Football Talk

Εθνική Ελπίδων: Έκανε το καθήκον της με Λιχτενστάιν και τώρα ... Πορτογαλία

Εθνική Ελπίδων: Έκανε το καθήκον της με Λιχτενστάιν και τώρα ... Πορτογαλία
Έπαιξε όσο χρειαζόταν η Εθνική Ελπίδων απέναντι στο Λιχτενστάιν και συνεχίζει νικηφόρα στον όμιλο για πρόκριση στο Euro 2023. Η «γαλανόλευκη» ήταν φορτσάτη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με 3-0, πριν σβήσει τις μηχανές στο δεύτερο 45λεπτο. Στις καθυστερήσεις ο Τζόλης σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το τελικό 4-0 και πλεον ετοιμάζεται για τον πρώτο «τελικό» απέναντι στην Πορτογαλία (29/3 19:00) εντός έδρας, που εν πολλοίς θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο.
Η Εθνική Ελπίδων έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στο Λιχτενστάιν για την 9η Αγωνιστική του 4ου Ομίλου των Προκριματικών του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος του 2023, στα γήπεδα της Ρουμανίας και της Γεωργίας και προηγήθηκε με 3-0. Η δυναμικότητα του αντιπάλου βέβαια δε χρίζει ασφαλών συμπερασμάτων, με τους παίκτες του Γιώργου Σίμου παρόλα αυτά να παρουσιάζονται σοβαροί στο χορτάρι του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και με το δεύτερο γκολ του Τζόλη στις καθυστερήσεις του αγώνα, να γράφουν το τελικό 4-0.

Η «γαλανόλευκη» πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ (20΄) με τον Μιχελή, παίκτη της Βίλεμ, μετά από ασίστ του Βασίλη Ζαγαρίτη. Η Εθνική συνέχισε την πίεση και ισχυροποίησε το προβάδισμα της με κεφαλιά του Ποσίδη, μετά από νέα τελική πάσα του ακραίου μπακ της Πάρμα στο 27'. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά στο 38' όταν δίχτυα βρήκε και ο Χρήστος Τζόλης στο ντεμπούτο του με την U21. Ο επιθετικός της Νόριτς γυρισε ωραία το κορμί του και δεν αστόχησε μετά από ωραία ενέργεια του Σουρλή και πάσα με το «τακουνάκι».

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι νεαροί διεθνείς μας έριξαν ρυθμούς και διατήρησαν άνετα το 3-0. Στο 80' της αναμέτρησης χρειάστηκε και η καθοριστική επέμβαση του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνου Τζολάκη, για να μην πετύχει το Λιχτενστάιν το πρώτο του γκολ στον όμιλο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Χρήστος Τζόλης, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, μετά από ασίστ του Χριστόπουλου αυτή τη φορά και έγραψε το τελικό 4-0. Πλέον η Εθνική μας στρέφει την προσοχή της στην προετοιμασία του αγώνα της Τρίτης (29/3 19:00) απέναντι στους Πορτογάλους και πάλι εντός έδρας, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς και την πρώτη θέση του ομίλου.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Διαμαντής, Αντζουλάς (63' Γ. Χριστόπουλος), Μιχελής, Λιάσος (63' Ε. Χριστόπουλος), Τσιγγάρας (63' Θυμιάνης), Σουρλής, Ζαγαρίτης (63' Κίτσος), Μπότος, Τζόλης, Κοσίδης (73' Ιωαννίδης)

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Φόζερ, Γκράμπερ, (84' Γέγκερ) Ούντεραλνερ, Χιλτι (70' Μπίχελ), Σλέγκελ, Λούχινγκερ, Μπεκ, Κραντς (46' Σέντλερ), Σράιμπερ (46' Σις), Γκράμπερ (78' Χάσλερ), Νέτζερ


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0