Football Talk

Γιουβέντους - Ίντερ 0-1: Δεν παραδίδουν τα όπλα οι ψυχωμένοι «νερατζούρι» (video)

Γιουβέντους - Ίντερ 0-1: Δεν παραδίδουν τα όπλα οι ψυχωμένοι «νερατζούρι» (video)

Αν και η Γιουβέντους είχε τις ευκαιρίες και τον έλεγχο του αγώνα, η Ίντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο «Derby d' Italia», χάρις το «χρυσό» γκολ του Τσαλχάνογλου, που έγραψε το τελικό 1-0 (03/04), κρατώντας τους «νερατζούρι» ζωντανούς στην υπόθεση... Σκουντέτο!

Η Ίντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο «Derby d' Italia», αφού επικράτησε με 1-0 της Γιουβέντους (03/04) και ξαναμπήκε στο... κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου στη Serie A!

«Χρυσός» σκόρερ για τους «νερατζούρι» ο Τσαλχάνογλου, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ από το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, από την «άσπρη βούλα» και έφερε την ομάδα του στο -3 από την πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, Μίλαν.


Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι πολύ κοντά στο γκολ όταν μόλις στο 8’ ο Σκρίνιαρ πήρε την κεφαλιά έξω από τη μικρή περιοχή όμως ο Σέζνι είπε «όχι». Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία όταν μετά από κακή αντίδραση του Χαντάνοβιτς, ο Κιελίνι δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η «Βέκια Σινιόρα» συνέχισε να πιέζει την Ίντερ φτιάχνοντας αρκετές ευκαιρίες ενώ στο 28’ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ μετά από υπέροχο solo του Ντιμπάλα ωστόσο το τελείωμα του Αργεντίνου ήταν κακό. Η τρικυμία στην άμυνα της Ίντερ συνεχίστηκε όταν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δύο σουτ του Μοράτα βρήκαν σε σώματα.

Στο 34’ υπήρξε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Λοκατέλι έπειτα από τραυματισμό στο κεφάλι μόλις στο 1’, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και την θέση του πήρε ο Ζακάρια. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ένα ανόητο μαρκάρισμα του Σάντρο στον Ντάμφρις στα όρια της μεγάλης περιοχής έδωσε την ευκαιρία στην Ίντερ να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, πράγμα που έκανε, έστω και αν χρειάστηκε την βοήθεια από το VAR.

Αν και αρχικά ο Σέζνι νίκησε τον Τσαλχάνογλου, η μπάλα μπήκε στα δίχτυα από τον Ραμπιό ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε επανάληψη μετά από check στο VAR. Ο Τσαλχάνογλου την δεύτερη φορά ήταν εύστοχος και κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους.


Η Γιουβέντους μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 52’ έπειτα από νέο λάθος του Χαντάνοβιτς, ο Μοράτα έδωσε στον Ντιμπάλα εκείνος έκανε το γέμισμα προς το κέντρο της περιοχής ωστόσο ο Μπρόζοβιτς έκοψε σωτήρια.

Η πίεση της Γιούβε συνεχίστηκε και στο 63’ ο Βλάχοβιτς αφού απελευθερώθηκε με πολύ ωραίο τρόπο έκανε το σουτ όμως το τελείωμά του δεν ήταν καλό ενώ το ίδιο έγινε και μερικά λεπτά αργότερα στο 68’. Στο 73’ ο Ζακάρια έπιασε ένα απίστευτο σουτ τραντάζοντας το κάθετο δοκάρι του Χαντάνοβιτς ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Βλάχοβιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ίντερ βρήκε χώρους και στο 82’ έκανε μόλις την πρώτη της τελική στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Κορέα σούταρε χωρίς όμως επιτυχία. Οι «ζεύρες» πίεσαν στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση όμως οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν υποδειγματικά και έφυγαν με ένα τεράστιο διπλό.


Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μπαστόνι, Ντάμφρις (59' Νταρμιάν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (78' Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (78' Βιδάλ), Πέρισιτς, Τζέκο (90+1' Γκόσενς), Μαρτίνες (59' Κορέα)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Σάντρο (73' Ντε Σίλιο), Ραμπιό (85' Αρτούρ), Λοκατέλι (34' Ζακάρια), Κουαδράδο (85' Μπερναντέσκι), Ντιμπάλα, Μοράτα (73' Κιν), Βλάχοβιτς

Αντώνης Κεφαλωνίτης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0