Football Talk

Remake και πρόκριση για την Σενεγάλη του Μανέ, μαζί και η Γκάνα! (video)

Remake και πρόκριση για την Σενεγάλη του Μανέ, μαζί και η Γκάνα! (video)
Η Σενεγάλη σε ένα remake του τελικού του Copa Africa πήρε πανηγυρικά πρόκριση κόντρα στην Αίγυπτο και πάλι στα πέναλτι ενώ η Γκάνα με ηγέτη τον Πάρτεϊ κατάφερε και πήρε πολύτιμη ισοπαλία στην έδρα της Νιγηρίας (0-0 το πρώτο ματς) και μαζί το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση του Κατάρ!

Σενεγάλη και Αίγυπτος έλυσαν και πάλι τις διαφορές τους στα πέναλτι. Το γκολ του Ντιά μόλις στο 3’ έφερε αρχικά πλήρη ισορροπία ως προς την πρόκριση (είχε κερδίσει 1-0 η Αίγυπτος στο πρώτο ματς). Οι γηπεδούχοι  στη συνέχεια είχαν πλήρη υπεροχή στον αγώνα, έχασαν σωρεία ευκαιριών ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα. Η Αίγυπτος είχε τελείως παθητικό ρόλο, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου τους γηπεδούχους ωστόσο μπόρεσε να αντέξει στην πίεσή τους και να πάει το παιχνίδι αρχικά στην παράταση όπου δεν άλλαξε κάτι και τελικά στα πέναλτι. Εκεί, είχαμε επανάληψη του τελικού στο Copa Africa καθώς ο Σαντιό Μανέ σκόραρε το καθοριστικό πέμπτο πέναλτι της διαδικασίας (3-1 πεν.) και έστειλε την χώρα του και πάλι σε τελική φάση Μουντιάλ. Από την άλλη, ο Σαλάχ, ο οποίος ήταν άστοχος στη δική του εκτέλεση βρέθηκε ξανά στη μεριά των ηττημένων.

Πρόκριση πήρε και η Γκάνα καθώς έπειτα από την απουσία της στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, θα βρεθεί και πάλι σε τελική φάση. Με ηγέτη τον Τόμας Πάρτεϊ ο οποίος σκόραρε για την ομάδα του στο 10’ τα «Μαύρα Αστέρια» μπόρεσαν να φύγουν αλώβητα από την έδρα της Νιγηρίας. Ο Εκόνγκ στο 22’ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους ενώ στο 34’ ο  Όσιμεν σκόραρε ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι Νιγηριανοί στη συνέχεια του αγώνα πίεσαν πολύ για δεύτερο γκολ, έχασαν αρκετές ευκαιρίες ωστόσο οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και πήραν μία πολύ τεράστια πρόκριση.

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0