Football Talk

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1: Ο «κακός της δαίμονας» την… στοίχειωσε για ακόμη μία φορά (video)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1: Ο «κακός της δαίμονας» την… στοίχειωσε για ακόμη μία φορά (video)

Με το γκολ του Τσόλακ να είναι το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο από τα χέρια της ΑΕΚ με 1-0 στη δεύτερη αγωνιστική των play off.

Νικηφόρα πέρασε από το ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ στη δεύτερη αγωνιστική των play off της Super League. Ένα ντέρμπι στο οποίο η «Ένωση» έδειξε αρχικά διάθεση και όρεξη, ωστόσο εν τέλει δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο γκολ του Τσόλακ που έκρινε και την αναμέτρηση.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο «δικέφαλος του βορρά» συνέχισε ένα εντυπωσιακό σερί στο Ολυμπιακό Στάδιο, όντας αήττητος στα τελευταία 10 ματς.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αρκετά δυναμικά μπήκε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση, θέλοντας να βρει ένα σχετικά γρήγορο γκολ και να πάρει τα ηνία εξ αρχής. Ο Αραούχο ήταν αυτός που απείλησε αρχικά, στο 2’, με το σουτ του να κόβεται από την αντίπαλη άμυνα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζαβέλλας επιχείρησε κι εκείνος ένα σουτ, αλλά ήταν αρκετά αδύναμο για να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη.

Η «Ένωση» συνέχισε να πατάει καλύτερα, έχοντας επιβάλλει τον ρυθμό της σε γενικές γραμμές. Στο 19’ ο Άμραμπατ προσπάθησε να απειλήσει μέσα από την περιοχή, αλλά το σουτ του κόπηκε. Στην εξέλιξη ο Κριχόβιακ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ήταν πολύ άστοχο.


Λίγο αργότερα (34’) ο Μαροκινός θέλησε να απειλήσει ξανά και πάλι από μακρινή απόσταση, δίχως αποτέλεσμα καθώς ο Πασχαλάκης κατάφερε να μπλοκάρει. Από την άλλη η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 36ο λεπτό με τον Ζαμπά να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Τσόλακ να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στην εστία. Ο Μισελέν πήγε να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μιτρίτσα και εκείνη πέρασε άουτ.

Δευτερόλεπτα πριν από τη συμπλήρωση των 45 λεπτών το νέο απόκτημα της ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει ξανά. Αρχικά ο Τσούμπερ προσπάθησε να βρει συμπαίκτη να πασάρει, ωστόσο δεν τα κατάφερε και η μπάλα κατέληξε στον Κριχόβιακ. Ο Πολωνός έκανε το σουτ στο ύψος της περιοχής, το οποίο ήταν και πάλι άστοχο.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη τελική στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης συνδυάστηκε και με γκολ για τον ΠΑΟΚ. Στο 50’ οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου βγήκαν στην αντεπίθεση με μια πανέξυπνη κάθετη πάσα του Μιτρίτσα και αποδέκτη τον Τσόλακ. Ο Κροάτης, όντας μόνος του, νίκησε σε τετ α τετ τον Στάνκοβιτς και έγραψε το 1-0.


Από τη στιγμή της επίτευξης του τέρματος κι έπειτα οι Θεσσαλονικείς είχαν την ψυχολογία υπέρ τους και μπόρεσαν να αρχίσουν να απειλούν περισσότερο την αντίπαλη εστία. Αυτό έκανε και ο Τσιγγάρας στο 64’, έπειτα από την πάσα του Ζίβκοβιτς, με το σουτ του να απομακρύνεται από τον Στάνκοβιτς.


Στο 88’ η ΑΕΚ έχασε ίσως τη σημαντικότερη ευκαιρία της για να βρει γκολ στην αναμέτρηση! Πιο συγκεκριμένα ο Γκαρσία εισέβαλε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα σχεδόν στο ύψος του πέναλτι, με τον Σιμάνσκι να κάνει το τακουνάκι και τη μπάλα να περνάει μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

O MVP

Ο Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός στόπερ ήταν αλάνθαστος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, διώχνοντας τον οποιοδήποτε κίνδυνο.

Η φάση του αγώνα

Αδιαμφισβήτητα η ευκαιρία της ΑΕΚ στο τέλος. Η «Ένωση» είχε τη δυνατότητα να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά το τακουνάκι του Σιμάνσκι δεν ήταν αρκετό ώστε να βρει δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν (85’ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Κριχόβιακ, Χατζισαφί (71’ Σιμάνσκι), Άμραμπατ, Μάνταλος (56’ Γκαρσία), Τσούμπερ (85’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Λέο Ζαμπά (76’ Τέιλορ), Α. Ζίβκοβιτς, Μίτριτσα (67’ Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (85’ Άκπομ)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsport.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0