Football Talk

Από το Μιλάνο στη Βαρκελώνη: Οι πέντε παίκτες που άφησαν τη Μίλαν για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα

Από το Μιλάνο στη Βαρκελώνη: Οι πέντε παίκτες που άφησαν τη Μίλαν για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα
Ο Φράνκ Κεσιέ, «προβάρει» τα χρώματα της Μπαρτσελόνα καθώς ήρθε σε συμφωνία με την καταλανική ομάδα για να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της, αφήνοντας τη Μίλαν και το Σαν Σίρο. Ο Ιβοριανός μέσος, είναι ο έκτος στην ιστορία που θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Μιλάνο-Βαρκελώνη και ο πρώτος μετά από 21 χρόνια.

Το Μιλάνο και η Βαρκελώνη, αποτελούν δύο πολύ σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, με εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο να επιθυμούν να τις επισκεφθούν. Δύο πόλεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που δεν θα μπορούσαν να μην εκπροσωπούνται από ομάδες αντίστοιχου βεληνεκούς. Για αυτό το λόγο ο Φράνκ Κεσιέ, αφήνει στο τέλος της σεζόν της πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και τη Μίλαν με προορισμό την Καταλονία και τη Μπαρτσελόνα. Ο Ιβοριανός ποδοσφαιριστής προσθέτει το όνομα του, σε μια μικρή λίστα ποδοσφαιριστών που από «ροσονέρι» έγιναν «μπλαουγκράνα».

Καλοκαίρι 1997: Το διπλό «χτύπημα» με Ντουγκαρί και Ράιζινγκερ

REIZINGER_BARCELONA.jpg

DUGARRY_BARCELONA_2.jpg

Έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή προηγούμενη σεζόν, η Μπαρτσελόνα, με τον Λουίς Φαν Χααλ, στον πάγκο της στόχευε να επιστρέψει στην κορυφή της Ισπανίας για το 1998. Οι «μπλαουγκράνα» μόλις τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του Copa Del Rey, απέναντι στη Ρεάλ Μπέτις με σκορ 3-2,ανακοίνωσαν την απόκτηση των Κριστόφ Ντουγκαρί και Μίκαελ Ράιζινγκερ από τη Μίλαν, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε σημερινά χρήματα στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

O Γάλλος μεσοεπιθετικός, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο Κάμπ Νου, αποχωρώντας από το σύλλογο το Δεκέμβριο του 1997 για τη Μαρσέιγ, μετά από 13 συμμετοχές και χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ.
Αντίθετα, ο Ολλανδός δεξιός μπακ παρέμεινε στους «μπλαουγκράνα» για επτά έτη, καταγράφοντας 262 επίσημες συμμετοχές, χωρίς ωστόσο να σκοράρει ποτέ.

Ιανουάριος 1998: Ενίσχυση στα μετόπισθεν με ΜπογκάρντεBOGARDE_BARCELONA.jpg

Mε την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ να καλπάζει προς τον τίτλο της Primera Divison, η Μπαρτσελόνα, ανακοίνωσε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 1997/98, τον Γουίνστον Μπογκάρντε για να «θωρακίσει» την αμυντική της γραμμή. Ο Ολλανδός, με καταγωγή από το Σουρινάμ, έχοντας θητεύσει στον Άγιαξ και τη Μίλαν, άφησε το Σαν Σίρο και ως εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε απόλυτα. Κατά τη τριετή του παρουσία στο Κάμπ Νου, πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου Ισπανίας, αλλά και το ευρωπαϊκό Σούπερ Κάπ το 1998, ενώ κατέγραψε 62 επίσημες εμφανίσεις πετυχαίνοντας μάλιστα και τέσσερα γκολ.

Kαλοκαίρι 1998: Όταν ο Κλάιφερτ βρήκε το λιμάνι τουKLUIVERT_BARCELONA.jpg

Μετά από ένα σκληρό «πόκερ» διαπραγματεύσεων, μεταξύ της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι του 1998, ο Πάτρικ Κλάιφερτ, φόρεσε τη φανέλα των Καταλανών, αποχωρώντας από τους «Ροσονέρι». Ο χαρισματικός Ολλανδός φορ, μετά από μια μέτρια χρονιά στην Ιταλία με 33 εμφανίσεις και εννέα τέρματα, μετέβη στο Κάμπ Νου, εκεί όπου και διένυσε τα καλύτερα χρόνια της μεγαλειώδους καριέρας του. Σε έξι σεζόν κατέγραψε 262 επίσημες εμφανίσεις με τα «μπλαουγκράνα», πετυχαίνοντας 123 γκολ, έως το καλοκαίρι του 2004, που μετακόμισε στο Μεστάγια για λογαριασμό της Βαλένθια.

Καλοκαίρι 2001: Ήλθε, είδε και απήλθε
COCO_BARCELONA.jpg

Tην τελευταία ημέρα των μεταγραφών το καλοκαίρι του 2001, ο Φραντσέσκο Κοκό, δόθηκε δανεικός από την Μίλαν στη Μπαρτσελόνα για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς. Ο Ιταλός αμυντικός, προστέθηκε στο σύνολο του Κάρλες Ρεσάκ, την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να εγκλιματιστεί ποτέ, καθώς είχε κυρίως εφεδρικό ρόλο. Θεωρήθηκε από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές της σεζόν και για αυτό ο σύλλογος αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του, μετά από 34 εμφανίσεις και δύο γκολ, στέλνοντας τον, πίσω στη Μίλαν το καλοκαίρι του 2002.

Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0