Football Talk

Ρουμανία – Ελλάδα 0-1: Ξεκίνημα με το «δεξί» για τον Πογέτ, κομβικός Πέλκας και «χρυσός» Μπουχαλάκης! (video)

Ρουμανία – Ελλάδα 0-1: Ξεκίνημα με το «δεξί» για τον Πογέτ, κομβικός Πέλκας και «χρυσός» Μπουχαλάκης! (video)

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε τα καθήκοντά του ο Γκουστάβο Πογέτ, με την Εθνική ομάδα να επικρατεί με 1-0 της Ρουμανίας στη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση.

Θετικό πρόσημο έφερε το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Θετικό όχι τόσο για τη νίκη επί της Ρουμανίας με 1-0 στην μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση, αλλά για τη συντονισμένη εικόνα που έδειξαν γενικότερα οι διεθνείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο!

Για την ιστορία αυτή είναι η πρώτη νίκη της «γαλανόλευκης» κόντρα στους Ρουμάνους έπειτα από 9 χρόνια! Τελευταία φορά που η Εθνική είχε επιβληθεί χρονολογείται τον Νοέμβριο του 2013, με τους Μήτρογλου και Σαλπιγγίδη να «σφραγίζουν» τότε τη νίκη με 3-1 για την πρώτη αναμέτρηση των play off των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Η Εθνική πάτησε αρκετά καλά στα πόδια της κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών και εν γένει του πρώτου ημιχρόνου. «Καμπανάκι» αρχικά θέλησε να χτυπήσει ο Ρότα ο οποίος δοκίμασε το πόδι του στο 7’, με τη μπάλα να περνάει άουτ.


Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε νέα προσπάθεια από πλευράς Εθνικής! Στο 10’ ο Μάνταλος έκλεψε έξυπνα περίπου στο ύψος της μεσαίας γραμμής, αλλά στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Πέλκα ήταν αδύναμο και δεν δυσκόλεψε τον Νίτα.


Η Ρουμανία θέλησε να απαντήσει άμεσα, γεγονός που έπραξε με τον Μιτρίτσα στο 15ο λεπτό. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έκλεψε αρχικά τη μπάλα από τον Τσιμίκα και στη συνέχεια βγήκε σε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο. Ο Ρουμάνος έκανε ένα σουτ ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι καθώς ο κίπερ της Εθνικής είχε κλείσει πολύ ωραία το οπτικό πεδίο, με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι και να περάσει έξω.


Λίγο αργότερα η «γαλανόλευκη» βρήκε δίχτυα, όμως η χαρά δεν κράτησε για πολύ. Στο 22’ ο Λημνιός έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον Γιακουμάκη κι εκείνος με τη σειρά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το πλαϊνό μέρος του παπουτσιού του. Στη συνέχεια ωστόσο ο διαιτητής, έπειτα από λίγη σκέψη, ακύρωσε το γκολ καθώς ο φορ της Σέλτικ ήταν εκτεθειμένος.


Ό,τι δεν έπραξε ο Γιακουμάκης σ’ εκείνη τη φάση, το έκανε αργότερα -ανενόχλητος- ο Μπουχαλάκης! Συγκεκριμένα στο 39’ ο Ρότα έκανε μια σέντρα ακριβείας, βρίσκοντας ωραία τον μέσο του Ολυμπιακού στην περιοχή.

Εκείνος χρειάστηκε να πηδήξει πολύ λίγο, προκειμένου να βρει τη μπάλα με το κεφάλι και να τη στείλει στα δίχτυα για το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο γκολ του Μπουχαλάκη με τη «γαλανόλευκη» φανέλα, ενώ μετράει μέχρι στιγμής 26 συμμετοχές!

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην είναι αρκετά δραστήριες και τους προπονητές να προβαίνουν σε αρκετές αλλαγές. Από το 60ο λεπτό κι έπειτα, οι Ρουμάνοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και θέλησαν να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 70’ ο Ρους σημείωσε τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή φάση για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα με κεφαλιά, έπειτα από την εκτέλεση του φάουλ, σημάδεψε αρχικά το κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Στην επόμενη ακριβώς φάση ο 25χρονος απείλησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά και αυτή τη φορά βρήκε «στοπ» από την εξαιρετική επέμβαση του γκολκίπερ της Εθνικής.

 

Η Ελλάδα λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης είχε μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 88’, ωστόσο ο Δουβίκας δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Νίτα έπειτα από την παράλληλη του Χατζηγιοβάνη.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ioρντανέσκου): Νίτα, Ράτιου, Κίρικες, Ρους (88’ Ντραγκουσίν), Καμόρα (75’ Τόσκα), Μάριν, Μπορντεάνου (75’ Μιχάιλα), Μιτρίτσα (62’ Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ (62’ Ιβάν), Πούσκας (62’ Τάνας)

ΕΛΛΑΔΑ (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (57’ Δουβίκας), Μάνταλος (81’ Χατζηγιοβάνης), Λημνιός (58’ Μπακασέτας), Πέλκας (81’ Αλεξανδρόπουλος), Γιακουμάκης (72’ Παυλίδης)


Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0