Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1: Ηπειρώτικο «μπλόκο», με συγκλονιστικό Λοντίγκιν και ήρωα τον Περέα!

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1: Ηπειρώτικο «μπλόκο», με συγκλονιστικό Λοντίγκιν και ήρωα τον Περέα!
ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 (20/03) στο στάδιο των Ζωσιμάδων! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Περέα που ισοφάρισε για τους Ηπειρώτες στο 70', αλλά και ο Λοντίγκιν που εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, κατέβασε... ρολά!
Η πρώτη βαθμολογική απώλεια για τον Ολυμπιακό στα φετινά play-offs είναι γεγονός! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να λυγίσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας και έμειναν στο 1-1 (20/03) στο στάδιο των Ζωσιμάδων!

«Ήρωας» ο Περέα για τους Ηπειρώτες, που έφερε το ματς στα ίσια στο 70ο λεπτό, απαντώντας στο γκολ του Ελ Αραμπί από τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Συγκλονιστικός και ο Γιούρι Λοντίγκιν, που με καίριες επεμβάσεις από την ισοφάριση της ομάδας του κι έπειτα κατά κύριο λόγο, αποσόβησε κάθε κίνδυνο και διατήρησε το 1-1, ως τελικό σκορ της αναμέτρησης!

1ο ημίχρονο

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης «κύλησε» δίχως να υπάρχει κάποια μεγάλη ευκαιρία, παρά την πίεση του Ολυμπιακού. Στο 12ο λεπτό, όμως, λίγο έλειψε να έρθει το πρώτο γκολ, σε μία ανύποπτη στιγμή!
 
Ο Λαλά έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Στάνκο και πήρε πορεία προς τα δίχτυα του Λοντίγκιν, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ, με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο.
 
Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν. Ο Γκαρντάφσκι έκλεψε την μπάλα, διένυσε κάποια μέτρα με αυτήν και στον κατάλληλο χρόνο τροφοδότησε τον Περέα. Αυτός με τη σειρά του απέφυγε έναν αμυντικό, σούταρε, αλλά βρήκε τον Βατσλίκ σε ετοιμότητα. Ο επερχόμενος Γκαρντάφσκι πήρε το ριμπάουντ, αλλά και το δικό του σουτ αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων»!
 
Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, ο ρυθμός της αναμέτρησης «έπεσε», και ενώ φαινόταν πως οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ, ο Ελ Αραμπί έδειξε πως είχε άλλη γνώμη! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπάλα από το πλάγιο του Λαλά, γύρισε υπέροχα το σώμα του και με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους.
 

2ο ημίχρονο

Στην έναρξη του δεύτερου μέρους της αναμέτρησης, αμφότερες οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν. Πέρασαν περίπου είκοσι λεπτά για να επισκεφθεί ο Ολυμπιακός την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις, αλλά τόσο η κεφαλιά του Ροντρίγκες, όσο και το σουτ του Μπουχαλάκη, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα! Αντιθέτως, αυτό ήρθε για τον ΠΑΣ!

Στο 69ο λεπτό, ο Κάργας σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε «ερυθρόλευκα» σώματα και κατέληξε σε κόρνερ, από το οποίο έμελλε να έρθει το γκολ της ισοφάρισης! Ο Σάλιακας ανέλαβε την εκτέλεσή του, η μπάλα έμεινε «ζωντανή» εντός της περιοχής και ο Περέα από κοντά έγραψε το 1-1 για την ομάδα του, στο 70ο λεπτό!

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κατακόρυφα την πίεσή τους και λίγο έλειψε να ανακτήσουν άμεσα το προβάδισμα! Στο 78ο λεπτό, ο Γκάρι Ροντρίγκες έβγαλε τον Αγκιμπού Καμαρά σε θέση βολής, με τον Λοντίγκιν εκτός θέσης, αλλά ο Καραχάλιος με αυτοθυσία απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή! Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πήρε το ριμπάουντ, αλλά ο γκολκίπερ το ΠΑΣ απέκρουσε!

Στα εναπομείναντα λεπτά του ματς, οι Πειραιώτες άσκησαν ακόμα μεγαλύτερη πίεση, ανέβασαν ψηλότερα τις γραμμές του, αλλά το επιθυμητό γκολ δεν ήρθε. Στο τελευταίο σφύριγμα, ο φωτεινός πίνακας έδειξε ως σκορ το 1-1, επιβεβαιώνοντας πως ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό, όχι τόσο για βαθμολογικούς, μα κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Ο MVP

Ο Γιούρι Λοντίγκιν, που με τις επεμβάσεις του, κυρίως μετά την ισοφάριση του ΠΑΣ Γιάννινα, κατάφερε να διατηρήσει το 1-1 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης και να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. 

H φάση του αγώνα

Η τεράστια ευκαιρία του Αγκιμπού Καμαρά στο 78ο λεπτό. Αν η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα, πιθανότατα η αναμέτρηση θα είχε κριθεί. 
 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Ποζνάσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (90+2' Μπρένερ), Γκαρντάφσκι (88' Λιάσος), Ντομίνγκεθ (90' Παντελάκης), Περέα
 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (82' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ (30' Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (46' Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες (82' Τικίνιο), Καρβάλιο (64' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0