Football Talk

Ολυμπιακός: Η επαρχία στα play off του… ταιριάζει! (video)

Ολυμπιακός: Η επαρχία στα play off του… ταιριάζει! (video)

Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη της 2ης αγωνιστικής των play off και ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στα Γιάννενα, έχοντας την παράδοση της… επαρχίας με το μέρος του.

Μετά τη νίκη επί του Άρη στη πρεμιέρα των play off, o Ολυμπιακός πλησιάζει όλο και περισσότερα την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που θα του δώσει την ευκαιρία να… πειραματιστεί. Ωστόσο, μέχρι να συμβεί αυτό, θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός και να πάει στην διακοπή των εθνικών ομάδων με ηρεμία.

Τελευταίο εμπόδιο για να γίνει αυτό, είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα στους «Ζωσιμάδες». Η σημερινή (20/3, στις 15:30) μάχη των «ερυθρολεύκων» δεν είναι εύκολη, ωστόσο το σερί που έχουν χτίσει στα play off με την επαρχία, είναι μόνο υπέρ τους. Συγκεκριμένα, τόσο με τον ΟΦΗ, όσο και με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Ολυμπιακός δεν έφυγε με σκυμμένο κεφάλι. Το θέμα είναι να το συνεχίσει και στα Γιάννενα.

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3 (2019/20)

Με το πρωτάθλημα να έχει… ολοκληρωθεί μαθηματικά, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε από τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, όπως και οι Κρητικοί, όμως πρόσφεραν μία εξαιρετική εμφάνιση. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Κώστας Φορτούνης άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες για να διπλασιάσει τα τέρματα τους ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στο 28ο λεπτό.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έβαλε το «κερασάκι» στο 61ο λεπτό, για να έρθει να μειώσει απλώς σε 3-1 ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης στο 95’. Μπορεί η έδρα του ΟΦΗ να ήταν σκληρή για κάθε αντίπαλο αλλά για τον Ολυμπιακό, εξελίχθηκε σε ένα υγιή απόγευμα.

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-0 (2020/21)

Στη δεύτερη σεζόν των play off, ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης. Όπως και με τον ΟΦΗ, το παιχνίδι στο «Θ. Κολοκοτρώνης» έγινε με τους Πειραιώτες ως μαθηματικά πρωταθλητές της κατηγορίες. Έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, με τον 16χρονο Καλογερόπουλο να είναι το πρόσωπο του αγώνα, λόγω της πολύ καλής εμφάνισης που έκανε.

Από εκεί και πέρα, το ματς δεν είχε να δώσει πολλά. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος αλλά και το παιχνίδι «κόλλησε» στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με έναν βαθμό στις αποσκευές. Βέβαια, κέρδισαν την εμφάνιση του Έλληνα αμυντικού αλλά και αυτοί των Σουρλή και Τζολάκη.

Οι διαφορές και… ομοιότητες με το ματς των Ιωαννίνων!

Φυσικά, το παιχνίδι στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννενα δεν συγκρίνεται με τα προηγούμενα, για πολλούς λόγους. Η ομάδα του Μεταξά έχει μέταλλο και έκανε τη διαφορά στην κανονική διάρκεια, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από κανέναν «μεγάλο» των play off. Για τον Ολυμπιακό συγκεκριμένα, η βασική διαφορά είναι πως στα δύο προηγούμενα, πήγε ως… πρωταθλητής, ενώ τώρα η σεζόν ακόμα «τρέχει».

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο +12 από τον ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει πως δεν θα ήθελαν να αφήσουν βαθμούς στα Γιάννενα. Η πίεση είναι κάπως… μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οπότε τα πάντα είναι πιθανά. Ακόμα, μία κύρια ομοιότητα, είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς είναι διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες σε νεότερους, οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές στις επισκέψεις στην επαρχία. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως, ναι μεν η παράδοση είναι υπέρ αλλά οι συνθήκες διαφορετικές.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0