Football Talk

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1: Στάνκοβιτς και Ελ Αραμπί την κράτησαν στα πόδια της!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1: Στάνκοβιτς και Ελ Αραμπί την κράτησαν στα πόδια της!

Σ’ ένα ματς με πρωταγωνιστή τον Στάνκοβιτς αλλά και τον πολύ άστοχο Ελ Αραμπί, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play off της Super League. Ένα ματς με ωραίο ρυθμό και φυσικά τη μεγάλη επιστροφή του Κώστα Φορτούνη έπειτα από 316 ημέρες.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πλαίσιο ενός σχετικά ήπιου ρυθμού κύλησαν τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της, δίχως να προκαλεί ωστόσο μεγάλα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Η πρώτη καλή στιγμή για την «Ένωση» αλλά και στο παιχνίδι, ήρθε στο 18ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Τσούμπερ. Ο Ελβετός πήρε τη μπάλα από τον Μοχαμάντι στην καρδιά της περιοχής και έκανε το σουτ, με τον Βατσλίκ να αποκρούει σωτήρια. Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να απαντήσει στην καλή αυτή στιγμή, με τον Ελ Αραμπί να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή στο 24’ και τη μπάλα να κοντράρει στον Βράνιες.

Τελικά το σκορ δεν άργησαν να ανοίξουν οι γηπεδούχοι. Στο 30’, έπειτα από γέμισμα, ο Μοχαμάντι δεν μπόρεσε να κόψει και η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Μασούρα. Στη συνέχεια έκανε τη σέντρα, βρήκε τον Καρβάλιο κι αυτός πλάσαρε για το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν ξανά πέντε λεπτά αργότερα με τον Έλληνα εξτρέμ, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε καθώς νωρίτερα ο Ελ Αραμπί βρισκόταν σε εκτεθειμένη θέση.

Η ΑΕΚ δεν έμεινε άπραγη. Προσπάθησε και κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Στο 43ο λεπτό ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Σιμάνσκι πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου ο Στάνκοβιτς πραγματοποίησε μια τεράστια επέμβαση σε σουτ του Μασούρα, κρατώντας έτσι το σκορ ως είχε.
5557216.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εμφανώς βελτιωμένος και από τις δύο ομάδες. Αρχικά η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε (49’), με τον Ρότα να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ που εν τέλει πέρασε δίπλα από την εστία του Βατσλίκ.

Στη συνέχεια ήταν σειρά του Μασούρα να απαντήσει με σουτ στο 50’, το οποίο όμως πέρασε εκτός. Στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί απείλησε κι εκείνος, με την προσπάθειά του να μπλοκάρεται δύσκολα από τον Στάνκοβιτς (53’).

Η ΑΕΚ από πλευράς της είχε κι εκείνη κάποιες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της, τόσο στο 67’ με το σουτ του Τσούμπερ όσο και στο 77’ με την κεφαλιά του Γκαρσία. Αντιθέτως και ο Τικίνο προσπάθησε να βρει εστία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά καμία από τις προαναφερθείσες φάσεις δεν ήταν αρκετές για να αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.

5557557.jpg

Ο MVP

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ συνέβαλλε σημαντικά στην προσπάθεια της ομάδας του, αποκρούοντας κυρίως τις προσπάθειες του Ελ Αραμπί.

Η φάση του αγώνα

Μπορεί το παιχνίδι να είχε αρκετές καλές ευκαιρίες, ωστόσο η βραδιά ανήκει στον Κώστα Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από 316 ημέρες, καθώς έγινε αλλαγή στο 70ο λεπτό παίρνοντας τη θέση του Μαντί Καμαρά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μ. Καμαρά (78’ Φορτούνης), Εμβιλά, Α. Καμαρά, Καρβάλιο (78’ Τικίνιο), Μασούρας (70’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα, Κριχόβιακ, Σιμάνσκι (89’ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ (70’ Μάνταλος), Τσούμπερ (90’+3 Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Αραούχο

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0