Football Talk

Παναθηναϊκός: Έφτασε η μεγάλη στιγμή της ψηφοφορίας για τον Βοτανικό!

Παναθηναϊκός: Έφτασε η μεγάλη στιγμή της ψηφοφορίας για τον Βοτανικό!

Όλα τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού καλούνται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της Διπλής Ανάπλασης – Τα σενάρια που θα προκύψουν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Σημαντική και συνάμα ιστορική ημέρα για τον Παναθηναϊκό σήμερα (30/3), με τα μέλη του Ερασιτέχνη να κλίνονται να αποφασίσουν το αν εγκρίνουν ή απορρίπτουν τις συμβάσεις για την Διπλή Ανάπλαση και την μετακόμιση του συλλόγου στις γηπεδικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν στον Βοτανικό.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» της Λεωφόρου και δικαίωμα ψήφου έχουν 4.284 μέλη του Ερασιτέχνη. Επίσης προκειμένου να περάσει το «ναι» θα χρειαστεί το 2/3 των θετικών ψήφων, δηλαδή το 67%. Σε περίπτωση που το ποσοστό δεν φτάσει εκεί, τότε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι το «όχι».

Σημειώνεται πως σε συζήτηση τη Δευτέρας (28/3) η συντριπτική πλειοψηφία των μελών που έλαβαν μέρος σε αυτή τάχθηκαν κατά του σχεδίου.

Τι συμβαίνει με το «ναι» και τι με το «όχι»;

- Αν υπερτερήσει το «ναι» τότε θα υπογραφούν όλες οι συμβάσεις και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της κατασκευής των εγκαταστάσεων, με το γήπεδο να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2026 και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη το 2024 – σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

- Αν υπερτερήσει το «όχι» τότε υπάρχουν αρκετά σενάρια:

1. Θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Ερασιτέχνη με τον Δήμο και την ΠΑΕ, ώστε να συμφωνηθούν νέοι όροι και καμφθούν οι αντιστάσεις των μελών σχετικά με το περιεχόμενο των συμβάσεων και κάποιων ρητρών.

2. Το πρότζεκτ θα μπει στο συρτάρι, με το Προεδρικό Διάταγμα να μένει ακόμη ενεργό. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως στο μέλλον θα μπορέσει να υπάρξει εκ νέου συζήτηση της διαδικασίας. Παράλληλα ωστόσο θα δέσμευε τον Παναθηναϊκό από το να χρησιμοποιήσει την Λεωφόρο σε μια διαφορετική προοπτική γηπέδου και αφού δεν υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας, τότε η κατάσταση θα λυνόταν μόνο στα δικαστήρια.

3. Η Διπλή Ανάπλαση θα καταργηθεί από νόμος του κράτους, κάτι που θα χρειαστεί τόσο τη συγκατάθεση του Παναθηναϊκού όσο και της εκάστοτε κυβέρνησης. Αυτό θα έδινε το «πράσινο φως» για τον εκμοντερνισμό του γηπέδου της Λεωφόρου και θα το αποχαρακτήριζε από χώρο πρασίνου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0