Football Talk

Ρόμα – Λάτσιο: Μάχη στην «Αιώνια Πόλη» με φόντο... Μουρίνιο κόντρα Σάρι!

Ρόμα – Λάτσιο: Μάχη στην «Αιώνια Πόλη» με φόντο... Μουρίνιο κόντρα Σάρι!

Το Derby della Capitale ανάμεσα στην Ρόμα και την Λάτσιο θα «χωρίσει» για 90 λεπτά την πόλη σε αυτή την αναμέτρηση που ο νικητής θα πάρει κάτι παραπάνω από τους τρεις βαθμούς της νίκης. Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους δύο πρώην προπονητές της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο και Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο απόλυτος αγώνας της πρωτεύουσας είναι εδώ και η Ρόμα θα υποδεχθεί την Λάτσιο (20/3, 19:00) στην κοινή έδρα τους, το Ολίμπικο με τους πρώτους να είναι οι γηπεδούχοι σε ένα ματς που έχει άρωμα από την περσινή σεζόν καθώς οι δύο ομάδες… δεν έχουν βρει τα βήματά τους προς τον δρόμο της επιτυχίας και θα κοντραριστούν (μαζί με την Αταλάντα και την Φιορεντίνα) για μια θέση για το UEFA Europa League! 

Μουρίνιο vs Σάρι 

Σίγουρα κάνουμε λόγο για δύο προπονητές που έχουν διαφορετικό… status, καθώς ο Ζοζέ Μουρίνιοδεν χρειάζεται κάποια εισαγωγή για το τι έχει καταφέρει στους ποδοσφαιρικούς πάγκους. Όμως, ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι και αυτός χωρίς καμία αμφιβολία μία υπολογίσιμη δύναμη εντός Ιταλίας με πιο τρανό αλλά και πρόσφατο παράδειγμα την νίκη του πρώτου γύρου με 3-2 κόντρα στους «Ρομανίστι».

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί και στην Αγγλία για την PremierLeague τον Οκτώβριο του 2018 στο Στάμφορντ Μπριτζ. Όταν ο Ιταλός προπονητής ήταν στον πάγκο της Τσέλσι και ο Special One στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το ματς να λήγει 2-2 μετά από την ισοφάριση του Ρος Μπάρκλεϊ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, προκαλώντας… διαμάχη στις γραμμές των προπονητών και νεύρα κυρίως από τον Πορτογάλο προπονητή

Όταν οι «τζιαλορόσι» έκαναν φύλλο και φτερό την Λάτσιο! 

10 Μαρτίου 2002. Η Ρόμα αντιμετωπίζει την συμπολίτισσα και την διασύρει με το εμφατικό 5-1 με καρέ τερμάτων από τον Βιντσέντζο Μοντέλα αλλά και το «κερασάκι» στην τούρτα με το τρομερό «σκάψιμο» από τον «μονομάχο» του Κολοσσαίου, Φραντσέσκο Τότι

Το πάρτι των «λατσιάλι» που έβαψε την Ρώμη… γαλάζια! 

11 Απριλίου 2009. Η Λάτσιο σκορπάει στους τέσσερις ανέμους την μισητή αντίπαλο Ρόμα (4-2) με την βοήθεια τεσσάρων ποδοσφαιριστών (Γκόραν Πάντεβ, Μάουρο Ζαράτε, Στέφαν Λιχστάινερ και Αλεξάνταρ Κολάροβ) που συνέχισαν την καριέρα τους σε άλλες ομάδες της Ιταλίας και σηκώνει τη «σημαία» της Λάτσιο στο πιο ψηλό σημείο της πόλης.  


Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0