Football Talk

Ντόρτμουντ – Λειψία 1-4: Καταιγιστικοί οι «ταύροι», διέλυσαν τους Βεστφαλούς και βάζουν πλώρη για τα... αστέρια (video)

Ντόρτμουντ – Λειψία 1-4: Καταιγιστικοί οι «ταύροι», διέλυσαν τους Βεστφαλούς και βάζουν πλώρη για τα... αστέρια (video)

Σημαντικό τρίποντο με επιβλητική εμφάνιση πήρε η Λειψία στην έδρα της Ντόρτμουντ και αποκτά προβάδισμα για την τετράδα και το Champions League.

Καταιγιστική ήταν κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η Λειψία, η οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο της ευκαιρίες της και επικράτησε στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ της Ντόρτμουντ με το βαρύ 4-1. Πρωταγωνιστές για τους «ταύρους» οι Κόνραντ Λάιμερ και Κρίστοφερ Νκουκού, οι οποίοι χάλασαν το πάρτι των οπαδών των «κιτρίνων».

 

Το πλάνο του Ντομένικο Τεντέσκο να αφήσει την μπάλα στην Ντόρτμουντ και να πιέσει ψηλά κρίθηκε πετυχημένο. Στο 21’ ο Λάιμερ πίεσε τον Τσαν, έκλεψε την μπάλα και μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Νκουκού, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κόμπελ, τον οποίο και εκτέλεσε για το 1-0.


Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Λάιμερ και πάλι έγινε αποδέκτης της μπάλας στα όρια της περιοχής μετά από σέντρα του Νκουκού, με το σουτ του Αυστριακού να κοντράρει στον Τσαν και να καταλήγει στα δίχτυα.

Δεκατρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και το σκηνικό αυτή τη φορά αντιστράφηκε. Οι παίκτες της Λειψίας επιδόθηκαν σε ένα φοβερό passing game με τον Λάιμερ να στρώνει στον Νκουκού για το 3-0. Ουσιαστικά το γκολ αυτό έκρινε την έκβαση του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν αρκετές ευκαιρίες σε ανοιχτό χώρο για ένα τέταρτο γκολ, το οποίο ήρθε στο 87’ με ένα άπιαστο σουτ του Ντάνι Όλμο. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα η Ντόρτμουντ είχε προλάβει να μειώσει σε 3-1 με τον Μάλεν.

Έτσι, η Λειψία εκμεταλλευόμενη τις ήττες των Χόφενχαϊμ και Φράιμπουργκ βρίσκεται πλέον μόνη στην τέταρτη θέση, στο +3 από τους διώκτες της. Η Ντόρτμουντ αντίθετα τις όποιες ελπίδες είχε για τίτλο να λιγοστεύουν κι άλλο, αφού η Μπάγερν είναι πλέον 9 βαθμούς μακριά με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν.

Ντόρτμουντ (Μ.Ρόζε): Κόμπελ, Τσαν, Χούμελς, Ακάνζι, Γκερέιρο, Βίτσελ (61’ Νταχούντ), Μπέλινγχαμ, Βολφ (61’ Μάλεν), Ρόις (74’ Ρέινα), Αζάρ (74’ Μπράντ), Χάαλαντ

Λειψία (Ντ.Τεντέσκο): Γκουλάσι, Σιμακάν (78’ Χάλστερνμπεργκ), Ορμπάν, Γκβαρντιόλ, Μουκιέλε (68’ Κλόστερμαν), Λάιμερ, Καμπλ (68’ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνιο, Όλμο Σίλβα (78’ Σομποζλάι), Νκουκού

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0