Football Talk

Νότιγχαμ – Λίβερπουλ, πράξη πρώτη, στον 21ο αιώνα! (video)

Νότιγχαμ – Λίβερπουλ, πράξη πρώτη, στον 21ο αιώνα! (video)
Την πρώτη τους συνάντηση στον 21ο αιώνα δίνουν στην έδρα της Φόρεστ, η Νότιγχαμ με την Λίβερπουλ, με φόντο μία θέση στον ημιτελικό του FACup, όπου προς το παρόν περιμένει η Τσέλσι! Δεν έχουν αναμετρηθεί πρόσφατα οι δύο ομάδες, αλλά όταν αυτό συνέβαινε, στα τέλη της δεκαετίας του 80’, οι γηπεδούχοι όχι μόνο δυσκόλευαν τους «κόκκινους», αλλά είχαν μία τάση να κρατούν το «μηδέν»!

Σήμερα, όταν ακούμε πως η Νότιγχαμ Φόρεστ υποδέχεται την Λίβερπουλ στο «σπίτι» της, στα πλαίσια του προημιτελικού του FACup, σε μονό ματς, με φόντο μία θέση στους «4» του θεσμού, αυτομάτως αποφασίζουμε πως το φαβορί είναι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Δεν είναι παράλογο άλλωστε. Μιλάμε για μία ομάδα που βρίσκεται μέσα σε όλους της τους στόχους και που αισίως βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι στην PremierLeague!

Πρακτικά, πριν από δύο μήνες, είχε φτάσει η διαφορά μέχρι και στο -14. Όλα είχαν τελειώσει, αλλά εν τέλει αυτό ίσχυε μόνο στο μυαλό του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού. Η Λίβερπουλ γύρισε την κατάσταση, είναι κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής και συνεχίζει να διεκδικεί τρεις θεσμούς, έχοντας ήδη κατακτήσει και το Λιγκ Καπ, στα πέναλτι με την Τσέλσι.

Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, καθώς ιστορικά, ποτέ δεν είχε βρεθεί να αγωνίζεται τον τρίτο μήνα του χρόνου σε τρεις διοργανώσεις, με δυνατότητα να τις κατακτήσει όλες. Ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που κάνει φέτος, είναι η σεζόν 1983-94, όπου όμως αποκλείστηκε από την Μπράιτον της δεύτερης κατηγορίας, στο FACup.

Συνεπώς, εύκολα μπορεί να θεωρήσει κανείς πως πρόκειται για μία απλή κλήρωση για την Λίβερπουλ, όταν ακούει κάποιος πως αντίπαλός της είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ. Πώς έφτασε όμως μέχρι εδώ;

Απέκλεισε την Άρσεναλ με 1-0, ούσα η μοναδική ομάδα που την αφήνει δις εκτός τέταρτου γύρου του θεσμού, απέκλεισε την Λέστερ με 4-1 και επικράτησε με ανατροπή της Χάντερσφιλντ με 2-1. Όλα αυτά στην έδρα της! Οπότε, όπως και να έχει, έχει κάθε δικαίωμα στο όνειρο, ακόμη και αν αντιμετωπίζει μία από τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αναλογικά και με την πρόκρισή της στους «8» του ChampionsLeague!

Παράλληλα, πρόκειται για την πρώτη τους συνάντηση στον 21ο αιώνα. Οξύμωρο αν αναλογιστεί κανείς πως από το 1977 μέχρι και το 1981 τέθηκαν αντιμέτωπες 15 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Λίβερπουλ νίκη σε τρεις περιπτώσεις, ενώ το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως στα 10 από τα 15 ματς, δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Για να καταλήξουμε λοιπόν κάπου… Φαβορί έχουμε, τόσο λόγω ονόματος, όσο και εξαιτίας της αγωνιστικής κατάστασης, αλλά τα πεπραγμένα της Νότιγχαμ στον θεσμό μας λένε «περιμένετε». Μην ξεχνάμε και τα αποτελέσματα μεταξύ τους! Δεν πέρναγε ποτέ εύκολα με το «διπλό» από τη Νότιγχαμ η Λίβερπουλ… Το ξέρει και για τον λόγο αυτό ανάρτησε και ένα υπέροχο βίντεο, για την επικείμενη αναμέτρηση!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0