Football Talk

Ολυμπιακός: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Ολυμπιακός: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε άλλη μία μετριότατη εμφάνιση μακριά από το γήπεδό του, άφησε δύο βαθμούς στους «Ζωσιμάδες» και καλείται γρήγορα να συνέλθει για να μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Τα ελαφρυντικά έχουν αναφερθεί πολλάκις από το ξεκίνημα της σεζόν. Τις προηγούμενες μέρες και ο ίδιος ο προπονητής μίλησε  για την κούραση που υπάρχει στο ρόστερ του από τα συνεχόμενα παιχνίδια των τελευταίων δυόμιση χρόνων, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι ο πιο «προβληματικός» επί εποχής Μαρτίνς

Ο χαρακτήρας που έχει αποκτήσει η ομάδα δουλεύοντας για τέταρτη σεζόν με τον ίδιο προπονητή και η ποιότητα ορισμένων παικτών είναι οι βασικοί λόγοι που οι Πειραιώτες οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημα από το ξεκινήμα, χτίζοντας παράλληλα μεγάλες διαφορές. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» βγάζουν στα περισσότερα παιχνίδια τους μια εικόνα ομάδας που κατεβαίνει με στόχο να κερδίζει με 1-0. Κι αν τις περισσότερες φορές κατάφερε, τελευταία έχει χαθεί και η ασφάλεια του μηδέν. Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί πέντε γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, ενώ στα προηγούμενα 14 ματς είχε παραβιαστεί η εστία του μόλις τέσσερις φορές. 

Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα στους «Ζωσιμάδες» δεν είχε τίποτα διαφορετικό από ότι συμβαίνει κατά κανόνα στον Ολυμπιακό μέσα στο 2022 όταν αγωνίζεται μακριά από το γήπεδο του. Από τα εφτά εκτός έδρας ματς που έχει δώσει η ομάδα του Μαρτίνς το 2022 έχει κερδίσει μόνο τα δύο. Στη Νικαια με 0-3, έχοντας στους κορυφαίους τον Βατσλίκ και στο Βόλο 0-1 με ένα γκολ του Βαλμπουενά στα τελευταία λεπτά. 0-0 στη Ριζούπολη, 0-0 στη Λεωφόρο, 1-1 στη Τούμπα, ήττα με 2-1 στο «Βικελίδης» και το χθεσινό 1-1 στους «Ζωσιμάδες». 

Είναι φανερό πως τα προβλήματα του Ολυμπιακού διογκώνονται όταν φεύγει μακριά από το «σπίτι» του και λόγω αυτού η διαφορά με τον δεύτερο ΠΑΟΚ έχει μειωθεί στους 10 βαθμούς. Παραμένει πολύ μεγάλο το πλεονέκτημα και στους Πειραιώτες αρκεί να κερδίσουν τα ματς στο «Καραισκάκης» για να στεφθούν πρωταθλητές, αλλά η εικόνα μόνο σιγουριά δεν εμπνέει. Η βελτίωση ή έστω η επιστροφή της ομάδας στις μέχρι πρότινος σταθερές της αποτελούν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή καθώς το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ εξελίσσεται σε ένα πολύ σημαντικό ματς. 

Κοιτώντας μακροπρόθεσμα είναι κομβικό να αξιολογηθούν σωστά πρόσωπα και καταστάσεις ενόψει της νέας σεζόν. Ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν στο πλάνο του προπονητή, ποιοι όχι, σε ποιούς θα αποδοθούν ελαφρυντικά για την φετινή τους εικόνα. Οι αρμόδιοι έχουν όλα τα δεδομένα για να πάρουν τις αποφάσεις και σε συνδυασμό με τις προσθήκες του καλοκαιριού να επαναφέρουν τον Ολυμπιακό στα δικά του στάνταρ ποδοσφαίρου. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0