Football Talk

Premier League: Συνεδριάζει την Πέμπτη (31/03) για τις πέντε αλλαγές από τη σεζόν 2022-23!

Premier League: Συνεδριάζει την Πέμπτη (31/03) για τις πέντε αλλαγές από τη σεζόν 2022-23!

Οι είκοσι σύλλογοι της Premier League θα συζητήσουν την Πέμπτη (31/03) την αύξηση των αλλαγών από τρεις σε πέντε στην επόμενη σεζόν, δηλαδή την αγωνιστική περίοδο 2022-23, με το εν λόγω σενάριο να μοιάζει εξαιρετικά πιθανό.

Ήταν ένα σενάριο που απορρίφθηκε αρκετές φορές από τις ομάδες της Premier  League τα τελευταία χρόνια, αλλά πλέον μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ στο να πάρει «σάρκα και οστά».

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, θεωρείται πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να γίνει η εν λόγω αλλαγή, αφού η πλειοψηφία των συλλόγων φέρεται να συμφωνεί, ώστε να αυξηθούν οι αλλαγές από τρεις σε πέντε την ερχόμενη σεζόν, δηλαδή στην αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει, είναι πως πρόκειται για μία αλλαγή που θα λειτουργήσει υπέρ των μεγαλύτερων συλλόγων της Premier League, οι οποίοι διαθέτουν σαφώς μεγαλύτερο ρόστερ. Άλλωστε, υπάρχουν τα χαρακτηριστικά παραδείγματα των Τόμας Τούχελ και Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητών της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα, που τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ των πέντε αλλαγών, ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για κάτι που θα προστατεύσει τους παίκτες από τραυματισμούς και υπερκόπωση.

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα, η Premier League είναι το μόνο από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης στο οποίο επιτρέπονται μόνο οι τρεις αλλαγές, μετά τις γενικότερες αλλαγές που προωθήθηκαν στο ποδόσφαιρο από τη σεζόν 2020-21, ως μέτρο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Παρόλα αυτά, στο FA Cup επιτρέπονταν!

Από την πλευρά της IFAB, έχει προταθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, οι πέντε αλλαγές να γίνουν μόνιμες στο άθλημα.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (31/03), με τις ανακοινώσεις να αναμένονται για τον Ιούνιο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0