Football Talk

Μία ενδεκάδα κορυφαίων παικτών που θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Μία ενδεκάδα κορυφαίων παικτών που θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!
Ο οδυνηρός αποκλεισμός της Αιγύπτου του Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε και πάλι την συζήτηση για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που θα χάσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Το BN Sports παρουσιάζει μία 11άδα γεμάτη αστέρια, τα οποία θα απουσιάσουν από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού.
Το χαμένο πέναλτι του ηγέτη της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ και ο αποκλεισμός που ακολούθησε από τη Σενεγάλη, στέρησαν στο φίλαθλο κοινό την παρουσία του Αιγύπτιου στο Μουντιάλ του 2022. Ανέδειξε δε, περιπτώσεις κορυφαίων ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν θα καταφέρουν να δώσουν το παρών στην τελική φάση. Όλοι μαζί, στο ίδιο σχήμα, θα είχαν πολύ καλές πιθανότητες για την κατάκτηση του Ζιλ Ριμέ.
 
1. Γιαν Όμπλακ (Σλοβενία)

Φύλακας άγγελος της εστίας της Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε και για πολλούς ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον πλανήτη. Ρεαλιστικά, οι πιθανότητες της Σλοβακίας για πρόκριση ήταν μετρημένες, καθώς ο όμιλος της είχε εξίσου δυνατές ομάδες όπως η Κροατία και η Ρωσία. Σε κάθε περίπτωση θα είναι αισθητή η απουσία του από τα γήπεδα του Κατάρ.

 gianow.jpg

2. Μίλαν Σκρίνιαρ (Σλοβακία)

Βράχος στην άμυνα της Ίντερ, με την οποία κατέκτησε πέρσι του πολυπόθητο «σκουντέτο». Ένας εκ των ποιοτικότερων κεντρικών αμυντικών του πλανήτη θα απουσιάσει από το σπουδαίο τουρνουά, ελέω του ομίλου στον οποίο αναφερθήκαμε και νωρίτερα, αυτός που στέρησε την παρουσία και του Όμπλακ στο Κατάρ.  
 
Η Ρωσία αν και δεν θα συμμετάσχει στο Mundial, κατόρθωσε να τερματίσει πάνω από τη Σλοβακία, στερώντας την χαρά τόσο στον Σκρίνιαρ όσο και στους συμπαίκτες του.

 inter_2.jpg

3. Λεονάρντο Μπονούτσι (Ιταλία)

Τόσο αυτός όσο και το έτερο του ήμισυ Τζόρτζιο Κιελίνι πρόκειται να στερηθούν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, γεγονός που πιθανών να σημάνει την απόσυρση τους από το διεθνές ποδόσφαιρο. 
 
Ο Μπονούτσι επιλέχθηκε στην λίστα ξεκάθαρα λόγω ηλικιακού κριτηρίου, καθώς έχει ακόμη ενεργό ρόλο τόσο στη Γιουβέντους όσο και στην εθνική του ομάδα. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα που εμφανίσθηκαν ποτέ και μην ξεχνάμε πως χάρισαν πέρσι το Euro στους "ατζούρι".

 leo.jpg

4. Νταβίντ Αλάμπα (Αυστρία)

Βιονικός, πολυθεσίτης και πολυνίκης. Η κακή έως και τραγική παρουσία της Αυστρίας στον προκριματικό της όμιλο, στερεί την παρουσία του Αλάμπα στο Κατάρ. Αδιαμφισβήτητα από τους καλύτερους οπισθοφύλακες του 21ου αιώνα, με εξαιρετική πολυετή παρουσία στο Μόναχο με την Μπάγερν και πλέον στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ
 
Για κακή του τύχη δεν θα γευτεί ούτε τώρα την συμμετοχή σε Μουντιάλ, καθώς επί παρουσίας του, η Αυστρία δεν κατόρθωσε ποτέ να προκριθεί στην τελική φάση.

 alaba.jpg

5. Χουάν Κουαδράδο (Κολομβία)

Ακόμη ένας άσος της Γιουβέντους στη λίστα με αυτούς που δεν τα κατάφεραν. Σταθερή παρουσία στα κορυφαία γήπεδα της Ευρώπης, έχοντας ξεχωρίσει από πολύ νωρίς με την Φιορεντίνα για τις επιθετικές του αρετές. 
 
Στην πορεία καθιερώθηκε με μεγάλη επιτυχία ως πλάγιο μπακ, ωστόσο στα 33 του πλέον χρόνια, δεν θα μπορέσει να ξεδιπλώσει τις αρετές του στο Κατάρ. Θύμα της συνολικής σήψης που βιώνει το τελευταίο διάστημα η Εθνική Κολομβίας.

 juan_1.jpg

6. Ζορζίνιο (Ιταλία)

Εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της περσινής χρονιάς, υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα και κινητήριος μοχλός στον δρόμο για την κατάκτηση του Euro. Ο αν μη τι άλλο απρόσμενος αποκλεισμός της Ιταλίας από τη Βόρεια Μακεδονία θα στερήσει και τη δική του παρουσία από το τουρνουά... 
 
Γεγονός ασυνήθιστο για τον ίδιο, ο οποίος έχει... καλομάθει τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστεί στις κορυφαίες διοργανώσεις, να συμμετέχει σε τελικούς και να τους κατακτά.

 jorg_2.jpg

7. Φρανκ Κεσί (Ακτή Ελεφαντοστού)

Από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της φετινής σεζόν, μία από τις αποκαλύψεις του ιταλικού ποδοσφαίρου. Πιθανών ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Μίλαν, ο εγκέφαλος στο κέντρο της, ο οποίος φαίνεται να αποχωρεί για χάρη της Μπαρτσελόνα
 
Η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο του '22 ανέφικτη, καθώς ο αποκλεισμός της Ακτής Ελεφαντοστού του στερεί τη χαρά της κορυφαίας διοργάνωσης.

 kessie.jpg

8. Μάρτιν Όντεγκαρντ (Νορβηγία)

Ο νεαρός Νορβηγός μεγάλωσε και έχει κάνει το παιχνίδι του πιο μεστό από ποτέ. Αυτό αποδεικνύει τουλάχιστον η σεζόν που διανύει στο Λονδίνο, όπου με την φανέλα της Άρσεναλ μεγαλουργεί στην προσπάθεια για την τετράδα. 
 
Οι εξαιρετικές δημιουργικές του αρετές θα απουσιάσουν από το Κατάρ, καθώς η χώρα του αποκλείστηκε πρόωρα, με τις Ολλανδία και Τουρκία να καλύπτουν τις δύο πρώτες θέσεις.

 martin_1_1.jpg

9.  Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Η συνεχής παρουσία της Σουηδίας στις τελικές φάσεις των κορυφαίων διοργανώσεων έλαβε τέλος, χάρις στον αποκλεισμό από την Πολωνία του σπουδαίου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Γεγονός που μεταφράζεται σε απουσία ενός άλλους θρυλικού επιθετικού, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος ποτέ δεν κατόρθωσε να μεγαλουργήσει σε Mundial. Άσφαιρος σε τρία διαφορετικά τουρνουά, μετρώντας μονάχα πέντε συμμετοχές και κανένα γκολ.

Διανύοντας το 41ο έτος της ζωής του γνωρίζει ότι δεν θα έχει την ευκαιρία για ακόμη ένα παγκόσμιο, γεγονός που σίγουρα πληγώνει το μεγάλο του «εγώ».
sss.png
10. Έρλινγκ Χάαλαντ (Νορβηγία)

Τι και αν έχει ήδη σπάσει το ταβάνι του, σεζόν με την σεζόν ανεβάζει μονίμως τον πήχη. Στα 21 του αποτελεί τον κορυφαίο επιθετικό της Bundesliga, μαζί με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, και το μέλλον του προμηνύεται μυθικό, πέραν της Ντόρτμουντ.

Δυστυχώς θα απουσιάσει από το Παγκόσμιο του Κατάρ, ελέω της τρίτης θέσης της Νορβηγίας στον προκριματικό όμιλο. Πάλι έμειναν σε ρηχά νερά οι Σκανδιναβοί. 

 HAL.jpg

11. Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος)

Πιθανών η πιο ηχηρή απουσία του Μουντιάλ, το πιο βαρύ όνομα της συγκεκριμένης λίστας. Μεσουρανούσε και συνεχίζει να μεσουρανεί με τη φανέλα της Λίβερπουλ, οδηγώντας την σταθερά στο κυνήγι όλων των τροπαίων!
 
Το αδύναμο ρόστερ της Αιγύπτου, αλλά και ο... συμπαίκτης του Σαντιό Μανέ, που τον καταδιώκει στους εφιάλτες του με τη Σενεγάλη, στέρησαν την παρουσία του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

 3346576-68411788-2560-1440.jpg

Αντώνης Νιανιάς

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0