Football Talk

Παναιτωλικός - Λαμία 1-2: Τρίποντο... ανάσα - «Ζωντανοί» οι Φθιωτοί στο κυνήγι του Ατρομήτου! (video)

Παναιτωλικός - Λαμία 1-2: Τρίποντο... ανάσα - «Ζωντανοί» οι Φθιωτοί στο κυνήγι του Ατρομήτου! (video)
Η Λαμία πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» στο Αγρίνιο στην πρεμιέρα των play-outs της φετινής Super League, επικρατώντας με 2-1 (19/03) του Παναιτωλικού και έκανε ένα μεγάλο βήμα στη μάχη που δίνει για παραμονή!
Ένα «χρυσό» τρίποντο κατάφερε να εξασφαλίσει η Λαμία στο Αγρίνιο, αφού επικράτησε με 2-1 (19/03) του Παναιτωλικού και εκτόξευσε την απόστασή της από την τελευταία θέση και τον απευθείας υποβιβασμό, στους οκτώ βαθμούς! Παράλληλα, το σύνολο του Φέστα παρέμεινε «ζωντανό» στο κυνήγι του Ατρομήτου και της θέσης που οδηγεί εκτός των μπαράζ του υποβιβασμού, παρά τη νίκη των Περιστεριωτών νωρίτερα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής τόσο ο Μανούσος που άνοιξε το σκορ, όσο και ο Σαράνοφ που κατέβασε... ρολά για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ένα ματς που «επισκιάστηκε» από τον πολύ σοβαρό -καθώς φαίνεται- τραυματισμό του Μαλή στο πρώτο ημίχρονο.

 

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε νωχελικά και για τις δύο ομάδες. Ο εκνευρισμός και τα αβίαστα λάθη, σε συνδυασμό με τους καλά κλεισμένους διαδρόμους, δεν άφηναν περιθώρια για τη δημιουργία μεγάλων ευκαιριών. Εν τέλει, η πρώτη σημειώθηκε στο 30ο λεπτό!
 
Ο Παναιτωλικός πίεσε ψηλά, ο Καρέλης κέρδισε την μπάλα και βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Σαράνοφ. Ο γκολκίπερ της Λαμίας έκανε την έξοδο και με το χέρι, απέκρουσε το πλασέ του Έλληνα φορ.

Ό,τι δεν έπραξε ο Καρέλης, ωστόσο, το έφερε εις πέρας ο Μανούσος, δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, χωρίς να υπάρχει σκορ! Αρχικά, κράτησε την μπάλα στην κατοχή του εντός της αντίπαλης περιοχής και όταν αυτή στρώθηκε ξανά μπροστά του, κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα, έστω και από πολύ πλάγια-δύσκολη θέση, γράφοντας το 1-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση άμεσα, απειλώντας αρχικά με τον Καρέλη στο 46' και έπειτα με τον Μεντόσα στο 55', ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Έκτοτε, παρότι ο Παναιτωλικός έμοιαζε ικανός να απειλήσει, έχοντας την μπάλα για περισσότερη ώρα στην κατοχή του, δεν τα κατάφερνε. Η Λαμία έκλεισε τους χώρους, εξασφάλισε την ηρεμία στα μετόπισθεν και εν τέλει, βρήκε και δεύτερο γκολ!

Στο 77ο λεπτό, ο Τζανδάρης βρήκε τον Ελευθεριάδη με εξαιρετική κάθετη πάσα και αυτός δεν λάθεψε, νικώντας τον Ανέστη για να γράψει το 2-0, το οποίο δεν έμελλε να είναι, ωστόσο, το τελικό σκορ!

Έξι λεπτά αργότερα, ο Ντουάρτε με μία «βολίδα» εκτός περιοχής νίκησε τον εντυπωσιακό καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, Σαράνοφ, και έβαλε τον Παναιτωλικό ξανά στο ματς.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε, αφού τα «καναρίνια» δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, η Λαμία γύρισε αρκετά μέτρα πίσω από την μπάλα και εξασφάλισε ένα τρίποντο μεγάλης βαθμολογικής -και ψυχολογικής- σημασίας!
 

Ο MVP

Θα μπορούσε να είναι και ο Σαράνοφ, αλλά καλώς ή κακώς, το τρίποντο-χρυσάφι κρίθηκε σε έναν μεγάλο βαθμό από το γκολ του Γιώργου Μανούσου, που ήταν και ο πολυτιμότερος της βραδιάς.
 

Η φάση του αγώνα 

Το τετ-α-τετ του Καρέλη στο 30ο λεπτό, που θα μπορούσε να είχε δώσει τελείως διαφορετική τροπή στην αναμέτρηση και να βάλει μεγάλα εμπόδια στη Λαμία.
 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής (44' Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα (71' Αντούνιες), Μάρτνεσον (71' Μπαρμπόσα), Φλόρες, Νταγκό (81' Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Μεντόσα, Καρέλης (70' Βέργος)
 
Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46' Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς (85' Τζανετόπουλος), Καραμάνος (80' Βέλλιος), Μανούσος (63' Τιρόνε, αντ. 85' Προβιδάκης)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0