Football Talk

Γουέστ Χαμ – Έβερτον 2-1: «Σφυριά» για Ευρώπη και «ζαχαρωτά» που κοιτούν προς τα… κάτω! (video)

Γουέστ Χαμ – Έβερτον 2-1: «Σφυριά» για Ευρώπη και «ζαχαρωτά» που κοιτούν προς τα… κάτω! (video)

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα, αναλογικά με τον ρυθμό και την εξέλιξή του, η Γουέστ Χαμ ήταν κυνικότερη από την Έβερτον (2-1) και πήρε ένα τρίποντο που την ανεβάζει, έστω και προσωρινά, στην 5η θέση. Αντιθέτως, τα «ζαχαρωτά» του Φρανκ Λάμπαρντ μένουν χαμηλά και… αναγκάζονται να κοιτούν κυρίως προς τα κάτω!

Μπορεί ο Φρανκ Λάμπαρντ, να είχε δηλώσει πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την Γουέστ Χαμ πως η ομάδα του πρέπει να βγάλει αντίδραση, μετά τον διασυρμό που υπέστη στο FA Cup από την Κρίσταλ Πάλας, όμως αυτό δεν έγινε πράξη ούτε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου (2-1)!

Τα «σφυριά» ξεκίνησαν νωθρά το ματς, στην προσπάθεια να ελέγξουν τον ρυθμό, αλλά μέχρι και την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, δεν είχε σημειωθεί τίποτα αξιόλογο… Όλα αυτά ίσχυαν, μέχρι να πάρει την πρωτοβουλία ο Μπόουεν να προβεί σε ατομική προσπάθεια. Ανατράπηκε από τον Μικολένκο, κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και μετά πήρε την ευθύνη ο Κρέσγουελ.


Σκόραρε με απίθανο φάουλ και πέτυχε το 4ο του γκολ την τελευταία πενταετία, όντας ο πρώτος αμυντικός με τόσα τέρματα με απευθείας εκτελέσεις στο διάστημα παρουσίας του στην Premier League.

Η Έβερτον προσπάθησε να αντιδράσει στο 40’ και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ριτσάρλισον, αλλά ό,τι δεν έγινε στο τέλος του πρώτου μέρους, έλαβε χώρα με το ξεκίνημα του δευτέρου.

Η Έβερτον κέρδισε κόρνερ στο 53’, ο Ριτσάρλισον έστρωσε την μπάλα στον Χόλγκεϊτ και αυτός κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με την βοήθεια του Φορνάλς, στον οποίο έγινε η κόντρα.


Τα «ζαχαρωτά» προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και να φτάσουν στην ολική ανατροπή, αλλά σύντομα προδόθηκαν από την ανασταλτική τους λειτουργία (στο 58’), με τον Αντόνιο να βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Πίκφορντ, να αστοχεί, αλλά να βλέπει τον Μπόουεν να… ευστοχεί στο ριμπάουντ!


Το ματς έδειχνε να στραβώνει εντελώς για την Έβερτον και τα προγνωστικά… επιβεβαιώθηκαν! Ο Κιν αποβλήθηκε στο 68ο λεπτό, η Γουέστ Χαμ δεν απειλήθηκε διόλου και με το τελικό 2-1 πήρε μία σπουδαία νίκη, που της δίνει το δικαίωμα να εξακολουθεί να ονειρεύεται ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Ντόουσον, Ζούμα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν (70' Νομπλ), Μπενράχμα (82' Γιαρμολένκο), Φορνάλς, Αντόνιο

Έβερτον: Πίκφορντ, Μικολένκο, Κιν, Γκόντφρι, Κένι, Φαν Ντε Μπέικ, Ντουκουρέ, Γκρέι, Ριτσάρλισον, Ιγουόμπι, Κάλβερτ Λιούιν (79' Γκόρντον)


Δημήτρης
Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0