Football Talk

Μπεγερίν: «Είναι ρατσιστικό να κάνεις τα στραβά μάτια σε άλλους πολέμους και να αντιδράς έτσι σε αυτόν»

Μπεγερίν: «Είναι ρατσιστικό να κάνεις τα στραβά μάτια σε άλλους πολέμους και να αντιδράς έτσι σε αυτόν»

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τη γενικότερη κοινωνική στάση που υπάρχει σε άλλους πολέμους πήρε θέση ο Έκτορ Μπεγερίν.

Ξεκάθαρη θέση πήρε σχετικά με τον πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία πήρε ο Έκτορ Μπεγερίν. Ο Ισπανός άσσος της Ρεάλ Μπέτις χαρακτήρισε «ρατσιστικό» το γεγονός πως η κοινωνία δεν είχε την ίδια αντίδραση για παράδειγμα και στον πόλεμο στην Παλαιστίνη.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Είναι κάπως δύσκολο να δούμε ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο αυτός ο πόλεμος παρά άλλοι. Δεν ξέρω αν είναι επειδή μας μοιάζουν περισσότερο ή επειδή η σύγκρουση μπορεί να μας επηρεάσει πιο άμεσα τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς προσφύγων».

Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη έχει αποσιωπηθεί τελείως, κανείς δεν μιλά για αυτόν. Η Υεμένη, το Ιράκ… τώρα το να μην μπορεί η Ρωσία να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάτι που άλλες χώρες αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι ρατσιστικό να κάνεις τα στραβά μάτια σε άλλες συγκρούσεις και τώρα να έχεις αυτή τη θέση. Αντανακλά επίσης την έλλειψη ενσυναίσθησης για τον αριθμό των ζωών που χάθηκαν σε πολλούς πολέμους και δίνουμε προτεραιότητα σε αυτές που βρίσκονται κοντά μας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0