Football Talk

Πολωνία – Σουηδία 2-0: Στο Κατάρ η παρέα των Κριχόβιακ και Σιμάνσκι, με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφσκι! (video)

Πολωνία – Σουηδία 2-0: Στο Κατάρ η παρέα των Κριχόβιακ και Σιμάνσκι, με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφσκι! (video)

Πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ εξασφάλισε η εθνική Πολωνίας των Γκεγκόρζ Κριχόβιακ και Νταμιάν Σιμάνσκι, εις βάρος της Σουήδιας, χάρη σε τέρματα των Λεβαντόφσκι και Ζιελίνσκι.

Μπορεί οι Σουηδοί να δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες και να ήταν πιο απειλητικοί, ωστόσο βρήκαν μπροστά τους έναν εξαιρετικό Βόιτσεχ Σέζνι, ο οποίος έβαλε «στοπ» σε αρκετές προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Οι Πολωνοί χωρίς να λάμψουν ιδιαίτερα, εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα τα λάθη των αντιπάλων τους και πέτυχαν δύο μάλλον εύκολα γκολ που τους έδωσαν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μικρός μονόλογος για τη Σουηδία, που έδειχνε να πατά καλύτερα στο χορτάρι. Ωστόσο, στις ευκαιρίες που δημιούργησε στάθηκε άτυχη, καθώς ο Σέζνι έδειξε ότι βρισκόταν σε καλή βραδιά, αποκρούοντας τόσο το σουτ του Ίσακ στο 13’, όσο και του Φόρσμπεργκ στο 19’. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, αφού και οι γηπεδούχοι δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι επιθετικά.

Στην επιστροφή για το δεύτερο μέρος, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συνέχεια. Συγκεκριμένα, ο Πολωνός χαφ της ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κάρλστρομ, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ευστοχεί για το 1-0. Αυτή ήταν και η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των Πολωνών στον αγώνα.


Η ψυχρολουσία του γκολ για τους Σουηδούς οδήγησε ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς τα καρέ του Σέζνι, ωστόσο ο Πολωνός τερματοφύλακας ήταν καθοριστικός. Όσο περνούσε η ώρα, τα πόδια των Σουηδών βάραιναν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Στο 73’, σε μια ανύποπτη φάση, ο Ζιελίνσκι πίεσε τον Ντάνιελσον, έκλεψε την μπάλα και βγήκε τετ-α-τετ με τον Όλσεν. Ο Πολωνός δεν αστόχησε και έτσι «κλείδωσε» το εισιτήριο της χώρας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.


Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Πολωνία (Κ. Μιχνίεβιτς)
: Σέζνι, Μπιέλικ, Γκλικ, Μπένταρεκ, Κας, Γκοράλσκι (Κριχόβιακ 46’), Μόντερ, Μπερεζίνσκι, Ζιελίνσκι (Μπούκσα 89'), Σιμάνσκι, Λεβαντόφσκι

Σουηδία (Γ. Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον (Ιμπραΐμοβιτς 80’), Αουγκούστινσον, Φόρσμπεργκ, Όλσον (Κάρλσον 80’), Κάρλστρομ (Σβάνμπεργκ 67’), Κουλουσέφσκι, Κουάισον (Ελάνγκα 67’), Ισάκ

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0