Football Talk

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 0-2: Καθάρισαν εύκολα και… αράζουν στην κορυφή! (video)

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 0-2: Καθάρισαν εύκολα και… αράζουν στην κορυφή! (video)

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα play out ο Αστέρας, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 στην έδρα του Βόλου.

Μια σχετικά εύκολη νίκη πήρε ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον Βόλο, επικρατώντας με 2-0 στην πρώτη αγωνιστική των φετινών play out στη Super League. Με αυτόν τον τρόπο οι Αρκάδες έκαναν το ιδανικό ποδαρικό και ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενοι την ήττα του ΟΦΗ από τον Ιωνικό νωρίτερα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είναι η αλήθεια πως έλειψε, με τις διακοπές λόγω φάουλ να είναι αρκετές. Η πρώτη ουσιαστικά σημαντική ευκαιρία ήρθε από πλευράς Αστέρα, η οποία συνδυάστηκε κι όλας με ένα γκολ!

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, εκμεταλλευόμενοι ένα μοιραίο λάθος του Βόλου. Συγκεκριμένα ο Κρεσπί εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Σίτο να γίνεται δέκτης της μπάλας, ύστερα από τη λάθος απομάκρυνση του Φαν Βέερτ με το κεφάλι στο πρώτο δοκάρι. Στη συνέχεια με κοντινό πλασέ σημείωσε το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα στους Αρκάδες.


Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά δίχτυα με τον Κρεσπί, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε καθώς βρισκόταν σε εκτεθειμένη θέση. Ο Βόλος από την πλευρά του προσπάθησε να βρει την απάντηση με τον Φερνάντες να δοκιμάζει ένα σουτ από το ύψος του ημικύκλιου και την μπάλα να περνάει λίγα μέτρα άουτ στο 22’.

Τελικά ο Αστέρας ήταν αυτός που μπόρεσε να πανηγυρίσει ξανά. Μόλις δέκα λεπτά χρειάζονταν οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς προκειμένου να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα, με τον Ριέρα να τροφοδοτεί αρχικά τον Κρεσπί με ωραία κεφαλιά. Στη συνέχεια ο Ισπανός πραγματοποίησε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια και, αφού νίκησε τον Κλέιμαν, έγραψε το 2-0 από κοντά στο 25’.


Στο 35’ ο Μπενίτο βρήκε κι εκείνος δίχτυα, ωστόσο το γκολ ξανά δεν μέτρησε καθώς είχε φύγει από αντικανονική θέση.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Βόλος μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας εξ αρχής την όρεξή του για γκολ. Αρχικά ο Φερνάντες επιχείρησε το σουτ στο 46’, ωστόσο αυτό κόπηκε εύκολα από την αντίπαλη άμυνα.

Λίγο αργότερα όμως η σημαντική ευκαιρία σημειώθηκε πάλι από πλευράς Αστέρα. Στο 55’ ο Κλέιμαν έχασε τη μπάλα κοντά στη γραμμή του πλαγίου άουτ, ο Σίτο έκανε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή, ενώ ο Ισραηλινός κίπερ ήταν εκτός, ωστόσο η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυνόμενους του Βόλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σίτο λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 αφού έκανε το σουτ, στον λίγο κενό χώρο που βρήκε, αλλά η μπάλα τράνταξε το αντίπαλο δοκάρι!


Πολύ σημαντική ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ είχε ο Φαν Βέερτ ο οποίος δέχτηκε μια ωραία πάσα του Φερνάντες, πρόλαβε τον Παπαδόπουλο, αλλά το σουτ του στο 64’ ήταν άστοχο.

Ο MVP

Ο Κρεσπί ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με του οποίου την εκτέλεση του κόρνερ, μάλιστα, ήρθε το πρώτο γκολ για τον Αστέρα. Στη συνέχεια ο ίδιος σκόραρε ξανά με το γκολ να μην μετρά, ενώ στο 25’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Αστέρα. Σ’ ένα ματς με λίγες ωστόσο καλές ευκαιρίες, οι Αρκάδες είχαν τη δυνατότητα να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους αλλά το δοκάρι δεν τους το επέτρεψε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΒΟΛΟΣ (Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Αλχο, Ρίνερ (46’ Ρίνερ), Γκουλέν, Φεράρι, Σοάρες (73’ Μπαρτόλο), Φερνάντες, Μπαριέντος (88' Ροσέρο), Ορόζ (46’ Νίνης), Κορέα (46’ Ρεγκατέν), Φαν Βέερτ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς)Παπαδόπουλος, Αντζουλάς, Ατιένζα, Τασουλής (91' Παπαδόπουλος), Καρμόνα (67’ Γκαρσία), Σανταφέ (67’ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε, Σίτο, Ριέρα (91' Μιχόπουλος), Ριτζίς Κρέσπι (83’ Σόνι), Μπενίτο

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0