Football Talk

Αγγλία – Ελβετία 2-1: Δια χειρός… Τσούμπερ, ο Κέιν «γράφει» ιστορία! (video)

Αγγλία – Ελβετία 2-1: Δια χειρός… Τσούμπερ, ο Κέιν «γράφει» ιστορία! (video)

Ένα βήμα πιο κοντά στο ραντεβού του με την ιστορία βρίσκεται πλέον ο Χάρι Κέιν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που έκανε ο Τσούμπερ της ΑΕΚ, ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 ανάμεσα σε Αγγλία και Ελβετία!

Όλα έδειχναν πως το φιλικό ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελβετία, στην πρώτη αναμέτρηση για αμφότερες στο 2022, θα έληγε στην ισοπαλία. Ωστόσο, ο Χάρι Κέιν είχε και πάλι διαφορετική άποψη, αποδεικνύοντας πως δεν λογαριάζει αν το ματς που δίνει με τα «Τρία Λιοντάρια» είναι επίσημο ή όχι.

Σκόραρε από το πέναλτι που υπέπεσε ο Τσούμπερ, έκανε 49 τα γκολ του με την φανέλα της χώρας του, ισοφάρισε τον Μπόμπι Τσάρλτον και πλέον θέλει μόλις πέντε γκολ για να ξεπεράσει τον Γουέιν Ρούνεϊ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας!

Μέχρι όμως να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, η Αγγλία πέρασε κυριολεκτικά από ένα πολύ κυκλοθυμικό βράδυ, καθώς έμεινε πίσω στο σκορ και με μεγάλη ευκολία θα μπορούσαν να είχαν δει την εστία του Τζόρνταν Πίκφορντ να παραβιάζεται και σε δεύτερη περίπτωση.

Διότι, από το 20ο λεπτό και μετά, το ματς εξελίχθηκε σε έναν… ελβετικό μονόλογο. Οι Ελβετοί, με τον Γκρανίτ Τσάκα στην βασική τους ενδεκάδα, με το «10» και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, κυριάρχησαν το κέντρο, πίεζαν ψηλά και άνοιξαν το σκορ στο 22’, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Σακίρι και τελείωμα του Εμπολό με το κεφάλι στην απέναντι γωνία.


Από εκεί και μετά είχαμε… κατηφόρα. Η Ελβετία πίεσε πολύ και έφτασε μία ανάσα από το γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, στο 28’ με τον Φράι να είναι αμαρκάριστος από κόρνερ και να βλέπει τον Πίκφορντ να αγγίζει ελάχιστα την προσπάθειά του και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εννιά λεπτά μετά με μία φάση διαρκείας, που επίσης είχε δοκάρι.


Και μάλιστα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Ο Σακίρι δεν κατάφερε να επαναλάβει ένα… σπάνιας ομορφιάς γκολ, ενώ το σουτ του Ροντρίγκες στην συνέχεια απέκρουσε ο Πίκφορντ!

Ωστόσο, κόντρα στην ροή του ματς, οι Άγγλοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Λουκ Σο, που σούταρε εξαιρετικά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Άγγλο να ισοφαρίζει και να «χαρίζει» στον Γκάλαχερ, την πρώτη του ασίστ με το εθνόσημο.


Από εκεί και μετά, το ματς «έσβησε», οι δύο προπονητές προέβησαν σε αλλαγές και οι Άγγλοι βελτίωσαν την εικόνα τους, με τον Κέιν να κάνει το καθήκον του και την Αγγλία να ξεκινά με το δεξί στο νέο ημερολογιακό έτος!

 

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ Πίτερς (61΄ Στέρλινγκ), Κόαντι, Γουάιτ, Γκουεχί, Σο (61΄ Μίτσελ), Γκάλαχερ (61’ Ράις), Χέντερσον, Φόντεν (79’ Μπέλιγχαμ), Κέιν (88΄ Γουότκινς), Μάουντ (62’ Γκρίλις)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Γιακίν Μουράτ): Όμλιν, Ροντρίγκες, Ακάντζι, Φράι, Βίντμερ (36’ Εμπαμπού), Φρόιλερ (62΄ Τσούμπερ), Τσάκα, Στέφεν (61’ Ζεκίρι), Σακίρι (80’ Έμπισερ), Βάργκας (62’ Σο), Εμπολό (79’ Γκαβράνοβιτς)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0