Football Talk

Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 0-1: Έπεσε... νύχτα στο Παλέρμο - Εκτός Μουντιάλ οι πρωταθλητές Ευρώπης, έλεω Τραϊκόφσκι! (video)

Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 0-1: Έπεσε... νύχτα στο Παλέρμο - Εκτός Μουντιάλ οι πρωταθλητές Ευρώπης, έλεω Τραϊκόφσκι! (video)

Απίστευτη εξέλιξη στην αναμέτρηση του Παλέρμο, με την Βόρεια Μακεδονία να πετά εκτός την Ιταλία και να προκρίνεται στον τελικό των μπαράζ με γκολ στις καθυστερήσεις από τον Τραϊκόφσκι!

Τρομερό φινάλε είχε η αναμέτρηση στο Ρέντζο Μπαρμπέρα της Σικελίας, ανάμεσα σε Ιταλία και Βόρεια Μακεδονία για τα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Οι «Ατζούρι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά η ομάδα του Μιλέφσκι κατάφερε να «υπνωτίσει» τους  γηπεδούχους και να «κλέψει» τη νίκη με ένα φοβερό σουτ στις καθυστερήσεις του αγώνα!

Η… κατηφόρα προς την εστία του Ντιμιτριέφσκι στο πρώτο μέρος δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ, αφού οι Ιταλοί ήταν αρκετά άστοχοι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των «Ατζούρι» για να ανοίξουν το σκορ άνηκε στον Ντομένικο Μπεράρντι, ο οποίος μετά από λάθος πάσα του αντίπαλου τερματοφύλακα βρέθηκε φάτσα με το κενό τέρμα, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Ντιμιτριέφσκι πρόλαβε να μπλοκάρει. Οι Βορειο Μακεδόνες περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο από την αρχή του αγώνα, με την πρώτη τελική τους να έρχεται στο 45’ μετά από ένα μακρινό σουτ του Τραϊκόφσκι, που μπλόκαρε άνετα ο Ντοναρούμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η Ιταλία είχε κλείσει για τα καλά τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, αλλά το «σφυροκόπημα» δεν απέδιδε. Εμφανώς πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Μπεράρντι, ωστόσο στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν δεν βρήκε στόχο. Ο χρόνος κυλούσε εναντίον των Ιταλών, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα οι Βόρειο Μακεδόνες και πέτυχαν κάτι που φάνταζε απίστευτο πριν την έναρξη.

Συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τραϊκόφσκι, βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή του Ντοναρούμα και με ένα δυνατό σουτ, σόκαρε τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας ένα «χρυσό γκολ» για την χώρα του!


Έτσι, η Βόρειος Μακεδονία εξασφάλισε την πρόκρισή της στο τελικό των μπαράζ (29/3) όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Τουρκίας.


Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Ιταλία (Ρ. Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντσι, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (Τονάλι 77’), Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπεράρντι, Ιμόμπιλε (Πελγκρίνι 77’), Ινσίνιε (Ρασπαντόρι 64’)

Β. Μακεδονία (Μπ. Μιλέβσκι): Ντιμιτριέφσκι, Σ. Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μουσλίου, Αλιόσκι, Τσουρλίνοφ, Αντέμι (Ασκόφσκι 58’), Μπάρντι, Νικόλοφ (Σπιρόφσκι 58’), Μ. Ριστόφσκι (Μιόφσκι 71’), Τραϊκόφσκι


Βασίλης Βασιλείου


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0