Football Talk

Ιωνικός: «Σμπαράλιασε» όλα τα ρεκόρ στο Ηράκλειο (video)

Ιωνικός: «Σμπαράλιασε» όλα τα ρεκόρ στο Ηράκλειο (video)

Η έναρξη του μίνι-πρωταθλήματος των playout έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο (19/3) με τη χορταστική αναμέτρηση του ΟΦΗ με αντίπαλο τον Ιωνικό. Οι Νικαιώτες «άλωσαν» το Γεντί Κουλέ με 3-2, αποκτώντας προβάδισμα τριών τερμάτων λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, φαινόμενο όχι και τόσο καθημερινό για το «Αστέρι».

Ποιος να το περίμενε ότι 45 λεπτά μετά το εναρκτήριο σφύριγμα του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου, ο φωτεινός πίνακας θα έγραφε 0-3. Κι όμως το πίστεψε ο Δημήτρης Σπανός και οι παίκτες του και σόκαραν την ομάδα που δυο εβδομάδες νωρίτερα λογιζόταν ως συμμετέχουσα στα playoff. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, απλά μαγικό.

Οι Κρητικοί βίωσαν την απόλυτη ψυχρολουσία στα πρώτα 45 λεπτά της πρεμιέρας των playout, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται στη στατιστική. Ειδικά στο ποδόσφαιρο οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια και το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και στο Ηράκλειο. Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου «μιλούν» για απόλυτη ισορροπία, παρόλα αυτά ο Ιωνικός προηγήθηκε με 3-0 (Ρομαό 11’, Μύγας 39’, Ντάλσιο 45’), πριν σκοράρει ο Πορτογάλος Λουίζ Φελίπε σε «νεκρό» χρόνο και μειώσει τη διαφορά στα δυο τέρματα πριν την ανάπαυλα.


Οι νεοφώτιστοι μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» θέλοντας να ξεκινήσουν με το δεξί την τελική τους προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Από βαθμολογικής σημασίας «καίγονταν» εν αντιθέσει με τους Κρητικούς, για τους οποίους η διαδικασία φάνταζε σχεδόν τυπική.

Σπάνιο επίτευγμα το προβάδισμα τριών τερμάτων

Να παίρνει διαφορά τριών τερμάτων σε εκτός έδρας παιχνίδι μια ομάδα που σε κάθε της παρουσία στη Super League 1 έχει στόχο την παραμονή, δεν είναι και ότι πιο σύνηθες. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του Ιωνικού στα «σαλόνια» της ανώτερης κατηγορίας και στα 270 ματς συνολικά που έχει δώσει εκτός έδρας, που καταφέρνει να σκοράρει τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό είχε συμβεί πίσω, τον Νοέμβρη του 1997 στην έδρα της Καβάλας. Και σε εκείνη την  περίπτωση το «Αστέρι» είχε προηγηθεί με 3-0 πριν μειώσουν οι «αργοναύτες» στο τελικό 3-2, αποτέλεσμα ίδιο με αυτό του Σαββάτου (19/3).

Κατάφερε ότι δεν είχε πετύχει σε 13 παιχνίδια                               

Πηγαίνοντας στο φέτος, ο Ιωνικός στην επανεμφάνιση του στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε κάποιες σημαντικές εκτός έδρας νίκες (2-0 τον Ατρόμητο και 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης). Παρόλα αυτά τα τρία τέρματα που σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο στο Ηράκλειο ήταν περισσότερα από όσα πέτυχε συνολικά και στα 13 πρώτα 45λεπτα των αναμετρήσεων της κανονικής διάρκειας.

Συνεπώς σε 46 λεπτά έστειλε πιο πολλές φορές τη μπάλα στα δίχτυα από ότι είχε κατορθώσει σε 585 λεπτά, συν τις όποιες καθυστερήσεις, των εκτός έδρας αγώνων του. Τότε που μετρούσε όλα και όλα δυο τέρματα, στα δυο κολλητά παιχνίδια του Οκτώβρη, απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

Είχε να τον κερδίσει από το 2004

Σε επίπεδο πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ αποτελεί την ομάδα με την οποία έχει αναμετρηθεί περισσότερες φορές ο Ιωνικός στην ιστορία του στην Α’ Εθνική από αρχής γενομένης της έως σήμερα (σύνολο 35 παιχνίδια). Στις μεταξύ τους κόντρες, οι νεοφώτιστοι μετρούν 11 νίκες, αριθμός μεγαλύτερος συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Παρόλα αυτά πρέπει να ανατρέξουμε πριν το EURO του 2004 για να θυμηθούμε την τελευταία επικράτηση του Ιωνικού επί του ΟΦΗ. Πιο συγκεκριμένα αυτό συνέβη τον Μάιο του 2004 και πάλι στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης. Τότε οι ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Βλάχου έφυγαν με το διπλό από την Κρήτη (2-1) με δυο γκολ του Νίκου Φρούσου. Για την ομάδα του Γιώργου Φιρού δίχτυα είχε βρει ο Βαγγέλης Κουτσουρές, σε μια εποχή με σαφώς πιο έντονο ελληνικό στοιχείο.
 frousos.jpg

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0