Football Talk

Γαλλία – Ακτή Ελεφαντοστού 2-1: Ο Ζιρού «έκλεψε» την λάμψη του Τσουαμένι που έδωσε τη νίκη στους «τρικολόρ»! (video)

Γαλλία – Ακτή Ελεφαντοστού 2-1: Ο Ζιρού «έκλεψε» την λάμψη του Τσουαμένι που έδωσε τη νίκη στους «τρικολόρ»! (video)

Τέσσερα γκολ απομένουν στον Ολιβιέ Ζιρού, προκειμένου να φτάσει τα 51 του Τιερί Ανρί στην Εθνική Γαλλίας! Αυτό είναι και ό,τι πιο σημαντικό είδαμε στο φιλικό των «τρικολόρ» με την Ακτή Ελεφαντοστού, με τον Νικολάς Πεπέ να έχει ανοίξει νωρίτερα το σκορ και τον Τσουαμενί να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις (2-1)!

Μπορεί να μιλάμε για φιλική αναμέτρηση και για ένα ματς προπονητικού χαρακτήρα, προκειμένου αμφότερες ομάδες να διατηρήσουν σε φόρμα τους ποδοσφαιριστές τους, όμως ο Ολιβιέ Ζιρού φρόντισε να του δώσει την σημασία ενός… επίσημου!

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι η Ακτή Ελεφαντοστού προηγήθηκε με τον Νικολάς Πεπέ στο 19ο λεπτό και οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πιέζουν. Τρία λεπτά αργότερα, το φαβορί… επιβεβαιώθηκε!

Οι «τρικολόρ» ισοφάρισαν και σκόρερ τους ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος σημείωσε με κεφαλιά το 47ο γκολ του σε επίσημο ή ανεπίσημο ματς της χώρας του! Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως υπολείπεται πλέον μόνο τέσσερα γκολ για να φτάσει τα 51 του Τιερί Ανρί και πέντε για να τον ξεπεράσει.

Στόχος του βεβαίως είναι να γίνει ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Γαλλίας σε ολόκληρη την ιστορία της. Είναι μαθηματικά βέβαιο και απλώς δεν γνωρίζουμε το… πότε!

Για την ιστορία, το γκολ του Ζιρού ήταν το έναυσμα και στο 93’ ο Τσουαμενί έκανε το 2-1, για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, με το πρώτο του τέρμα στην 8η συμμετοχή του με την ανδρική ομάδα της Γαλλίας!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (59’ Σαλιμπά), Ερναντές Τ., Ερναντές Λ., Πογκμπά (89’ Ραμπιό), Τσουαμενί, Κομάν (89’ Κλος), Γκριεζμάν (75’ Γκεντουζί), Ζιρού, Ενκουνκού (75’ Μπεν Γεντέρ)

Ακτή Ελεφαντοστού: Σανγκαρέ, Οριέ, Μπολί, Μπεϊλί (68’ Κοσονού), Κόναν, Σανγκαρέ Ι. (76’ Ακουοκού), Κεσιέ, Σέρι, Ζαχά (84’ Γκραντέλ), Αλέ (84΄ Κονατέ), Πεπέ (84’ Κορνέ)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0