Football Talk

Φέλιξ Μάγκατ: Επιστροφή στην Bundesliga με σκοπό να γράψει ιστορία, 10 χρόνια μετά!

Φέλιξ Μάγκατ: Επιστροφή στην Bundesliga με σκοπό να γράψει ιστορία, 10 χρόνια μετά!
Η επιστροφή ενός «τρελού», αλλά άκρως επιτυχημένου Γερμανού προπονητή είναι προ των πυλών. Μία 10ετία μετά την τελευταία του παρουσία στους πάγκους της Bundesliga, με σκοπό να σώσει το φετινό κάζο της Χέρτα Βερολίνου

Ανακοινώθηκε στις 14 του περασμένου μηνός, ωστόσο ο COVID-19 και οι διακοπές των εθνικών ομάδων του στέρησαν την εμφάνιση στους πάγκους. Η αυριανή απόβαση της Χέρτα στο Λεβερκούζεν, θα συνοδευτεί με το δεύτερο ντεμπούτο του Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος καλείται να σώσει την καινούρια του ομάδα από τον υποβιβασμό.

Γυρίζοντας τον ημερολόγιο 10 χρόνια πίσω, εργαζόταν για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ. Εκεί όπου το 2009 έγραψε μοναδική ιστορία, κατορθώνοντας να σπάσει το κατεστημένο της Μπάγερν και να φέρει το «δισκοπότηρο» στην Κάτω Σαξονία!

Με το ασύλληπτο επιθετικό δίδυμο Τζέκο-Γκραφίτε να σκοράρει 54 τέρματα, έχει να υπερηφανεύεται ότι δημιούργησε μία από τις πιο «δολοφονικές αιχμές του δόρατος» στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Παρ' όλα αυτά η υστεροφημία του βρέθηκε σε πτώση, καθώς μετά από την Γερμανία ακολούθησε η εμπειρία της Premier League, όπου οδήγησε την Φούλαμ στον υποβιβασμό. Οι φίλοι των Λονδρέζων δε, τον κατηγορούν για την μεταγραφή Μήτρογλου, ως μία εκ των πιο αποτυχημένων στην ιστορία του συλλόγου.
mitrogat1.jpg

Έπειτα από δύο χρόνια παύσης επέστρεψε στους πάγκους, αυτή την φορά για λογαριασμό του άσημου, κινέζικου συλλόγου, Σαντόνγκ Ταϊσάν. Αδιάφορη η πορεία του και εκεί, καθώς έπειτα από την μονοετή παρουσία του στην Ασία η ομάδα τερμάτισε στην έβδομη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος.

Έτσι ακολούθησε η μίνι-απόσυρση από την προπονητική, μέχρι που πέντε χρόνια αργότερα ήρθε το κάλεσμα της Χέρτα. Όντας ένας εκ των πιο ιστορικών και μακροβιότερων προπονητών στην διοργάνωση, ετοιμάζοντας να πραγματοποιήσει την 496η συμμετοχή του σε αγώνα πρωταθλήματος.

Μπροστά του μονάχα οι ΡεχάγκελΧάινκεςΧάπελΡίμπεκΣάαφ και Φούνκελ, την ώρα που ο Μάγκατ μπορεί να φτάσει ακόμη και την 5αδα της συγκεκριμένης λίστας. Αυτό που έχει προτεραιότητα βέβαια για αυτόν, είναι η φετινή συγκομιδή βαθμών...

Είτε τρελός (σ.σ. βλ. περίπτωση Χάνγκελαντ), αιρετικός ή δικτάτορας όπως τον έχουν αποκαλέσει, είναι σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακός. Και οι φίλοι του γερμανικού ποδοσφαίρου αδημονούν να τον δουν από αύριο να επιστρέφει και πάλι στα μεγάλα γήπεδα της Bundesliga.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0