Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4: Την διέλυσε μέσα στο «σπίτι» της! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4: Την διέλυσε μέσα στο «σπίτι» της! (video)

Η Μπαρτσελόνα πήγε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου ως το… αουτσάιντερ, αναλογικά με την φετινή εικόνα της και δεν νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά την… διέσυρε! Επικράτησε με 4-0, είχε στην ενδεκάδα της έναν απίστευτο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και απέδειξε πως σε τέτοια ματς, καμία σημασία δεν έχει αν διεκδικείς ή όχι το πρωτάθλημα!

Σίγουρα έχουμε δει την Μπαρτσελόνα να παίζει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο. Προφανώς και θα την συγκρίνουμε με τους «μπλαουγκράνα» προ δεκαετίας ή με τη «μυθική» ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που πήρε τα πάντα το 2010!

Ωστόσο, αυτή η έκδοση της Μπαρτσελόνα με τον Τσάβι ως προπονητή και όχι ως το βασικό της «8άρι» είναι κάτι διαφορετικό. Είναι κάτι που χαίρεσαι να βλέπεις και σίγουρα, το 4-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου, σηματοδοτεί και ένα… τρέιλερ από το μέλλον της!

Φώναξε πως «επέστρεψε» η Μπαρτσελόνα στο «clasico» και οι… κραυγές της έγιναν αντιληπτές από νωρίς! Μπήκε καλύτερα, είχε μεγάλες στιγμές με Ομπαμεγιάνγκ και Ντεμπελέ στο 12’, αλλά και με τον Φεράν Τόρες πέντε λεπτά μετά, όμως ο Κουρτουά κρατούσε το «μηδέν».

Για πόσο όμως, με μία Ρεάλ που «έμπαζε» από παντού και έμοιαζε εξουθενωμένη από τα συνεχόμενα ματς; Στο 27ο λεπτό, ο Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε το πρώτο του γκολ σε κλασσικό ντέρμπι επί ισπανικού εδάφους στην «παρθενική» του συμμετοχή και έντεκα λεπτά αργότερα η ομάδα του κεφαλαιοποίησε την υπεροχή της.

Κέρδισε κόρνερ, μετά από έναν καταιγιστικό ρυθμό και φωνές της Ρεάλ για πέναλτι του Βινίσιους και ο Αραούχο πήδηξε ψηλότερα από όλους. Αποτέλεσμα; 2-0 στο ημίχρονο, με τον Κάρλο Αντσελότι να οδεύει έξαλλος στα αποδυτήρια, για να πείσει τους ποδοσφαιριστές του να αλλάξουν άμεσα την εικόνα τους.

Βγαίνουν στο γήπεδο αποφασισμένοι αλλά σύντομα αντιλαμβάνονται πως το βράδυ άνηκε αποκλειστικά στην Μπαρτσελόνα! Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το 3-0, παράγοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, με τον Φεράν Τόρες να ολοκληρώνει ιδανικά μία φάση που προήλθε από ομαδική συνεργασία και τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ.

Προτού συνειδητοποιήσει πως το ματς της ξεφεύγει οριστικά, η Ρεάλ δέχθηκε ακόμη ένα γκολ, και πάλι από τον φοβερό Ομπαμεγιάνγκ! Η ανάπτυξη από πλευράς Καταλανών ήταν βγαλμένη από το… παρελθόν τους, ο Γκαμπονέζος πήρε την μπάλα από τον Φεράν Τόρες και «έσκαψε» τον Κουρτουά, σε μία φάση που θύμισε αρκετά το νικητήριο γκολ του στον τελικό του FA Cup με την φανέλα της Άρσεναλ απέναντι στην Τσέλσι, πριν από τρία χρόνια!

Όλα αυτά και ήμασταν μόνο στο 52’. Δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι παραπάνω η Μπαρτσελόνα, δεν χρειαζόταν να βγάλει αντίδραση η Ρεάλ, αλλά να φοβάται τι θα ακολουθήσει αν προσπαθήσει.

Επομένως, αμφότερες ανέμεναν το σφύριγμα της λήξης, με την ομάδα του Τσάβι να πανηγυρίζει σε έκταση τη μεγαλύτερή της νίκη κόντρα στους Μαδριλένους από το 2015. Τότε στον πάγκο τους ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ, ενώ σε αυτόν της Μπαρτσελόνα ο Λουίς Ενρίκε.

Τα χρόνια πέρασαν, η Μπαρτσελόνα φέτος δεν διεκδικεί τον τίτλο, αλλά μετά από αυτόν τον διασυρμό, σε ένα τέτοιου είδους ματς, έχει πραγματικά σημασία το γεγονός πως για μία σεζόν θα μείνει, αν μείνει, δίχως τρόπαιο;

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο (63’ Βάθκεθ), Κρόος, Μόντριτς, Καεμίρο, Βαλβέρδε, Βινίσιους, Ροντρίγκο (63’ Ασένσιο)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αραούχο, Σέρτζο, Ντεμπελέ (80’ Τραορέ), Πέδρι (86’ Γκονζάλεθ), Άλμπα (86’ Άλβες), Τόρες, Ντε Γιονγκ, Έρικ, Ομπαμεγιάνγκ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0