Football Talk

Πορτογαλία – Τουρκία 3-1: Αγχώθηκε αλλά θα παίξει στον πρόωρο «τελικό» για το Μουντιάλ ο Ρονάλντο! (video)

Πορτογαλία – Τουρκία 3-1: Αγχώθηκε αλλά θα παίξει στον πρόωρο «τελικό» για το Μουντιάλ ο Ρονάλντο! (video)

Αποφασισμένη να τελειώσει από νωρίς την συζήτηση απέναντι στην Τουρκία παρουσιάστηκε στο Ντραγκάο η Πορτογαλία, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση για ένα ημίχρονο αλλά μετά χρειάστηκε την βοήθεια της τύχης για να συνεχίσει να ονειρεύεται το Μουντιάλ! Το 3-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο Ρονάλντο μπορεί να ελπίζει πως θα παρευρεθεί στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του!

Μπορεί να μην βρισκόταν στην καλύτερή της αγωνιστική κατάσταση, όμως ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Τουρκία, ήταν αρκετό για την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος (3-1), προκειμένου να πάρει την πρόκριση στον «τελικό» ενόψει Μουντιάλ απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Ντραγκάο, έχοντας στο μυαλό τους να παίξουν όσο το δυνατόν πιο επιθετικά. Η απουσία του Κανσέλο καλύφθηκε από τον Νταλότ και πέντε ποδοσφαιριστές από την Premier League, οι γηπεδούχοι θέλησαν να τελειώσουν από νωρίς τα όνειρα των Τούρκων.

Και επί της ουσίας, τα κατάφεραν, ακόμη και αν η πρώτη τους τελική προσπάθεια στο ματς ήταν ένα απογοητευτικό σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 5ο λεπτό!


Πέντε λεπτά μετά, προειδοποίησαν τους φιλοξενούμενους, αλλά μάλλον το μήνυμα δεν… ελήφθη. Ο Ζότα βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της μικρής περιοχής, αλλά… κατάφερε να αστοχήσει από το ένα μέτρο στην κυριολεξία, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τσακίρ.


Ανά πεντάλεπτο όμως, έβρισκαν φάση οι Πορτογάλοι, οι οποίοι «λυτρώθηκαν» στο 15’! Ο Μπερνάρντο Σίλβα τροφοδοτήθηκε από τον Ζότα, σούταρε, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Τσακίρ, αλλά ο Οτάβιο εν συνεχεία αποδείχθηκε εύστοχος. Σκόραρε από δύσκολη γωνία και έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του και τον Φερνάντο Σάντος.


Το προβάδισμα των γηπεδούχων ωστόσο, έδειξε να λειτουργεί οξύμωρα, ανασταλτικά για αυτούς. Η ομάδα «έκατσε», οι Τούρκοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις, με τις προσπάθειες των Ουντέρ, Μπουράξ και Κουτλού, μέχρι και την συμπλήρωση μισής ώρας, να καταλήγουν κοντά, αλλά όχι στα δίχτυα!


Ό,τι δεν κατάφεραν λοιπόν οι φιλοξενούμενοι, το έκανε ο Ζότα τρία λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο. Σκόραρε, εξακολουθεί να ξεπερνά τον Ρονάλντο στα γκολ της τρέχουσας σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και το 2-0 φάνταζε ιδανικά ενόψει του δευτέρου μέρους…


Από εκεί και πέρα, η αναμέτρηση δεν φαινόταν πως θα διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό! Οι Πορτογάλοι έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό, ο Ζότα εξακολουθούσε να είναι το ίδιο απειλητικός αλλά από το πουθενά, οι Τούρκοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, έπειτα από πολύ όμορφη προσπάθεια του Γιλμάζ στο 66ο λεπτό.

 

Ωστόσο, αυτός ήταν και ο… μοιραίος για την χώρα του. Ο Φόντε έκανε πέναλτι, ο Γιλμάζ έστειλε την μπάλα άουτ, ο Νούνιες έκανε το 3-1, μπαίνοντας ως αλλαγή και οι Πορτογάλοι συνεχίζουν να ονειρεύονται... Μουντιάλ!


Οι ενδεκάδες:

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Ντανίλο, Φόντε, Γκερέιρο (88’ Μέντες), Μπρούνο Φερνάντες (80’ Καρβάλιο), Ζοάο  Μουτίνιο (88’ Νούνιες), Μπερνάρντο Σίλβα, Ζότα (71’ Φέλιξ), Οτάβιο (88’ Λεάο), Ρονάλντο

Τουρκία: Τσακίρ, Καμπάκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσλί, Κουτλού (90’ Ντουρσούν), Σελίκ (80’ Γιασίτσι), Κότσκου (80’ Τοκόζ), Τσαλχάνογλου, Ακτούρκογλου (66΄ Ουνάλ), Ουντέρ, Γιλμάζ

Δημήτρης Μανάκος


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0