Football Talk

Οι τρεις φορές που η Μπαρτσελόνα ταπείνωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «σπίτι» της! (video)

Οι τρεις φορές που η Μπαρτσελόνα ταπείνωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «σπίτι» της! (video)

Η Μπαρτσελόνα πήρε το διπλό στο «Μπερναμπέου» και μάλιστα συντρίβοντας την αιώνια αντίπαλό της με 4-0 (20/03). Κι όμως, αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των Καταλανών στη Μαδρίτη μιας και έχουν προηγηθεί αντίστοιχες με μεγαλύτερο σκορ.

Με αφορμή την μεγαλειώδη εμφάνιση της ομάδας του Τσάβι, η οποία φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα τους «μερένχες», το BN Sports θυμάται τις τρεις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες των Καταλανών μέσα στη Μαδρίτη.


Ρεάλ Μαδρίτης 1-5 Μπαρτσελόνα (1926)

Πίσω στο μακρινό 1926 και συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου , όταν η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία τους μπλαουγκράνα για τον πρώτο προημιτελικό του Copa del Rey εκείνης της χρονιάς. Οι Καταλανοί κέρδισαν με το εμφατικό 5-1 και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους. Ο Μονχαρντίν στο 47’ σημείωσε το μοναδικό γκολ για τη Μαδρίτη, ενώ ο Γιόσεφ Σαμιτιέρ πραγματοποίησε μία αληθινή παράσταση κάνοντας καρέ τερμάτων (19’, 26΄, 43’, 64’). Ο Πιέρα στο 79’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.  Μόλις λίγες ημέρες αργότερα η Μπάρτσα κέρδισε και στην Καταλονία με 3-0 παίρνοντας μία μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.


5c5aae03caaab5c3de000001.jpg


Ρεάλ Μαδρίτης 0-5 Μπαρτσελόνα (1974)

Το 1973 η Μπαρτσελόνα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για το κόστος μιας μεταγραφής όταν αγόρασε τον Γιόχαν Κρόιφ για 922.000 λίρες, αρπάζοντας τον από τα χέρια της Ρεάλ. Το πρώτο el clasico του «ιπτάμενου Ολλανδού» έμελλε να είναι και αυτό που θα τον έβαζε μια για πάντα στις καρδιές όλων των φίλων της Μπαρτσελόνα. Στις 17 Δεκμεβρίου 1974, με μία μαγική εμφάνιση, ο Κρόιφ θα οδηγήσει με μαεστρικό τρόπο τους «μπλαουγκράνα» του Ρίνους Μίχελς, σε μία εμφατική «πεντάρα» επί της Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Δεν ήταν μόνο το ένα τέρμα που πέτυχε (39’), ούτε οι δύο ασίστ που έδωσε αλλά το ότι μπήκε μέσα στο γήπεδο και έκανε πραγματικά ότι ήθελε με την μπάλα, με το πλήθος απλά να μη μπορεί να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Τα υπόλοιπα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Ασένσι (30’,54’), Χουάν Κάρλος (65’) και Σοτίλ (69’).


Ρεάλ Μαδρίτης 2-6 Μπαρτσελόνα (2009)

Πριν από 13 χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη μία από τις πιο βαριές εντός έδρας ήττες στην ιστορία της και μάλιστα από την μισητή αντίπαλο όταν οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με το απίστευτο σκορ 6-2! Στις 2 Μαϊου 2009, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αναμετρήθηκαν στη Μαδρίτη για την 34η αγωνιστική της La Liga και το θέαμα που πρόσφεραν ήταν απλά μοναδικό, μόνο που για τους γηπεδούχους ήταν πικρό, πολύ πικρό. Η Ρεάλ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ μετά από κεφαλιά του Ιγκουαϊν στο 14' ωστόσο μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τιερί Ανρί ισοφάρισε για την ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι «μπλαουγκράνα» έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Πουγιόλ στο 20’ και Λιονέλ Μέσι στο 35’ ανέβασαν το δείκτη στου σκορ σε 3-1. Η Ρεάλ προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως το παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει με τον Σέρχιο Ράμος στο 56’ όμως μάταια. Ανρί (58’) και Μέσι (75’)  θα πετύχουν δεύτερο προσωπικό γκολ έκαστος και το τελικό 2-6 θα διαμορφώσει ο Ζεράρ Πικέ με κοντινό πλασέ στο 83’ μετατρέποντας το clasico σε έναν πραγματικό εφιάλτη για τους Μαδριλένους.



Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0