Football Talk

ΑΕΚ: Να σπάσει επιτέλους την «κατάρα» κόντρα στον ΠΑΟΚ, με την… αύρα του Κριχόβιακ (video)

ΑΕΚ: Να σπάσει επιτέλους την «κατάρα» κόντρα στον ΠΑΟΚ, με την… αύρα του Κριχόβιακ (video)
Η ΑΕΚ φιλοξενεί απόψε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (19:30 CosmoteTV 1) σε ένα ακόμη σημαντικό ματς γι’ αυτήν – Το ντεμπούτο του Κριχόβιακ, οι απουσίες και τα σχέδια του Οφρυδόπουλου

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μία θετική εβδομάδα πέρασε η ΑΕΚ. Πράγμα σπάνιο είναι αλήθεια… Όμως από τη μία η καλή εμφάνιση, έστω κι αν δεν συνδυάστηκε με τη νίκη, κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και από την άλλη η μεταγραφή του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ήταν ικανά γεγονότα να ανεβάσουν (κάπως) την ψυχολογία.

Με τον Πολωνό διεθνή κεντρικό χαφ κανονικά στην αποστολή λοιπόν και με καλή ψυχολογία η ΑΕΚ υποδέχεται το απόγευμα (19:30 CosmoteTV 1) τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Το ματς είναι απίστευτα σημαντικό για την ΑΕΚ. Όπως και όλα βασικά, όμως ειδικά αυτό έχει την ιδιαιτερότητά του εν όψει της συνέχειας. Η Ένωση θέλει επιτέλους να βάλει τέλος στην… κατάρα που δεν τη θέλει να κερδίζει τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Με νίκη απόψε και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα Άρης – ΠΑΟ, η ΑΕΚ μπορεί να πάρει ένα βαθμολογικό προβάδισμα, για τη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Επιπλέον, οι τρεις βαθμοί, εφόσον συνδυαστούν και με πειστική εμφάνιση, θα βοηθήσουν ψυχολογικά την ομάδα εν όψει της συνέχειας και στα επόμενα ντέρμπι που έρχονται.

Για πάρα πολλούς λόγους λοιπόν, η ΑΕΚ «καίγεται» απόψε να πάρει το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η προσθήκη του Κριχόβιακ είναι σαφώς πολύ σημαντική, με τον Πολωνό να βρίσκεται όχι μόνο στην αποστολή, αλλά να είναι έτοιμος και για τη βασική 11άδα! Και σε αυτό το ματς πάντως η ΑΕΚ θα έχει πολλές απουσίες. Εκτός έμειναν οι Γέβτιτς, Λε Ταλέκ, Σβάρνας, Σιμόες οι οποίοι έχουν ίωση. Ο Λιβάι Γκαρσία είναι στην αποστολή, όμως κι αυτός έχασε δυο προπονήσεις λόγω ίωσης, ενώ κανονικά είναι στα σχέδια του προπονητή τόσο ο Στάνκοβιτς, όσο και ο Βράνιες, με το Βόσνιο να επιστρέφει μετά από δυο παιχνίδια που έλειψε λόγω καρτών.

Με βάσει λοιπόν, τα παραπάνω και σύμφωνα με τις δοκιμές όλη την εβδομάδα η πιο πιθανή 11άδα της ΑΕΚ να ξεκινήσει απόψε είναι ο Στάνκοβιτς στο τέρμα, οι Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι στην άμυνα. Οι Κριχόβιακ – Σιμάνσκι αμυντικά χαφ, ο Άμραμπατ δεξί εξτρέμ, ο Τσούμπερ αριστερό, ο Μάνταλος 10άρι και κορυφή ο Αραούχο σε διάταξη 4-2-3-1.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0