Football Talk

Λάτσιο – Σασουόλο 2-1: Επαγγελματική νίκη απέναντι στην ομάδα του Κυριακόπουλου

Λάτσιο – Σασουόλο 2-1: Επαγγελματική νίκη απέναντι στην ομάδα του Κυριακόπουλου

Σημαντική νίκη πέτυχε η Λάτσιο απέναντι στη Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου με σκορ 2-1 και παρέμεινε στο κυνήγι της πέμπτης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Η Λάτσιο, υποδέχθηκε την Σασουόλο στο Ολίμπικο της Ρώμης, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Serie A επικρατώντας με 2-1. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι ήθελε να «ξορκίσει» την ήττα στο ντέρμπι με τη Ρόμα δύο εβδομάδες πριν και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, αφήνοντας στο μείον ένα τη συμπολίτισσα, αλλά με παιχνίδι περισσότερο. Από την άλλη πλευρά η Σασουόλο, με το Γιώργο Κυριακόπουλο στην αρχική της ενδεκάδα, προσπάθησε να πιέσει αλλά «πλήρωσε» το κακό ξεκίνημα και πλέον η αναμέτρηση με την Αταλάντα στις 10 Απριλίου είναι «τελικός».

 

Το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε με τη Σασουόλο να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους. Στο τέταρτο λεπτό ο Τραορέ με μια άψογη ενέργεια από τα αριστερά, σούταρε με φάλτσο, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καταλήγοντας λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σκαμάκα, έπειτα από μπαλιά του Φρατέζι, σούταρε, όμως ο Στρακόσια που ήταν σε καλή θέση αποσόβησε το μοιραίο. Η απάντηση της Λάτσιο ήταν ουσιαστική κι έτσι ο Λατσάρι, έπειτα από θεσπέσια ενέργεια σούταρε χαμηλά και δυνατά στην αριστερή γωνία του Κονσίλι, ανοίγοντας το σκορ στο 17’. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Φρατέζι να στέλνει τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Στρακόσια, στο 43ο λεπτό, με το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο προπονητής της Σασουόλο, Αλέσιο Ντιονίζι, αντικατέστησε τον Γιώργο Κυριακόπουλο εξαιτίας της κίτρινης κάρτας με την οποία τιμωρήθηκε, περνώντας στη θέση του τον Βραζιλιάνο, Ροζέριο. Η αλλαγή αυτή, φαίνεται πως μόνο καλό δεν έκανε στη Σασουόλο, αφού στο 52’ ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, σκόραρε με όμορφο σουτ, με το γκολ να ακυρώνεται προς στιγμήν, από τον διαιτητή της αναμέτρησης Αντόνιο Ραπουάνο. Ωστόσο, μετά από έλεγχο μέσω του VAR, το γκολ κατοχυρώθηκε για το 2-0 των γηπεδούχων. Από το σημείο εκείνο και έπειτα, η αναμέτρηση απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με την Σασουόλο να καταρρέει ψυχολογικά καθώς έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, χωρίς να μπορεί να βρεί το δρόμο προς τα δίχτυα. Όμως η Σασουόλο, είδε τους κόπους της να επιβραβεύονται, έστω και στο τελευταίο λεπτό καθώς ο Τραορέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια, διαμορφώνοντας το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Λάτσιο με αυτή τη νίκη έφτασε τους 52 βαθμούς, ενώ η Σασουόλο, τους 43 παραμένοντας έστω και με λίγες ελπίδες στο κυνήγι για έξοδο στο Europa Conference League.



Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάτσιο ( Μαουρίτσιο Σάρι): Στρακόσια, Ζακάνι, Μάρουσιτς, Πάτρικ, Ατσέρμπι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς(85’ Μπάσιτς), Λούκας Λέιβα (79’ Kατάλντι), Λουίς Αλμπέρτο (93’Άκπα-Άκπρο) , Λατσάρι, Άντερσον, Ιμόμπιλε

Σασουόλο (Αλέσιο Ντιονίζι): Κονσίλι, Μούλντουρ (74’ Τόλγιαν), Κυριακόπουλος (46’ Poζέριο) Αϊχάν, Φεράρι, Μ. Ενρίκε, Φρατέζι (74’ Χαρουί), Τραορέ, Ρασπαντόρι, Ντεφρέλ (89’ Οντέι), Σκαμάκα (90’ Σαμέλε)

 Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0