Football Talk

Σπέτσια- Βενέτσια 1-0: Λυτρωτής ο Γκιασί για την Σπέτσια – βυθίζεται η ομάδα του Ζανέτι

Σπέτσια- Βενέτσια 1-0: Λυτρωτής ο Γκιασί για την Σπέτσια – βυθίζεται η ομάδα του Ζανέτι

Με… buzzer beater του Γκιασί, η Σπέτσια έκαμψε την αντίσταση της Βενέτσια με 1-0 , σε ένα κακό παιχνίδι στο Αλμπέρτο Πίκο. Τρίποντο ανάσα για τους γηπεδούχους, καταδικαστική ήττα για τους φιλοξενούμενους.

Η Σπέτσια, υποδέχθηκε την Βενέτσια στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Serie A, πανηγυρίζοντας νίκη σε νεκρό χρόνο, με το γκολ του Γκιασί στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες, χωρίς να μοιράσουν θέαμα, επεφύλασσαν ένα δραματικό φινάλε, που είναι αφενός εξαιρετικό για τη Σπέτσια και αφετέρου καταδικαστικό για τους φιλοξενούμενους. Στο +10 πλέον οι γηπεδούχοι του Μόττα, από τη Βενέτσια του Κριστιάν Ζανέτι.

 

Στο πρώτο μέρος, οι δύο αντίπαλες ομάδες, προσπάθησαν να «υπνωτίσουν» η μια την άλλη με το παιχνίδι τους, με την Σπέτσια να είναι οριακά πιο απειλητική από την Βενέτσια, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Οι γηπεδούχοι, ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 34ο λεπτό, όταν ο Μπαστόνι, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Γκιασί, βρέθηκε αφύλακτος έξω από την περιοχή, σούταρε, όμως ο Φινλανδός τερματοφύλακας της Βενέτσια, Νίκι Μαένπα, επενέβη, σώζοντας την ομάδα του. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ανήκει στους φιλοξενούμενους, καθώς, ο Ματία Αράμου, με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Σπέτσια, με τον Προβεντέλ, απλώς να παρακολουθεί την πορεία της. Στα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, δεν συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο με τoν διαιτητή της αναμέτρησης Ντανιέλε Ντοβέρι, να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες, με 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με το θέαμα να παραμένει κακό. Η Βενέτσια ισορρόπησε την κατοχή και μάλιστα έχασε μοναδική ευκαιρία στο 58’ με τον Εμπουέχι, να εισβάλλει στην περιοχή, εξαπολύοντας ένα σουτ, με τον Προβεντέλ να δείχνει τα αντανακλαστικά του και να αποκρούει. Οι φιλοξενούμενοι, έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 61’ με τον Αράμου να σουτάρει, μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας. Κι ενώ όλα έδειχναν, ότι το παιχνίδι δεν θα είχε κάποιο γκολ, ο Γκιασί ήρθε να αλλάξει τη ροή και το τελικό σκορ. Ο Γκανέζος, έπειτα από «τρικυμία» στην άμυνα της Βενέτσια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στην Σπέτσια του Δημήτρη Νικολάου, που αγωνίστηκε σε όλο το ματς.




Οι ενδεκάδες:

Σπέτσια (Τιάγκο Μόττα): Προβεντέλ, Αμιάν, Ρέκα (67’ Φερέρ), Νικολάου, Έρλικ, Κίβιορ, Μαγκιόρε, Μπαστόνι (90+1 Σάλα), Αγκουντέλο ( 67’ Μανάι), Κοβαλένκο (57’ Bέρντε), Γκιασί

Βενέτσια (Κριστιάν Ζανέτι): Μαενπά, Εμπουέχι, Χάπς, Τσεκαρόνι, Καλντάρα, Βάτσκα (59’ Σρνιγκόι), Αμπαντού, Κισάνς (73’ Κιγινέ), Αράμου (83’ Nάνι), Οκερέκε, Γιόνσεν (59’ Ενσαμέ)

 
Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0