Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν – Λοριάν 5-1: Η επιθετική τριπλέτα των ονείρων μας είναι επιτέλους εδώ! (video)

Παρί Σεν Ζερμέν – Λοριάν 5-1: Η επιθετική τριπλέτα των ονείρων μας είναι επιτέλους εδώ! (video)

Σ’ ένα ματς βγαλμένο από τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά όνειρά του καθενός η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 5-1 της Λοριάν, με τους Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ να σκοράρουν όλοι μαζί για πρώτη φορά!

Καταιγιστική ήταν για ακόμη μία φορά η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο επικράτησε με 5-1 της Λοριάν στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Ligue 1, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να πραγματοποιεί ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση με 2 γκολ και 3 ασίστ.

Επιπλέον ο Λιονέλ Μέσι έσπασε την «κατάρα» που τον κυνηγούσε στα τελευταία 7 ματς του πρωταθλήματος, καθώς τόσο καιρό είχε να σκοράρει! Όλα αυτά σε ένα ματς που για πρώτη φορά έγινε αυτό που περίμενε το ποδοσφαιρικό κοινό: Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ σημείωσαν όλοι γκολ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Παριζιάνους. Στο 12ο μόλις λεπτό ο Νεϊμάρ έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, πιάνοντας ένα ωραίο σουτ έπειτα από πάσα του Εμπαπέ.

Οι καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους συνεχίστηκαν με τον Μέσι να προσπαθεί στο 27’ με νέο σουτ να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια.

Αυτό που δεν έκανε ο Αργεντινός όμως, έκανε ο Εμπαπέ στην επόμενη ακριβώς φάση (28’)! Ο στράικερ της Παρί έγινε δέκτης μιας πολύ έξυπνης πάσας του Γκεγέ, κινήθηκε μέσα στην περιοχή και έγραψε το 2-0 με ένα καλοζυγισμένο σουτ.

Η πρώτη τελική ευκαιρία από πλευράς Λοριάν σημειώθηκε μόλις στο 49ο λεπτό του ματς! Συγκεκριμένα ο Λε Φι εισέβαλε στην περιοχή του Ντοναρούμα, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η λύση για τους φιλοξενούμενος δόθηκε λίγο αργότερα από τον αντίπαλο καθώς ένα μεγάλο λάθος της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Μόφι να πάριε τη μπάλα και από κοντά να μειώσει σε 2-1 στο 56’.

Η χαρά της Λοριάν όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο εξαιρετικός Εμπαπέ χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά όντας αμαρκάριστος στο όριο της περιοχής έπιασε ένα δυνατό σουτ και μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Ντρέγιερ έγραψε το 3-1 στο 67’.

Σκόρερ χρίστηκε και ο Μέσι, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί 7 αγώνων δίχως γκολ. Πιο συγκεκριμένα ο Εμπαπέ μοίρασε τη μπάλα στον Αργεντινό μέσα στην περιοχή κι εκείνος «εκτέλεσε» στην κυριολεξία τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να γράψει το 4-1! Μάλιστα, αυτό ήταν μόλις το τρίτο γκολ του Μέσι φέτος στο πρωτάθλημα.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Νεϊμάρ. Στο 90’ ο Νεϊμάρ βρήκε ξανά τον συμπαίκτη του κι εκείνος με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.  

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Χακιμί, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος (72’ Ράμος), Μέντες, Περέιρα (80’ Κέρερ), Παρέδες (43’ Βαϊνάλντουμ), Γκεγέ, Μέσι, Εμπαπέ, Νεϊμάρ

ΛΟΡΙΑΝ: Ντρέγιερ, Μέντες, Λαπόρτε, Πέτροτ, Λε Γκοφ, Λε Φι (89’ Λεμόινε), Αμπέργκελ, Μονκοντουί (89’ Σίλβα), Μόφι (77’ Μποϊσγκάρντ), Κονέ (68’ Σουμάνο), Ουαταρά (77’ Λοριέντ)
Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0