Football Talk

Πλήρης ο Παναθηναϊκός, ο λόγος στον Γιοβάνοβιτς - Να τα δώσουν όλα οι παίκτες (video)

Πλήρης ο Παναθηναϊκός, ο λόγος στον Γιοβάνοβιτς - Να τα δώσουν όλα οι παίκτες (video)
Επανέναρξη του πρωταθλήματος, μετά από δύο εβδομάδες αγωνιστικής αδράνειας, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Ο πονοκέφαλος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς... πέρασε και το ρόστερ του είναι και πάλι πλήρες.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Επιτέλους, πίσω στην αγωνιστική δράση! Μετά από δύο ακριβώς εβδομάδες ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος να ριχτεί στο… στίβο μάχης της Λεωφόρου για την 3η αγωνιστική των Play Off της Super League. Αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ και θα σημειώσει την δεύτερη αναμέτρηση εντός έδρας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των play off.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει να διαχειριστεί προβλήματα απουσιών και θα έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες του. Οι γνωστές απουσίες των Μακέντα και Λούντκβιστ, είναι δεδομένες και υπήρχαν στο μυαλό του Σέρβου έτσι και αλλιώς. Με άλλα λόγια η ομάδας θα είναι πλήρης, από παράπλευρες απώλειες όπως μυϊκούς τραυματισμούς, ιώσεις ή κάποια κρούσματα Covid-19. Η περίοδος των… πονοκεφάλων για τον τεχνικό του «τριφυλλιού» πέρασε και ελπίζουμε να μην επιστρέψει.

Αν αναλογιστεί κανείς τις απώλειες των «πράσινων» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ σε σχέση με αυτές στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι να γελάει κανείς. Αν πίστευε ο Ιβάν πως είναι πρόβλημα οι απουσίες με την «Ένωση», τότε δεν ήξερε τι του επεφύλασσε το μέλλον.

Στην πρώτη περίπτωση και την πρεμιέρα των play off, από το «τριφύλλι» έλλειπε ο Φρανκ Βέλεθ, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Ο Φώτης Ιωαννίδης όπου ταλαιπωρούταν από ίωση, όπως επίσης και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης. Απών ήταν και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, όπου υποχρεωτικά έπρεπε να εκτίσει την ποινή των καρτών! Μια εβδομάδα μετά, στο Κλεάνθης Βικελίδης, η λίστα των απουσιών (εκτός αφήνουμε Μακέντα και Λούντκβιστ) υπερδιπλασιάστηκε. Βέλεθ, Ιωαννίδης, Χατζηθεοδωρίδης (όπως και με ΑΕΚ), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Πέρεθ, Χατζηγιοβάνης, Γκατσίνοβιτς και Βιτάλ δεν ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και «υποχρέωσαν» το τεχνικό επιτελείο να καλέσει παίκτες από τον Παναθηναϊκό Β’. Παρόλα αυτά η ομάδα στάθηκε στο ύψος της και πήρε τουλάχιστον την ισοπαλία. Δεν ήταν επιτυχία, αλλά με την κακοδαιμονία της ομάδας ήταν «κάτι» που δεν έχασε έδαφος.
ipiccy_image_8_1.jpg

Και τώρα στα του ντέρμπι. Μετά από ένα… ξεκούραστο διάλλειμα δύο εβδομάδων λόγω των εθνικών, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έρχεται με… φόρα. Ο φετινός απολογισμός δεν είναι θετικός με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να μετράει δύο νίκες, σε Λεωφόρο και Τούμπα. Το παιχνίδι της Λεωφόρου… κατρακύλησε μετά από μια -λάθος- ατομική ενέργεια του Βιτάλ, ο οποίος έκανε μια παράλληλη κίνηση με τη μπάλα στα πόδια του, έχασε τον έλεγχο και στην συνέχεια έπεσε στο έδαφος «χαρίζοντας» την μπάλα, με τον Ζίβκοβιτς να εκμεταλλεύεται τη συνθήκη ανισορροπίας. Στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, αλλά ισοφαρίστηκε από τον Ίνγκασον και με την… αστραπή του Σάστρε έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι.

Μπορεί να αποτελούσε ένα παιχνίδι που στο σημειωματάριο του Γιοβάνοβιτς να μην ήταν παιχνίδι «must win», αλλά δεν λέει κανείς πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να μπουν με ηττοπάθεια και κατεβασμένα τα χέρια. Οι παίκτες έχουν επανέλθει όλοι και είναι γεμάτοι από δυνάμεις. Ευκαιρία λοιπόν να καταβάλουν την ύψιστη προσπάθεια τους και να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν να διεκδικήσουν.

Κανένα από τα παιχνίδια των play off δεν θα είναι εύκολο, όχι αποκλειστικά μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για όλες τις ομάδες. Κυρίως γιατί το βαθμολογικό «παιχνίδι» είναι εξαιρετικά… καυτό, με όλες τις ομάδες να βρίσκονται στην μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Στη συζήτηση δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν την μεταξύ του κόντρα!

ΥΓ. Η πληρότητα των γηπέδων πλέον βρίσκεται στο 100% και οι κερκίδες στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα πρέπει να αποτελέσουν τον... 12ο παίκτη!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0