Football Talk

Παναιτωλικός: Ηττήθηκε στην έδρα του από ομάδα των play out, μετά από 95 ημέρες! (video)

Παναιτωλικός: Ηττήθηκε στην έδρα του από ομάδα των play out, μετά από 95 ημέρες! (video)

Η ήττα για τον Παναιτωλικό από τη Λαμία στο Αγρίνιο το Σάββατο (19/3), έβαλε στοπ σε δύο μεγάλα σερί των «καναρινιών»!

Ο επιμένων νικά. Ή μάλλον η επιμένουσα. Φράση αρκετά κλισέ αλλά κατά βάση ορθή και στην περίπτωση της Λαμίας, η πραγματικότητα.

Το απόγευμα του Σαββάτου (19/3) η ομάδα από τη Φθιώτιδα κατέβηκε στο Αγρίνιο όπου χάρις σε τέρματα των Μανούσου και Ελευθεριάδη, πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-1. Έτσι «ψαλίδισε» κι άλλο τη διαφορά της από τον Ατρόμητο, ενώ έφυγε στο +7 από τον τελευταίο Απόλλωνα Σμύρνης.

Για τους Λαμιώτες η νίκη αυτή ήταν χρυσάφι, αλλά ας επικεντρωθούμε λίγο στον Παναιτωλικό. Ένας Παναιτωλικός που μόνο εκπλήξεις έκρυβε την φετινή χρονιά, παίρνοντας μεταξύ άλλων και νίκες κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η εν λόγω ήττα, ωστόσο, έφερε και το τέλος ενός σερί που είχε χτίσει η ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ήταν αήττητοι στα πέντε τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Μεταξύ αυτών φυσικά και η προαναφερθείσα επικράτηση απέναντι στο «τριφύλλι», με το εντυπωσιακό γκολ του Μεντόσα.

Το σερί πλέον έλαβε τέλος και μαζί με αυτό σταμάτησε κι ένα ακόμη αξιόλογο ρεκόρ της ομάδας. Αυτό είναι το γεγονός πως οι Αγρινιώτες είχαν να ηττηθούν εν γένει από ομάδα των play out έξι αναμετρήσεις, ήτοι 95 ημέρες!

Τελευταία φορά που κάτι τέτοιο συνέβη ήταν στις 14 του περασμένου Δεκέμβρη από τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπου η ομάδα ηττήθηκε εξ αιτίας του τέρματος του Κρεσπί που έκρινε το ματς (1-0). Ταυτόχρονα αν ψάξει κανείς από πότε έχει να χάσει το τρίποντο στην έδρα του αλλά πάλι από ομάδα του γκρουπ υποβιβασμού, τότε θα πρέπει να πάει ακόμη πιο πίσω.

Θα πρέπει βασικά να πάει στις 17 Οκτωβρίου του 2021 όταν το αυτογκόλ του Μαλή και το τέρμα του Νέιρα, έφερναν τούμπα το ματς και χάριζαν τη νίκη με 2-1 στον ΟΦΗ. Φυσικά κάτι τέτοιο μαρτυρά το πόσο δυνατός είναι ο Παναιτωλικός όχι μόνο με τις ομάδες των play out, αλλά και κυρίως στην έδρα του. Κάτι που η Λαμία κατάφερε να διαψεύσει!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0