Football Talk

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Νιώθω τυχερός που ο Ραζβάν είναι στον ΠΑΟΚ – Να χαμογελάσει ξανά η Ουκρανία»

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Νιώθω τυχερός που ο Ραζβάν είναι στον ΠΑΟΚ – Να χαμογελάσει ξανά η Ουκρανία»

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην επιτυχία του γιου του στον ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Για όλους και όλα μίλησε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, όπου αναφέρθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και για τον γιο του, Ραζβάν.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος προπονητής παραδέχθηκε πως νιώθει τυχερός που ο γιός του βρίσκεται στον ΠΑΟΚ ενώ ξεκαθάρισε πως το μόνο που θέλει, είναι να επιστρέψει το χαμόγελο στην Ουκρανία.

Αναλυτικά είπε:

«Δεν ήθελα να φύγω. Το έκανα μόνο όταν συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο από το Βουκουρέστι από το να έμενα με τους παίκτες μου στο Κίεβο. Η ρουμανική πρεσβεία επέμενε να φύγω και το ίδιο πίστευε και η ομάδα μου, η Ντινάμο.

Πρώτα όμως ήθελα να μάθω τι θα συνέβαινε στους παίκτες μου. Πιστεύαμε πως οι παίκτες θα ήταν πιο ασφαλείς στο προπονητικό κέντρο της Ντινάμο που είναι μερικά χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.

Πιστεύω ότι όποιοι μιλούν υπέρ της εισβολής θα πρέπει να τιμωρούνται επειδή ο αθλητισμός δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ο αθλητισμός έχει να κάνει με το ευ αγωνίζεσθε και το πάθος. Δεν είναι στην κουλτούρα του αθλητή να επικροτεί τον πόλεμο.

Αυτοί που μιλούν θετικά για τον πόλεμο είναι θύματα της προπαγάνδας. Είπα ότι οι Ρώσοι αθλητές δεν πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία και πολλοί μου επιτέθηκαν για αυτό. Πιστεύω όμως ότι ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλλει στις προσπάθειες για ειρήνη

Τι θα κάνουμε όταν τελειώσει η διαμάχη; Πώς θα μπορέσουμε να έρθουμε σε ειρήνη μεταξύ μας; Μου λείπει η καθημερινότητα μου, οι προπονήσεις, οι παίκτες μου στη Ντινάμο Κιέβου. Είμαι τυχερός που ο γιος μου, Ραζβάν, είναι προπονητής του ΠΑΟΚ. Παρακολουθώ τους αγώνες του συνέχεια.

Το όνειρο μου είναι να δω την Ουκρανία και τους ανθρώπους της να χαμογελούν ξανά. Όσο έχω ενέργεια και είμαι υγιής, δεν θα σταματήσω»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0