Football Talk

Η Ιταλία γίνεται η τέταρτη πρωταθλήτρια Ευρώπης που δεν προκρίνεται στο προηγούμενο ή στο επόμενο Μουντιάλ!

Η Ιταλία γίνεται η τέταρτη πρωταθλήτρια Ευρώπης που δεν προκρίνεται στο προηγούμενο ή στο επόμενο Μουντιάλ!
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία γνώρισε αποκλεισμό - σοκ από την Βόρεια Μακεδονία στο Παλέρμο κι έγινε η τέταρτη εθνική η οποία δεν θα δώσει το παρών σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας κατακτήσει το EURO.
Σχετικά Άρθρα

Η «βόμβα» των μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έπεσε στο Παλέρμο και την Ιταλία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης γνώρισαν ντροπιαστική ήττα με 1-0 από την Βόρεια Μακεδονία με συνεπεια τον αποκλεισμό τους από την διαδικασία των play offs της ευρωπαϊκής ζώνης. 

Με τον αποκλεισμό της αυτό, η «Σκουάντρα Ατζούρα» έγραψε αρνητικό ρεκόρ και μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ εθνικών ομάδων που έχοντας στην κατοχή τους το Euro δεν κατάφεραν να προκριθούν στο προηγούμενο ή στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο κλειστό αυτό κλαμπ βρίσκεται και η δική μας Εθνική Ελλάδος η οποία δεν είχε δώσει το παρών ούτε στο Μουντιάλ του 2002, αλλά ούτε και σε αυτό του 2006 στην Γερμανία παρότι δύο χρόνια νωρίτερα είχε κάνει το θαύμα στην Πορτογαλία

Οι άλλες δύο χώρες που βρίσκονται σε αυτό το όχι και τόσο τιμητικό κλαμπ είναι η άλλοτε Τσεχοσλοβακία την δεκαετία του 70' και η Δανία την δεκαετία του 90'.

Αναλυτικά οι πρωταθλήτριες Ευρώπης που δεν προκρίθηκαν στο προηγούμενο ή στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο:

1) Τσεχοσλοβακία: 1974 - 76 - 78
2) Δανία: 1990 - 92 - 94
3) Ελλάδα: 2002 - 04 - 06
4) Ιταλία: 2018 - 20 - 22

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0