Football Talk

Ισπανία – Αλβανία 2-1: Αρνήθηκε να… στραβοπατήσει η «φούρια ρόχα»! (video)

Ισπανία – Αλβανία 2-1: Αρνήθηκε να… στραβοπατήσει η «φούρια ρόχα»! (video)

Όλα έδειχναν πως οδεύουμε σε ένα «σβηστό» 0-0, αλλά στο φινάλε έγιναν… όλα! Ο Τόρες ξανασκόραρε για την Ισπανία, οι Αλβανοί ισοφάρισαν στην πρώτη τους τελική στο ματς, αλλά ο Ντάνι Όλμο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90’, για την πρώτη νίκη της ομάδας του στο 2022!

Αντιληφθήκαμε πλήρως για ποιον λόγο η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ισπανία και Αλβανία είχε φιλικό χαρακτήρα για 75 λεπτά, καθώς καμία από τις δύο δεν έδειξε πως είχε διάθεση να κυνηγήσει μέχρι τέλους τη νίκη, αλλά από εκεί και πέρα, ήταν να μη γίνει η αρχή!

Για την ακρίβεια, επρόκειτο για μία αναμέτρηση που αποτέλεσε μονόλογο της ομάδας του Λουίς Ενρίκε, με τον Φεράν Τόρες αρχικά να τον επιβραβεύει και τον Όλμο στο φινάλε να «λυτρώνει» την ομάδα του, καθώς οι «μαχητικοί» Αλβανοί είχαν ισοφαρίσει στο 85'!

Για να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί, η σπουδαιότερη στιγμή της Ισπανίας έλαβε χώρα στο 21ο λεπτό, με τον Πέδρι να δημιουργεί χώρο για τον εαυτό του, αλλά τον Μπερίσα να μην του επιτρέπει να σκοράρει.

Ακολούθησε μία φοβερή υπεροχή των Ισπανών, αλλά τίποτα ουσιώδες μέχρι και το 75’, όπου ο Φεράν Τόρες απέδειξε για ακόμη μία φορά για ποιον λόγο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με την Μπαρτσελόνα!

Μετέτρεψε την πρώτη πραγματική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε σε γκολ και με το 1-0 που έκανε ύστερα από ασίστ του Πίνο, έμοιαζε πως έδινε την πρώτη νίκη στην ομάδα του μέσα στο νέο ημερολογιακό έτος, φτάνοντας παράλληλα τα πέντε γκολ σε πέντε ματς με την «φούρια ρόχα»!

Ωστόσο, η Αλβανία αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να… πεθάνει, καθώς βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 85ο λεπτό, με τον Ουζούνι να σκοράρει 20 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, το πρώτο τέρμα της ομάδας του κόντρα στην Ισπανία στην έδρα της, στον 21ο αιώνα!

Η χώρα του έφτασε έτσι μία «ανάσα» από το πρώτο θετικό αποτέλεσμα επί ισπανικού εδάφους στην ιστορία της, αλλά ο Όλμο της το στέρησε! Βρήκε δίχτυα στο 90' με απίστευτο πλασέ και με το τελικό 2-1 η Ισπανία πανηγυρίζει για πρώτη φορά εντός του 2022!


ΙΣΠΑΝΙΑ
(Λουίς Ενρίκε): Ράγια, Καρβαχάλ (71’ Αθπλικουέτα), Αλόνσο (63΄ Άλμπα), Γκαρσία, Τόρες, Γκάβι (63’ Όλμο), Ρόδρι, Πέδρι, Τόρες, Μοράτα (71’ Πίνο), Σαράμπια (63’ Σολέρ)

ΑΛΒΑΝΙΑ (Εντουάρντο Ρέτζα): Μπερίσα, Ισμαίλι, Κουμπούλα, Τσιμσίτι, Μπαλίου (84’ Ρόσι), Λέισι (78’ Ασλάνι), Γκτσασούλα (61’ Ραμαντάνι), Χισάι, Μπέιρ, Μπρόχα (84’ Μανάι), Τσικαλέσι (61’ Ουζούνι)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0