Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλαβές 4-1: Έκτη συνεχόμενη νίκη για τους «ροχιμπλάνκος» με λυτρωτές τους Φέλιξ-Σουάρες!

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλαβές 4-1: Έκτη συνεχόμενη νίκη για τους «ροχιμπλάνκος» με λυτρωτές τους Φέλιξ-Σουάρες!
Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε στο… τέλος η Ατλέτικο Μαδρίτης που κοιτάει τη… δεύτερη θέση, φτάνοντας την Σεβίλλη (ένα ματς λιγότερο) στους 57 βαθμούς, χάρη στην απίθανη φόρμα του Ζοάο Φέλιξ και την εμπειρία του Λουίς Σουάρες (4-1).

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετώπισε την τελευταία Αλαβές για την 30η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και επικράτησε με 4-1 λίγες μέρες πριν από το ταξίδι για το Μάντσεστερ κόντρα στην Σίτι για τα προημιτελικά του UEFA Champions League. Φτάνοντας τις έξι συνεχόμενες νίκες στη La Liga.

Η «Ατλέτι» βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 11ο λεπτό με τον «σεληνιασμένο» Ζοάο Φέλιξ που έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» του Φερνάντο Πατσέκο με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Σίμε Βρσάλικο. Αυτό ήταν και το 7ο γκολ του νεαρού Πορτογάλου στη φετινή La Liga.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον πολύπειρο Γιαν Όμπλακ. Μέχρις ότου, να έρθει ο αμυντικός χαφ, Γκονζάλο Εσκαλάντε, στο 63’ για να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να ισοφαρίσει σε 1-1 για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μενδιλιμπάρ. Η φάση της ισοφάρισης έμοιαζε αρκετά με το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, καθώς ο Αργεντίνος μέσος έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα (περίπου) στο ίδιο σημείο που την είχε στο πρώτο μέρος ο Φέλιξ.

Βέβαια, η χαρά της ισοφάρισης δεν κράτησε και πολύ για την ουραγό Αλαβές, αφού ο Λουίς Σουάρες πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 61ο λεπτό και 14΄ αργότερα ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να γράψει το 2-1. Ενώ το 3-1 έκανε ο Φέλιξ στο 82’ από τη μικρή περιοχή και ο Ουρουγουανός στράικερ σημείωσε το τελικό 4-1 στο 90’ με τρομερό τελείωμα.

Οι ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο, Σάβιτς, Χιμένες (86’ Φελίπε), Ρεινίλντο, Λόντι (46’ Ντε Πολ), Κοντόγκμπια, Γιορέντε (73’ Κούνια), Λεμάρ (46’ Καράσκο), Γκριεζμάν (61’ Σουάρες), Φέλιξ

Αλαβές (Χοσέ Μενδιλιμπάρ): Πατσέκο, Τενάγλια, Λαγκουάρδια, Λεζέν, Ντουάρτε (47’ Ναβάρο), Πίνα (78’ Πελίστρι), Εσκαλάντε, Πονς (46’ Βαγιέχο), Μέντεθ (78’ Λουμ), Ριόχα (85’ Ντε Λα Φουέντε), Χοσέλου

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0