Football Talk

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 1-0: «Άοσμη και άγευστη» η Εθνική ηττήθηκε στην Ποντγκόριτσα (video)

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 1-0: «Άοσμη και άγευστη» η Εθνική ηττήθηκε στην Ποντγκόριτσα (video)

Σε ένα κακό αγώνα η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε 1-0 από το Μαυροβούνιο σε φιλικό στην Ποντγκόριτσα, στον δεύτερο αγώνα με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο.

Σχετικά Άρθρα

Τέσσερις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με αυτή απέναντι στην Ρουμανία έκανε ο Πογέτ, δίνοντας θέση βασικού στους Παυλίδη, Δουβίκα, Μπακασέτα και Λύρατζη, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την Εθνική. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε μια αρκετά κακή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, με έντονο πρόβλημα στην δημιουργία των φάσεων και χωρίς τελική στην εστία των αντιπάλων. Έτσι, οι «σκληροί» Μαυροβούνιοι πήραν τη νίκη χάρη σε γκολ του Όσμαγιτς.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις πέρασε το πρώτο ημίχρονο, με τους Μαυροβούνιους να ήταν πιο απειλητικοί από την Εθνική μας. Στο 21’ ο Κριστόβιτς έκανε μια σέντρα – σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Βλαχοδήμο να διώχνει με υπερένταση. Με την συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου ο Στέφαν Γιόβετιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή απόσταση, αλλά ο Έλληνας κίπερ έδιωξε σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε ακόμα μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.

Συγκεκριμένα, ο Όσμαγιτς εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Βλαχοδήμος ήταν και πάλι εκεί. Οι Έλληνες παίκτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή στα 45’, ωστόσο δίκαια διαμαρτύρονται για την μη-αποβολή του Βούγιασιτς στο 23’, μετά από άσχημο τάκλιν στον Παυλίδη.


Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, η Ελλάδα άρχισε να δείχνει πιο δραστήρια προσπαθώντας να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μιγιάτοβιτς. Ωστόσο, το Μαυροβούνιο ήταν αυτό που κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 60’ ο Εράκοβατς έβγαλε μια πανέμορφη κάθετη πάσα, που «τρύπησε» την αμυντική γραμμή των Ελλήνων και έφερε τον Όσμαγιτς σε θέση βολής, ο οποίος δε λάθεψε.


Αυτό ήταν ουσιαστικά και το σημείο όπου κρίθηκε η αναμέτρηση, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία στην συνέχεια. Οι αρκετές αλλαγές που πραγματοποίησαν οι προπονητές «έριξαν» κι άλλο, τον ήδη χαμηλό, ρυθμό του αγώνα και το 1-0 έμεινε ως το τέλος.


Μαυροβούνιο (Μ. Ραντούλοβιτς)
: Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (Σίπσιτς 61’), Βούγιατσιτς, Τομάσεβιτς, Ράιτσκοβιτς (Ντρέσκοβιτς 90'), Γιάνκοβιτς (Γιάνκιτς 80'), Μάρουσιτς, Όσμαγιτς (Ράκονιατς 79’), Γιόβετιτς (Εράκοβατς 46’), Κριστόβιτς (Τζουράνοβιτς 61’)

Ελλάδα (Γκ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Λύρατζης (Αλεξανδρόπουλος 73’), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (Χατζηγιοβάνης 60’), Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (Κουλούρης 74’), Πέλκας, Δουβίκας (Μάνταλος 60’), Παυλίδης (Γιακουμάκης 60’)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0