Football Talk

ΑΕΛ εναντίον ΑΕΛ: Μία πόλη, ένα σήμα, δύο ομάδες... στα πρότυπα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΑΕΛ εναντίον ΑΕΛ: Μία πόλη, ένα σήμα, δύο ομάδες... στα πρότυπα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η φετινή σεζόν βρίσκει την ιστορική ΑΕΛ να αγωνίζεται στην Super League 2 κυνηγώντας σταθερά την Βέροια στην μάχη της ανόδου. Παράδοξο της όλης υπόθεσης αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη μία ομάδα με την ίδια επωνυμία, σήμα και χρώματα, αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Λάρισας, εκπροσωπώντας τα δικά της ρομαντικά ιδανικά.

Ρεπορτάζ του Αντώνη Νιανιά

Πίσω στον μακρινό Ιούνιο του 2005 οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ επιλέγουν να χαράξουν τον δικό τους δρόμο. Εναντιωμένοι στην διοίκηση του Μάλκομ Γκλέιζερ, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει τα ηνία, ιδρύουν την δική τους ομάδα με την επωνυμία Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ.

Το σωματείο αγωνίζεται μέχρι και σήμερα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχοντας την δική του ανεξάρτητη έδρα, χωρητικότητας 4.500 θεατών.EzatFhMVkAA9SIB.jpg

Φτάνοντας στο σήμερα, 17 καλοκαίρια αργότερα, η Λάρισα αναβιώνει την ιστορία με την δική της ελληνική εκδοχή. Η άτυπη κόντρα μεταξύ των ντόπιων φιλάθλων με τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας μιας δεύτερης ΑΕΛ

Έτσι, με πρωτοβουλία του ερασιτέχνη ιδρύθηκε ή μάλλον πιο ορθά επανιδρύθηκε η Αθλητική Ένωσης Λάρισας, η οποία αγωνίζεται στην B' τοπική κατηγορία της πόλης. Με αποτέλεσμα η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας να διαθέτει δύο ομάδες και το φίλαθλο κοινό να καλείται να διαλέξει την προτίμηση του.

Βρίσκετε στην δεύτερη θέση της βαθμολογικού πίνακα, πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή, παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο για τα δεδομένα και το μοντέλο που επέλεξε να ακολουθήσει.ael.jpg

Τυπικά πρόεδρος της ομάδας ο Αντώνης Τσαγκάλης, ο οποίος διατέλεσε επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΠΑΕ επί προεδρίας Πηλαδάκη και Πλεξίδα. Όσον αφορά το υλικό της ομάδας, αυτό βασίζεται αποκλειστικά σε ντόπιους- νεαρούς αθλητές της πόλης. 

Ένας εξ αυτών είναι ο 22χρονος μεσοεπιθετικός Αλέξης Τσιούτσιας. Γέννημα θρέμμα Λαρισαίος, μέλος των μεικτών ομάδων της περιφέρειας, αλλά και βασικό στέλεχος των τμημάτων υποδομών της επαγγελματικής ομάδας. Γι' αυτό και η περίπτωση του είναι ιδιάζουσα.
ΤΣΟΥΤς1.jpg

Παρ' ότι αγωνίστηκε με την ΑΕΛ στα πρωταθλήματα νέων της Super League, έλαβε την δύσκολη απόφαση να βοηθήσει το καινούριο εγχείρημα του ερασιτέχνη. Με γνώμονα την αγάπη και τα αγνά συναισθήματα που τον διακατέχουν για την Λάρισα.

Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δύο διχασμένους «βυσσινί» και φορώντας το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, πρωταγωνιστεί στα τοπικά γήπεδα της πόλης. Με 12 τέρματα και 7 ασίστ, αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή του ερασιτέχνη στον δρόμο προς την άνοδο...

Το BN Sports τον φιλοξένησε ώστε να εξηγήσει ακριβώς την κατάσταση που κυριαρχεί στην πόλη:

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις όταν βλέπεις το σήμα της ΑΕΛ. Ποια ιδανικά πρεσβεύει για 'σένα το σήμα με το αλογάκι;

«Η ΑΕΛ για μένα είναι όντως ιδέα. Μερικές φορές είναι περίεργο το πόσο πολύ συναίσθημα μπορεί να σου βγάλει μία ποδοσφαιρική ομάδα. Η ιστορία έχει δείξει πως η ΑΕΛ έχει πολεμήσει για να βρίσκεται ψηλά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και τα έχει καταφέρει. Όταν βλέπω το σήμα της ΑΕΛ οι πρώτες μου σκέψεις είναι τα όνειρα που είχα από μικρός για να τιμήσω το αλογάκι και με πιάνει συγκίνηση.»

Θα ήθελα να μου αναφέρεις 2-3 παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην ομάδα και αποτέλεσαν πρότυπα για εσένα. Από οποιαδήποτε εποχή θέλεις...

«Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του '88 αποτέλεσε πρότυπο και κίνητρο για μένα, γιατί απέδειξε ότι παιδιά από την πόλη που αγαπάνε την ομάδα μπορούν να την φτάσουνε πολύ ψηλά. Αδυναμία μου όμως ήταν ο Σίλβα Κλέιτον, και φυσικά ο σπουδαίος Τουμέρ Μετίν
larisa_1988-1021x576.jpg

Υπήρξες ενεργό μέλος της ομάδας νέων της ΠΑΕ και τώρα είσαι αρχηγός του ερασιτέχνη. Τι σε ώθησε στο να κάνεις αυτό το αποφασιστικό βήμα, δεδομένου και του σχίσματος μεταξύ των δύο πλευρών;

«Πιστεύω στην ενότητα και όταν υπάρχει ένας κοινός σκοπός όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν η αλήθεια είναι ότι είναι κακό να μην υπάρχει κοινή πορεία καθώς οι στόχοι είναι κοινοί.. Να γίνει η ΑΕΛ πρώτη! Θα βρεθεί κάποια λύση εύχομαι και ελπίζω.»

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να συμβεί για να συσπειρωθεί ο κόσμος της ομάδας; Για να γίνει και πάλι η Λάρισα ενιαία...

«Θα πρέπει όλοι να κάνουν υποχωρήσεις και να αποδοθούν ευθύνες. Θα πρέπει επίσης κάποιοι να παραδεχτούν τα λάθη τους και να προσπαθήσουν να τα διορθώσουν. Επίσης υπάρχει νέα γενιά φιλάθλων. Θα πρέπει τα μικρά παιδιά να μεγαλώνουν υποστηρίζοντας την ΑΕΛ. Μόνο έτσι θα συσπειρωθεί και πάλι ο κόσμος. Επίσης ο κόσμος θα πρέπει να δει ουσιαστικές κινήσεις αλλαγής και προόδου. Θα πρέπει να δει στο γήπεδο περισσότερους Λαρισαίους ποδοσφαιριστές που τιμάνε την φανέλα.»
ΜΟΝΣΤΕΡς.jpg

Yπάρχει η στήριξη του κόσμου; Νιώθετε την πόλη δίπλα σας;

«Υπάρχει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο και πολύς ενθουσιασμός. Κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα. Νιώθουμε ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει και στηρίζει αυτή την νέα προσπάθεια του ερασιτέχνη.»

Ποιος είναι ο στόχος της νεοσύστατης ομάδας. Τι προσπαθείτε να πετύχετε σε βάθος χρόνου;

«Ο στόχος της ομάδας είναι να δοθούν ευκαιρίες σε ταλαντούχους νέους Λαρισαίος ποδοσφαιριστές και να τους προετοιμάσει έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να τιμήσουν την φανέλα της μεγάλης ΑΕΛ. Ουσιαστικά αυτή η ομάδα Δίνει ευκαιρίες και προετοιμάζει ταλαντούχα παιδιά της πόλης να αναδειχτούνε και να παίξουν για την ομάδα που αγαπάνε.»

ael1111.jpg
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0