Football Talk

ΑΕΚ: Θέλει να φέρει τον Ρούντι Γκαρσία! – Ποια η θέση της ΠΑΕ

ΑΕΚ: Θέλει να φέρει τον Ρούντι Γκαρσία! – Ποια η θέση της ΠΑΕ

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει προσπάθειες να πείσει και να φέρει στην Αθήνα τον 58χρονο Γάλλο προπονητή, Ρούντι Γκαρσία.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Είναι πλέον γνωστό πως η ΑΕΚ έχει ως στόχο ο επόμενος προπονητής να είναι σημείο αναφοράς. Έχει χτυπήσει «βαριές» πόρτες προπονητών η Ένωση και εκτός του Σάντος, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει προσπάθεια να πείσει και να δώσει την τεχνική της ηγεσία στον Ρούντι Γκαρσία!

Οι συζητήσεις με τον Γάλλο τεχνικό έχουν ξεκινήσει. Εννοείται πως οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές. Δεν είναι εύκολο να πειστεί ένας προπονητής τέτοιου επιπέδου να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επιπλέον, πρόσφατα ο Γκαρσία είχε μεγάλη πρόταση από την Αλ Αϊν την οποία και απέρριψε, ενώ υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον της Φενέρ και για επιστροφή του στη Λυών.

Ακριβώς επειδή οι συνθήκες με τον 58χρονο τεχνικό είναι δύσκολες, υπάρχουν επαφές και με άλλες δυο περιπτώσεις προπονητών εξίσου «δυνατών». Εξάλλου τα ονόματα των Σάντος και Γκαρσία δείχνουν και το επίπεδο που θέλει να κινηθεί η ΑΕΚ και να κλείσει προπονητή μέσα στον Απρίλιο.   

Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε θέση για την προπονητολογία που όπως είναι φυσικό έχει ξεκινήσει τονίζοντας:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα σε αναζήτηση προπονητή για την επόμενη σεζόν και σε αυτό το διάστημα έχει εξετάσει όλες τις διαθέσιμες περιπτώσεις με στόχο την καλύτερη δυνατή τελική επιλογή. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει το παραμικρό νόημα παράθεσης ονομάτων, που τυχόν εξετάζονται, και πολύ περισσότερο η καλλιέργεια και η εκτόξευση προσδοκιών στους οπαδούς μας από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα απολύτως δεδομένο.

Η άκρατη ονοματολογία, εκτός του ότι μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική και πλήρως αποπροσανατολιστική στην πιο καθοριστική καμπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, δεν εκφράζει και δεν εκπορεύεται από την ΠΑΕ ΑΕΚ».

Αυτός είναι ο Ρούντι Γκαρσία

Ο Ρούντι Γκαρσία είναι γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου του 1964 στη Νεμούρ. Φέρει Ισπανικό όνομα καθώς η οικογένειά του είναι από την Ανδαλουσία. Εφυγε όμως από εκεί ως πρόσφυγες, μετά την ήττα των δημοκρατικών δυνάμεων από τον Φράνκο στον Ισπανικό εμφύλιο. Ο πατέρας του Χοσέ, ήταν φίλος του αθλητισμού και του έδωσε το όνομα Ρούντι από τον Γερμανό ποδηλάτη Ρούντι Άλτιγκ. Ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής το 1982 στις Ακαδημίες της Λιλ. Κατόπιν ακολούθησε η Καέν και η Μαρτίγ και το 1992 σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Στα 28 του χρόνια αποφάσισε να γίνει προπονητής. Το 1994 ανέλαβε την ερασιτεχνική Κορμπέλ – Εσόν έχοντας ρόλο παίκτη και προπονητή! Μετά από 4 χρόνια πήγε στο τεχνικό επιτελείο της Σεντ Ετιέν. Σταδιακά αναβαθμίστηκε κι έγινε βοηθός προπονητή το 2001. Τον Μάη του 2002 η Ντιζόν του δίνει θέση προπονητή και έμεινε εκεί έως το 2007. Εκείνο το καλοκαίρι πήγε στη Λε Μάν με στόχο να την κρατήσει στην κατηγορία. Εβγαλε παίκτες όπως ο Ζερβίνιο, Σεσενιόν και Ματσουί, τερματίζοντας στην 9η θέση και φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Και τότε κάνει το μεγάλο άλμα: Το καλοκαίρι του 2008 η Λιλ του δίνει τα «κλειδιά» στη θέση του Κλοντ Πιελ. Τη σεζόν 2010-11 την οδηγεί στην κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας (1-0 την Παρί στον τελικό) και μετά στο νταμπλ! Ο Ρούντι Γκαρσία ψηφίζεται ως ο καλύτερος τεχνικός της σεζόν εκείνης στη Γαλλία.

Το 2013 κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα και φεύγει από τη Γαλλία αναλαμβάνοντας τη Ρόμα.

Εμεινε εκεί έως τον Γενάρη του 2016, καταφέρνοντας να φτάσει τη Ρόμα μέχρι τη 2η θέση στο Καμπιονάτο το 2014. Γυρίζει στη Γαλλία και αναλαμβάνει τη Μαρσέιγ, η οποία διεκδίκησε το πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τον τελικό του EuropaLeagueτο 2018. Την επόμενη σεζόν ανανέωσε μέχρι το 2022, όμως η Μαρσέιγ δεν πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο και ο ίδιος παραιτήθηκε.

Από το 2019 μέχρι το 2021 πηγαίνει στη Λιλ. Ο Γκαρσία την εκτοξεύει, καθώς την οδήγησε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, βγάζοντας έξω την Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα. Στα ημιτελικά ήρθε ο αποκλεισμός από την Μπάγερν Μονάχου. Τη σεζόν 2020-21 η Λυών τερμάτισε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα και το συμβόλαιο του Γκαρσία λύθηκε κοινή συναινέσει, έχοντας διαφωνίες με τον τεχνικό διευθυντή, τον γνωστό σε όλους Ζουνίνιο. Από το καλοκαίρι του 2021 ο Γκαρσία δεν έχει δουλέψει ξανά σε σύλλογο και αναζητά την καλύτερη επιλογή για τον ίδιο. Μάλιστα, μετά την απόλυση του Σόλσκιερ ο Ρούντι Γκαρσία ήταν ένας από τους προπονητές που πέρασαν συνέντευξη στη Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ για να αναλάβει υπηρεσιακός τεχνικός μέχρι το καλοκαίρι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0