Football Talk

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1: Αϊτόρ και Χουάνκαρ σφράγισαν ένα σημαντικό τρίποντο για το «τριφύλλι»! (video)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1: Αϊτόρ και Χουάνκαρ σφράγισαν ένα σημαντικό τρίποντο για το «τριφύλλι»! (video)

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στη «Λεωφόρο» και περισυνέλλεξε τους τρεις βαθμούς και κάθεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αναμένοντας και την αναμέτρηση της ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για την 3η αγωνιστική των Play Off, της Super League. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν είχε κάποιες απώλειες πέραν των Μακέντα και Λούντκβιστ, ενώ από την πλευρά των Θεσσαλονικιών, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε στη διάθεση του τους Κρέσπο, Λύρατζη και Μιτρίτσα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο αγώνας ξεκίνησε με υψηλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να έχουν επιθετικές διαθέσεις. Πρώτη πάτησε περιοχή η ομάδα του ΠΑΟΚ, με τον Κώτσιρα να επεμβαίνει άμεσα και να κόβει τον Ζαμπά, ο οποίος βρέθηκε με καλές προϋποθέσεις.
Ο Παναθηναϊκός με πίεση ψηλά στο τερέν, είχε και αυτός την δική του πρώτη καλή στιγμή με τον Γκατσίνοβιτς να σεντράρει αλλά κανένας από τους παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι.
Στο 8ο λεπτό ένα σουτ του Ζαμπά βρήκε στο μαζεμένο χέρι του Βέλεθ και ο Βόσνιος διαιτητής υπέδειξε παράβαση πέναλτι. Ο VAR τον κάλεσε να το δει και εκείνος αποφάσισε πως δεν υπήρχε καμία παράβαση.

Με μία έξοχη μπαλιά από τον Βιγιαφάνιες προς την δεξιά μεριά της επίθεσης του Παναθηναϊκού για τον Παλάσιος, ο οποίος έκανε μια μεγάλη κούρσα, πρόλαβε την μπάλα, αλλά ο Πασχαλάκης είχε βγει και πίεσε τον Αργεντινό ο ποίος κέρδισε το κόρνερ.

Στο 16ο λεπτό, μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Αϊτόρ, ο Κώτσιρας βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα είχε μεγάλο ύψος και ο Έλληνας αμυντικός κοντρόλαρε τη μπάλα και δεν έκανε το σουτ, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία!

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πολύ υψηλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να πιέζουν σε όλο το γήπεδο.

Στο 19ο λεπτό ο Παλάσιος βρέθηκε και πάλι με ελεύθερο γήπεδο αλλά δεν κατάφερε να βγάλει μια καλή μπαλιά στην περιοχή και έτσι η ομάδα του ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση δημιουργώντας ανισορροπία στην άμυνα των «πράσινων» χωρίς να καταφέρει να το αξιοποιήσει όμως, με τον Ζαμπά να εκτελεί με τη μία τη μπαλιά που γέμισε ο Άκπομ και την μπάλα να καταλήγει απογοητευτικά άουτ.

Στο 30ο λεπτό, ο Βιγιαφάνιες χρειάστηκε αναγκαστική αλλαγή, καθώς έπιανε την πίσω μεριά του μηρού του.

Μια πολύ καλή ευκαιρία με προοπτική για γκολ στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης με το Ζίβκοβιτς να επιχειρεί ένα σουτ, αλλά ο Αλεξανδρόπουλος επενέβη και ο Μπρινιόλι έλεγξε τη φάση.

Ο Παλάσιος στο 34’ με μια κούρσα από το κέντρο του γηπέδου μέχρι και τα… σύνορα της περιοχής. Ο Αργεντινός έβγαλε μια γλυκιά σέντρα και ο Αϊτόρ, όντας αμαρκάριστος έκανε το 1-0 με κεφαλιά.

Ο Παλάσιος και πάλι στο 36ο λεπτό, έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια, αλλά ο Ίνγκασον τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 41ο λεπτό, μετά από πολύ καλή συνεργασία των γηπεδούχων, ο Γκατσίνοβιτς μοίρασε γλυκα για τον Αϊτόρ, αλλά εκείνος με ένα αδύναμο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις μπήκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κούρτιτς να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ και ο Μπρινιόλι έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Τσιγγάρας έκανε ένα σουτ μετά την εκτέλεση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 52ο λεπτό ο Άκπομ γύρισε μια μπαλιά στον αμαρκάριστο Καντουρί, ο οποίος πατούσε περιοχή και από το ύψος του πέναλτι έστειλε άουτ μια «άχαστη» ευκαιρία.

Μια σέντρα-σουτ του Χουάνκαρ στο 54’ πήγε να πιάσει στον «ύπνο» τον Πασχαλάκη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ με τον Έλληνα κίπερ να… κρεμιέται από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Παλάσιος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Ίνγκασον έδιωξε και ο Χουάνκαρ έπιασε ένα εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ «μάτωσε» τα δίχτυα του Πασχαλάκη, κάνοντας το 2-0.

Στο 70ο λεπτό, βρήκε απάντηση με τον Κούρτιτς να σεντράρει, η μπάλα πέρασε από τον Άκπομ και κατέληξε στον Ζίβκοβιτς ο οποίος εκτέλεσε την κλειστή γωνία του Μπρινιόλι και έκανε το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ ανέβηκε πολύ στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά ο Παναθηναϊκός κοντρόλαρε την κατάσταση. 

Στο 90+3 ο Βιτάλ εκτέλεσε την εστία του Πασχαλάκη, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.

Ο MVP

Ο Χουάνκαρ έχει κάνει τρομερό παιχνίδι, αλλά ο Παλάσιος είχε κομβική παρουσία, ανοίγοντας τον δρόμο για το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού και ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής του πρώτου ημιχρόνου.

Η φάση του αγώνα

Μια μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 1-1 είχε ο Ελ Καντουρί στο 52ο λεπτό με τον Μαροκινό παίκτη του ΠΑΟΚ να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι αμαρκάριστος.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (87’ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες (29’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (87’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδη (77’ Σάρλια), Παλάσιος

 

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (63’ Τέιλορ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Ελ Καντουρί (63’ Μπίσεσβαρ), Ζαμπά, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80’ Τσόλακ)

 

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0