Football Talk

Super League 2: 5+1 σκόρερ ολκής με το βλέμμα τους στραμμένο στην πρώτη κατηγορία

Super League 2: 5+1 σκόρερ ολκής με το βλέμμα τους στραμμένο στην πρώτη κατηγορία
Έλληνες, αλλά και παίκτες που ήρθαν από το εξωτερικό και τινάζουν τα δίχτυα της Super League 2. Το BN Sports καταγράφει την πορεία έξι επιθετικών, οι οποίοι με την παρουσία τους στοχεύουν είτε στην άνοδο με την ομάδα τους, είτε σε συμβόλαιο στην μεγάλη κατηγορία.
Οκτώ στροφές απομένουν πλέον για την λήξη της Super League 2 και η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα γίνεται πιο ορατή. Πλάι στις κορυφαίες ομάδες πρωταγωνιστούν και οι ποδοσφαιριστές, η παρουσία των οποίων ανεβάζει τις μετοχές τους για το ερχόμενο καλοκαίρι.
 
Τρεις Έλληνες, ένας Σουηδός, ένας Ιταλός και ένας Νιγηριανός, οι οποίοι συνολικά έχουν φιλοδωρήσει τις αντίπαλες εστίες με 90 γκολ
 
1. Γιάννης Πασάς (Βέροια)
ΠΑΣΑΣ.jpg
Διανύει την 11η διαδοχική επαγγελματική του σεζόν, αγωνιζόμενος κατά κανόνα στην δεύτερη κατηγορία. Γεννημένος στο Αγρίνιο και γαλουχημένος από την ντόπια ομάδα του Παναιτωλικού, αποτέλεσε στην πορεία μέλος των ΑχαρναϊκόΗρακλήΆρη, Κέρκυρα και πλέον της Βέροιας.
 
Αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον κορυφαίο παίκτη του Βορείου Ομίλου, οδηγώντας σταθερά την ομάδα της Ημαθίας στην οριστική κατάληψη της πρώτης θέσης. Με άλλα λόγια ο Γιάννης Πασάς έχει σκοράρει 20 γκολ σε 22 αγώνες, ενώ παράλληλα μοίρασε 4 ασίστ. Ο ορισμός του σκόρερ!
 
2. Χρήστος Ρόβας (Αλμωπός Αριδαίας)
 almopos-5_1.jpg
Παρ' ότι αγωνίζεται σε μία μη εμπορική ομάδα, κατορθώνει με το όνομα του να κάνει θόρυβο για τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Φαίνεται ότι η μεταγραφή του από την Δράμα στην Σλοβενία και την Ταμπόρ Σεζάνα του έκανε καλό, καθώς διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της ζωής του.
 
Γεγονός που αποτυπώνεται στα 17 τέρματα σε μόλις 23 εμφανίσεις, βοηθώντας την ομάδα της Αριδαίας στα μέγιστα στην προσπάθεια παραμονής. 
 
3. Γιάννης Λουκίνας (Καλαμάτα)
 λουκινασ9.jpg
Η "Μαύρη Θύελλα" βρίσκεται μετά από πολύ καιρό στην μάχη της πολυπόθητης ανόδου. Η ομάδα του Γιάννη Μπελά διαθέτει εξαιρετικό σύνολο και στοχεύει στην μεγάλη επιστροφή, 21 χρόνια από τον οδυνηρό υποβιβασμό από την πρώτη εθνική.
 
Βασικός πυλώνας της προσπάθειας ο Γιάννης Λουκίνας, ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ των χαμηλών κατηγοριών. Πλέον, με 14 τέρματα σε 23 αγώνες ευελπιστεί ότι θα δώσει στην Καλαμάτα το εισιτήριο της ανόδου, αλλά και μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό του, έπειτα από το πρώτο όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα από την Super League.
 
4. Xακίμ Κανίς (Πανσερραϊκός)
 maxresdefault_19.jpg
Γεννημένος στην Ιταλία, αλλά με συμμετοχές στην εθνική ομάδα του Μαρόκο, ο 28χρονος επιθετικός διαμένει πλέον στις Σέρρες. Και συνεισφέρει τα μέγιστα δεδομένης της δυναμικής του συλλόγου, καθώς έχει κατορθώσει να σκοράρει 13 γκολ σε 23 αναμετρήσεις.
 
Η παρουσία του από μόνη της δεν στέκεται αρκετή για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος φιγουράρει στην 14η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό. Ο ίδιος φαίνεται ότι δεν θα δυσκολευτεί να βρει το επόμενο του συμβόλαιο.
 
5. Αντμίρ Μπαΐροβιτς (Χανιά)
 maxresdefault_20.jpg
Η Σκανδιναβική δύναμη των Κρητικών, οι οποίοι διανύουν εξαιρετική χρονιά για τα δεδομένα του συλλόγου. Παρέα με τον προαναφερθέντα Κανίς, με 13 τέρματα σε 24 αναμετρήσεις, διατηρεί τα Χανιά στα υψηλά στα στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, όντας στην 5η θέση.
 
Αποτελεί άλλωστε παίκτη πρώτη κατηγορίας, αγωνιζόμενος πέρσι στο Αγρίνιο με την φανέλα του Παναιτωλικού, αλλά και στην Σουηδία με τη αντίστοιχη των Γκέφλε και Έστερς.
 
6. Μάριος Όγκμποε (Λάρισα)
 Μάριος_Όγκμποε_ΑΕΛ.jpg
Σπουδαία αποκάλυψη για την «βασίλισσα του θεσσαλικού κάμπου», καθώς με σημαντικά του γκολ συνδράμει στην μάχη για την κορυφή. Η ΑΕΛ φιγουράρει στην 2η θέση, πίσω από την Βέροια και ο Όγκμποε μετρά 12 τέρματα σε 23 αγώνες.
 
H παρουσία του στο πρωτάθλημα Σκωτίας με την φανέλα της Χιμπέρνιαν τον βοήθησε, γεγονός που αποτυπώνεται σταθερά στον αγωνιστικό χώρο. Όντας 27 ετών και με εξαιρετική σωματική διάπλαση, φαίνεται ότι έχει ελπιδοφόρο μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Αντώνης Νιανιάς
 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0