Football Talk

Κάντιθ - Βιγιαρεάλ 1-0: Ανώμαλη προσγείωση, για το «κίτρινο υποβρύχιο» - Απομακρύνεται η εξάδα!

Κάντιθ - Βιγιαρεάλ 1-0: Ανώμαλη προσγείωση, για το «κίτρινο υποβρύχιο» - Απομακρύνεται η εξάδα!
Η Βιγιαρεάλ γνώρισε ήττα-σοκ με 1-0 (20/03) από την Κάντιθ, λίγες ημέρες μετά τη μεγαλειώδη της πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League!
«Μεθυσμένη» από τη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Γιουβέντους μεσοβδόμαδα, η Βιγιαρεάλ δεν παρουσιάστηκε ποτέ στην έδρα της Κάντιθ και ως λογικό κι επόμενο βίωσε την ήττα με 1-0 (20/03).

Το γκολ του Σομπρίνο με τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών, έβαλε σε μπελάδες το σύνολο του Ουνάι Έμερι, το οποίο απέχει πλέον δύο βαθμούς από την έκτη θέση και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, που έχει παίξει κιόλας ένα ματς λιγότερο.


Η Κάντιθ, εκμεταλλευόμενη την έδρα της, ήταν η πρώτη που απείλησε στην αναμέτρηση. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Τσεστ έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ασένχο πραγματοποίησε μία εξαιρετική επέμβαση και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι δεκατρία λεπτά αργότερα, με τον Εσπίνο αυτήν τη φορά, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ κακό. 

Η Βιγιαρεάλ έμοιαζε εντελώς «μπλοκαρισμένη» επιθετικά και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως στο πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Και στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, δεν άλλαξε... πρόσωπο! Αντιθέτως, οι μεγαλύτερες ευκαιρίες άνηκαν και πάλι στην Κάντιθ!

Αρχικά, ο Νεγρέδο εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» στο 66ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ ο Σομπρίνο, δέκα λεπτά αργότερα, προσπάθησε να νικήσει τον Ασένχο με ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά βρήκε τον γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ σε ετοιμότητα.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση κι έστω και την ύστατη στιγμή, οι κόποι τους απέδωσαν... καρπούς! Ο Πέρεθ έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στον Σομπρίνο στο 90ο λεπτό, κι αυτός με ψύχραιμο τελείωμα έγραψε το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η Κάντιθ πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα και ξέφυγε από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό, ενώ η Βιγιαρεάλ μπήκε σε... μπελάδες, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην «μάχη» που δίνει για είσοδο στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας της La Liga.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Κάντιθ (Σέρχιο): Λεντέσμα, Ακάπο, Ερνάντεζ, Τσεστ, Εσπίνιο, Αλέχο (67' Χοσέ Μαρί), Φέντε (67' Σομπρίνο), Αλκαράθ, Ιντρισί (90+3' Φαλί), Νεγρέδο, Λοσάνο (62' Πέρεθ)

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ασένχο, Μάριο Γκασπάρ, Μαντί, Τόρες, Πεντράθα, Τσουκουέζε (70' Πίνο), Παρέχο (47' Κοκλέν), Ιμπόρα (47' Καπού), Γκόμεθ (47' Ντανζούμα), Λο Σέλσο, Ντία (62' Μορένο)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0