Football Talk

Σουηδία – Τσεχία 1-0: Μεγάλη πρόκριση στην παράταση με «χρυσό» Κουάισον και τώρα… Πολωνία!

Σουηδία – Τσεχία 1-0: Μεγάλη πρόκριση στην παράταση με «χρυσό» Κουάισον και τώρα… Πολωνία!

Με τον Κουάισον να αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή του ματς, η Σουηδία πήρε μια τεράστια πρόκριση στη συνέχεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Σ’ ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση η Σουηδία επικράτησε 1-0 της Τσεχίας με γκολ του Κουάισον στο 110’, παίρνοντας έτσι το χρυσό εισιτήριο στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία.

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 8ο λεπτό, με πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο για τη Σουηδία Ισάκ. Ο 22χρονος απείλησε με σέντρα-σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η απάντηση της Τσεχίας, βέβαια, ήταν αρκετά άμεση. Ο Κούτσα βρήκε δίχτυα στο 11’, με το γήπεδο να παγώνει. Πολύ γρήγορα όμως ο διαιτητής Όλιβερ έλεγε τη φάση στο VAR και όπως αποδείχθηκε είχε προηγηθεί νωρίτερα επιθετικό φάουλ και συνεπώς το γκολ δεν μέτρησε.

Στη συνέχεια ο Κουλουσέφσκι θέλησε να απειλήσει ξανά από πλευράς γηπεδούχων, δοκιμάζοντας το πόδι του μέσα από την περιοχή. Το σουτ του όμως πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι, «χτυπώντας» ένα δυνατό καμπανάκι στην αντίπαλη άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσεχία προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία εξ αρχής, με κεφαλιά του Σούτσεκ στο 59’. Η μπάλα ωστόσο πέρασε εκτός και αυτή η ευκαιρία πήγε (επίσης) χαμένη.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι! Συγκεκριμένα το σουτ του Χάβελ στο 90+4’ αν και πολλά υποσχόμενο, τελικά πέρασε για εκατοστά πάνω από την εστία και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Το πρώτο τέταρτο κύλησε σε ήπιους ρυθμούς, με τις δύο ομάδες να μην δείχνουν πρόθυμες να βρουν δίχτυα. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγηθεί και στα πέναλτι, ο Κουάισον ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα.

Στο 110’ ο Ισάκ βρήκε ωραία τον συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή, με τον ίδιο να στέλνει με ένα ψύχραιμο και ζυγισμένο σουτ τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το τελικό 1-0.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Ντάνιελσον, Νίλσον, Λίντελεφ, Μ. Όλσον (62' Μπένγκτσον), Κλάεσον (62' Κουαΐσον), Κ. Όλσον (107' Κάρλστρεμ), Έκνταλ (72' Σβάνμπεργκ), Φόρσμπεργκ (115' Ελάνγκα), Κουλουσέβσκι, Ίσακ (115' Χελάντερ)

ΤΣΕΧΙΑ: Βατσλίκ, Ζίμα, Μπράμπετς, Χόλες, Σάντιλεκ (90+2' Σικόρα), Μπάρακ (90+2' Κρέιτσι), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (76' Χάβελ), Χλόζεκ (111' Λινγκρ), Γιάνκτο (76' Μάτεγιου), Κούχτα (83' Πέκχαρτ)

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0