Football Talk

Ίντερ: Πτώση δίχως… τέλος (;)

Ίντερ: Πτώση δίχως… τέλος (;)

Η κρίση της Ίντερ στη φετινή Serie A δεν σταματάει και από την πρώτη θέση έχει βρεθεί στην… 3ηκαι στο -6 από την «μισητή» συμπολίτισσα, Μίλαν. Το BN Sports σας θυμίζει πως οι «νερατζούρι» έχουν χάσει τον… δρόμο τους και βρίσκονται πολύ κοντά σε μία ποδοσφαιρική «αυτοκτονία». 

 

Η ιστορική ιταλική ομάδα έχει ως στόχο την κατάκτηση και των τριών εγχώριων τίτλων, με το Supercoppa να είναι ήδη στην τροπαιοθήκη της αλλά, με τη κατάσταση στη Serie A να έχει ξεφύγει από τον… έλεγχο της και να ψάχνει το «θαύμα» (όπως φαίνεται), ελπίζοντας σε απώλεια βαθμών από τους «ροσονέρι» στα οκτώ εναπομείναντα ματς που έχουν να δώσουν. 

«Περιόρισε» την οικονομική ζημιά και άρχισε την χρονιά με φιλοδοξίες

Η σεζόν 2020/21 τελειώνει ιδανικά για την ομάδα του τότε προπονητή, Αντόνιο Κόντε, με την κατάκτηση του 19ου ιταλικού πρωταθλήματος μετά από έντεκα χρόνια. Έκτοτε, η κατάσταση «στράβωσε» για την ομάδα του Μιλάνου με τις οικονομικές οφειλές της να μην μπορούν να κρατήσουν τον «απαιτητικό» Κόντε στον πάγκο της ομάδας και να προχωράνε στην έλευση του Σιμόνε Ιντζάγκι της Λάτσιο. Φυσικά, οι αποχωρήσεις δεν σταμάτησαν εκεί και επόμενοι ήταν οι «αστέρες» Ρομέλου Λουκάκου και Ασράφ Χακίμι που μεταγράφηκαν στην Τσέλσι με 113 εκάτ. ευρώκαι στην Παρί Σεν Ζερμέν με 66,5 εκάτ. ευρώ αντίστοιχα. Αλλά, το πλάνο αντικατάστασης αυτών των δύο ήταν ίσως να ήταν ένα από τα καλύτερα δυνατά σε σχέση με τα χρήματα που σπαταλήθηκαν. Κάνοντας αναφορά για τους Έντιν Τζέκο από την Ρόμα (ελεύθερος), Χακάν Τσαλχανόγλου από την Μίλαν (ελεύθερος), Χοακίν Κορέα από την Λάτσιο (δανεικός με οψιόν αγοράς) και Ντένζελ Ντάμφριςαπό την ΠΣΒ. Επιπλέον, ήρθαν δύο ακόμα ενισχύσεις στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Αυτές των Ρόμπιν Γκόσενς από Αταλάντα και Φελίπε Καϊσέδο από Τζένοα ως δανεικοί με οψιόν αγοράς. 

Καθιστώντας, ότι και την φετινή χρονιά οι «νερατζούρι» θα ήταν το φαβορί για την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου. 

internazionale-corpo.jpeg

Ο «αγνώριστος» Φεβρουάριος

«Μαύρο» Φλεβάρη πραγματοποίησε η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι καθώς σε έξι αναμετρήσεις για όλες τις διοργανώσεις κατάφερε να νικήσει μόνο τη Ρόμα (2-0) του Ζοζέ Μουρίνιο για τα προημιτελικά του Coppa Italia. Μάλιστα, η… κατρακύλα ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου όταν οι «νερατζούρι» ηττήθηκαν από την Μίλαν (2-1) στο Derby della Madonina με τον Ολιβιέ Ζιρού να «γυρνάει» μόνος του το ματς με δύο γκολ στο 75’ και στο 78’, βάζοντας φωτιά στο Scudetto.

InterMilan_41.jpeg

Από εκεί και έπειτα, βγήκε ισόπαλη με 1-1 στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» ενάντια στη Νάπολι, σε έναν εξίσου σημαντικό αγώνα που δεν… εντυπωσίασε. Στη συνέχεια για το πρώτο ματς της φάσης των «16» του UEFA Champions League έχασε εντός έδρας με 2-0 από την Λίβερπουλ και στους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος, δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα σε Σασουόλο και Τζένοα, γνωρίζοντας κι όλας την ήττα με 2-0 από την πρώτη.

Ο «τελικός» με την Γιουβέντους

Όπως όλα δείχνουν, σε αυτό το σημείο που έφτασε η Ίντερ δεν έχει περιθώρια για απώλεια βαθμών και θα ψάξει το «διπλό» στην Allianz Stadium του Τορίνου (3/4, 21:00), κάτι που έχει να συμβεί από τον Νοέμβριο του 2012, έτσι ώστε να συνεχίζει να ελπίζει για πιθανή «γκέλα» από την ομάδα του Στέφανο Πιόλι

Παρόλα αυτά, η Ίντερ ήταν πολύ πιο «σοβαρή» τη φετινή χρονιά στα σαλόνια του UEFA ChampionsLeague από ότι με πέρσι που αποκλείστηκε ως 4η σε έναν όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Γκλάντμπαχ και Σαχτάρ Ντονέτσκ. Ενώ βρίσκεται ακόμα στην διεκδίκηση του κυπέλλου Ιταλίας και θα δώσει έναν ακόμα «τελικό» κόντρα στη Μίλαν για τη ρεβάνς των ημιτελικών στο Γκεσέπε Μεάτσα (πρώτος αγώνας 0-0 στο Σαν Σίρο). 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0