Football Talk

ΑΕΚ: Το κεφάλαιο Σάντος και ο ρόλος που θα παίξει η πιθανή πρόκριση της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ

ΑΕΚ: Το κεφάλαιο Σάντος και ο ρόλος που θα παίξει η πιθανή πρόκριση της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ

Η ΑΕΚ έχει ως πρώτο στόχο για τον πάγκο της τον Φερνάντο Σάντος και το ερώτημα αν θα καταφέρει να τον έχει δεν θα αργήσει να απαντηθεί.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η Πορτογαλία κέρδισε την Τουρκία και πήγε στον τελικό, εκεί όπου την Τρίτη (29/3) θα διεκδικήσει μία θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ, αντιμετωπίζοντας τη Β. Μακεδονία, η οποία έκανε το μεγάλο «μπαμ» και πέταξε έξω την Ιταλία. Υπήρχε ένα κλίμα σχετικά με τον Φερνάντο Σάντος και τη θέση του στον πάγκο των Πορτογάλων. Πολλά ακούστηκαν πριν το παιχνίδι με τους Τούρκους σχετικά με το μέλλον του. Πολλά θα ακουστούν και τις επόμενες ημέρες και μετά το παιχνίδι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Ο Σάντος έχει μιλήσει με την ΑΕΚ. Δεν έχει κλείσει καμία πόρτα κι αυτό είναι σημαντικό. Δεν προεξοφλεί όμως καταστάσεις. Αν η Πορτογαλία δεν πάει στο Μουντιάλ το να μείνει ο Σάντος στον πάγκο της θα είναι μάλλον απίθανο.

Όμως ακόμη κι αν πάνε στο Κατάρ οι Πορτογάλοι δεν θεωρείται δεδομένο πως θα πάνε με τον Σάντος! Γενικά ο Φερνάντο λειτουργεί συναισθηματικά. Ένιωσε τους τελευταίους μήνες να αμφισβητείτε η τεράστια προσφορά του στην Εθνική Πορτογαλίας επειδή δεν πήρε το απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ. Ακόμα και χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους Τούρκους υπήρχε αμφισβήτηση στα social media για το πώς έπαιζε η Πορτογαλία!!! Η νίκη όμως ήρθε. Ο Σάντος και οι παίκτες του έκαναν μία ακόμη καλή δουλειά. Θέλει ο Φερνάντο σαφώς να πάει την χώρα του στο Μουντιάλ και δεν είναι απίθανο το σενάριο αμέσως μετά να αποχαιρετήσει έχοντας κάνει άλλη μία φορά το χρέος του…

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως ό,τι κι αν γίνει την Τρίτη στο Πορτογαλία – Β. Μακεδονία το θέμα Σάντος γι’ αυτήν δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει. Δεν θα περιμένουμε δηλαδή τον… Ιούνιο για να μάθει η ΑΕΚ αν θα έρθει ο Σάντος ή αν πρέπει να στραφεί σε άλλο προπονητή.

Τα πράγματα είναι απλά: Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο νούμερο ένα στόχος της ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να έχουμε ευχάριστα ακόμη κι αν περάσει η Πορτογαλία στο Μουντιάλ. Αν πάλι ο Σάντος συνεχίσει στην Εθνική Πορτογαλίας τότε κι αυτό θα γίνει γνωστό μέσα στον Απρίλιο. Σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ θα «τρέξει» και θα επιδιώξει να κλείσει άμεσα άλλον προπονητή. Στόχος της διοίκησης είναι να έχει κλείσει τον νέο της τεχνικό μέσα στον επόμενο μήνα. Και προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν οι προσπάθειες να οδεύουν είτε είναι ο Σάντος, είτε κάποιος άλλος…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0