Football Talk

Ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο: Όταν οι πανηγυρισμοί οδηγούν σε τραυματισμό (video)

Ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο: Όταν οι πανηγυρισμοί οδηγούν σε τραυματισμό (video)

Μπορεί ο Άλεξ Ιγουόμπι να χάρισε σημαντική νίκη στην Έβερτον, με το γκολ του απέναντι στη Νιουκάστλ, όμως έδωσε την αφορμή στον προπονητή του Φράνκ Λάμπαρντ, να επισκεφθεί τον γιατρό, αφού κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, έσπασε το χέρι του. Ο βετεράνος μέσος, δεν είναι ο μοναδικός που τραυματίζεται κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών, αφού η χαρά του γκολ, έχει μετατραπεί σε πόνο για αρκετούς κατά το παρελθόν.

Το γκολ του Άλεξ Ιγουόμπι, στο 99ο λεπτό της αναμέτρησης της Έβερτον με την Νιουκάστλ, ίσως είναι καθοριστικό για τα «ζαχαρωτά», χαρίζοντας τους εν τέλει την παραμονή τους στην Premier League. Ωστόσο ο προπονητής της ομάδας Φράνκ Λάμπαρντ, επάνω στην ένταση των πανηγυρισμών, υποστήριξε ότι έσπασε το χέρι του, αψηφώντας παρόλα αυτά τον πόνο, ο οποίος απαλύνθηκε από τη χαρά της νίκης.

Κατά το παρελθόν υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες, ο πανηγυρισμός ενός γκολ ή μιας κατάκτησης τροπαίου, επέφερε και τραυματισμό, μεταβάλλοντας τη χαρά, σε…πόνο.


  • Στίβ Μόροου ( Τελικός Λίγκ Κάπ 1993)

  • morrow.jpg

Στις 18 Απριλίου 1993, η Άρσεναλ και η Σέφιλντ Γούενσντεϊ, τέθηκαν αντιμέτωπες στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του Λιγκ Καπ, Αγγλίας. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-1 με το «χρυσό» γκολ το Στίβ Μόροου να διαμορφώνει στο 68ο λεπτό το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντας παράλληλα το τρόπαιο στην ομάδα του Λονδίνου. Με το σφύριγμα της λήξης, ο αρχηγός των νικητών, Τόνι Άνταμς, επιχείρησε να σηκώσει στους ώμους του, τον άνθρωπο που έκρινε τον τελικό όμως η κατάληξη δεν ήταν και η πιο καλή. Ο Μόροου γλίστρησε από τα χέρια του αρχηγού του και βρέθηκε στο χορτάρι, σπάζοντας το χέρι του και καταλήγοντας με μάσκα οξυγόνου στο πλησιέστερο νοσοκομείο.



  • Πάουλο Ντιόγκο ( Σερβέτ- Σαφχάουζεν 2004) [ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ]

    paulo-diogo-e53c7f82-9fce-4d78-9136-3903ed506d7-resize-750_1.jpg

Μπορεί η Ελβετική ομάδα, Σερβέτ, να μην είναι αρκετά γνωστή, όμως από αυτή έχει περάσει ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει τραβήξει τα βλέμματα επάνω του εξαιτίας του πιο παράξενου αλλά και συνάμα «φρικιαστικού» τραυματισμού στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στις 05 Δεκεμβρίου 2004, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, σε μια αναμέτρηση της ομάδας του απέναντι στην Σαφχάουζεν, επιχείρησε να σκαρφαλώσει στα κάγκελα για να πανηγυρίσει με τους οπαδούς της Σερβέτ το τέταρτο γκολ της όμως η μοίρα του επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Με το πέρας του πανηγυρισμού και κατεβαίνοντας από τα κιγκλιδώματα, η βέρα του μπλέχτηκε σε αυτά κόβοντας του το δάχτυλο. Ο Ντιόγκο, την ίδια νύχτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Ζυρίχης, ώστε οι γιατροί να του συγκολλήσουν το ακρωτηριασμένο κομμάτι του δαχτύλου.



  • Mαουρίντες ( Ιντερνασιονάλ- Αμέρικα Μινέιρο 2013)

    maurides.png

Τον Ιούλιο του 2013, η Ιντερνασιονάλ, νίκησε με 3-1 την Αμέρικα Μινέιρο για το Copa Do Brazil. Στην αναμέτρηση αυτή, έκανε την εμφάνιση του ο 19χρονος τότε, επιθετικός Μαουρίντες, ο οποίος πέτυχε μάλιστα και το πρώτο γκολ της επαγγελματικής του καριέρας. Η χαρά του Βραζιλιάνου, κόπηκε απότομα, όπως και ο χιαστός του την ώρα του πανηγυρισμού, καθώς επιχείρησε να κάνει μια εναέρια τούμπα για να γιορτάσει το γκολ του.

 

  • Μάρτιν Παλέρμο ( Βιγιαρέαλ – Λεβάντε 2001)

    palermo_1.jpg

Ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς της Αργεντινής τα τελευταία χρόνια ο Μάρτιν Παλέρμο, έχει πληρώσει και αυτός το τίμημα της ατυχίας. Ο γηραιότερος σκόρερ της «αλμπισελέστε», έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, εξαιτίας ενός γκολ που πέτυχε απέναντι στη Λεβάντε για το Copa Del Rey. Συγκεκριμένα ο «Λόκο», καταπλακώθηκε από τους φίλους της Βιγιαρέαλ, στον πανηγυρισμό του καθοριστικού γκολ της αναμέτρησης, φεύγοντας με φορείο από το γήπεδο, με την τότε διάγνωση να κάνει λόγο για κάταγμα, κνήμης και περόνης, αφήνοντας τον εκτός δράσης για έξι μήνες.




  • Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα ( Πόρτσμουθ- Άρσεναλ 2005)

    Lomana-LuaLua-Portsmouth-1_1.jpg

Λίγο πριν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, αγωνιζόταν στην Premier League με τη φανέλα της Πόρτσμουθ. Ο Κονγκολέζος επιθετικός, σε μια αναμέτρηση εναντίον της Άρσεναλ το 2006, σκόραρε με κεφαλιά στο 65ο λεπτό ισοφαρίζοντας σε 1-1 τους «κανονιέρηδες» και πανηγυρίζοντας με τον χαρακτηριστικότερο του τρόπο. Οι τρείς εναέριες τούμπες, προκάλεσαν στον βραχύσωμο ποδοσφαιριστή ένα ελαφρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο, το οποίο ήταν αρκετό για να τον θέσει εκτός αγωνιστικών πλάνων, για ένα μικρό χρονικό διάστημα.



Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0