Football Talk

Κύπρος - Εσθονία 2-0: Άξια παραμονή και συνάντηση με Ελλάδα! (video)

Κύπρος - Εσθονία 2-0: Άξια παραμονή και συνάντηση με Ελλάδα! (video)

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου αν και έπαιζε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο εν τέλει πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Εσθονίας και μαζί την παραμονή της ομάδας στη 3η κατηγορία του Nations League όπου θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα. Στο άλλο παιχνίδι των πλέι άουτ το Καζακστάν κέρδισε την παραμονή του κόντρα στη Μολδαβία στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια).

Η Κύπρος ήθελε μόνο τη νίκη για να κερδίσει την παραμονή της στη 3η  κατηγορία.  Μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1’ ο Τζιωνής απείλησε με σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Ίγκονεν. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και μπόρεσαν να τον μετουσιώσουν σε γκολ στο 19’ όταν ο Τζιωνής έπειτα από πάσα του Ιωάννου, εξαπέλυσε ένα σουτ-κεραυνό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Εσθονίας. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του επιθετικού της Κάνσας με το εθνόσημο στο στήθος.

Μετά το γκολ της Κύπρου, η Εσθονία πήρε μέτρα στο γήπεδο, αύξησε το ποσοστό κατοχής της και στο 35’ έχασε σημαντική ευκαιρία με κεφαλιά του Σινιάνσκι που έφυγε λίγο άουτ. Πέρα από αυτή την φάση οι Εσθονοί δεν κατάφεραν να απειλήσουν περισσότερο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Λίγο μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς η Κύπρος έμεινε με 10 παίκτες έπειτα από τραβηγμένη αποβολή του Σπόλιαριτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση στην εκτέλεση ενός φάουλ. Και ενώ οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του παιχνιδιού, ένα τραγικό λάθος της άμυνας των Εσθονών έδωσε τη δυνατότητα στον Σωτηρίου να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του έπειτα από ωραία συνεργασία με τους Τζιωνή και Παπουλή.

Οι Εσθονοί θα απαντήσουν 5 λεπτά αργότερα με τον Ζενιόφ, ωστόσο ο επιθετικός των φιλοξενούμενων αστόχησε από κοντινή απόσταση. Στο 65’ η Κύπρος θα χάσει σπουδαία ευκαιρία να κλειδώσει το ματς όταν ο Παπουλής ύστερα από γύρισμα του Ιωάννου δεν μπόρεσε να σκοράρει από πολύ κοντά. Η Εσθονία θα χάσει εκ νέου μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει όταν στο 68’ ο Σόργκα δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε αυτός από πολύ κοντινή απόσταση.

Το τελευταίο 20λεπτο κύλισε δίχως πρόβλημα για τους Κύπριους, οι οποίοι με σχετική ευκολία διατήρησαν το υπέρ τους 2-0 και έτσι έφτασαν στη μεγάλη νίκη και την παραμονή στη κατηγορία.


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0